Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Šokoladainis su vyšniomis

parašė Asta 10 Vas ’22
Šokoladainis su vyšniomis

Valentino dieną aš dažniausiai prisimenu kaip tą, kai į mokyklą ėjom rankose spausdami lapelius su širdelės formos lipdukais. Maži pipirai, nesuprantantys nei kas, nei kodėl, bet juk taip smagu būdavo draugui ant skruosto užklijuoti tą ryškiai raudoną širdutę!

Kodėl negalėtų būti ir dabar? Giliai stalčiuje esu paslėpusi lapelį su kone tokiomis pat širdelėmis. Pirmadienį įduosiu jį į darželį keliaujančiam saulėtam virtuviukui. O prieš tai susitarsiu, kad vieną galėčiau pasilikti sau – užklijuosiu vyrui ant skruosto, taip padovanodama kelionę bent dvidešimt metų atgal! Gal net iškepsiu desertą – tokį kaip šis, gausiai šokoladinį. Papuošiu jį mielomis „Dr. Oetker Lietuva“ cukrinėmis širdelėmis, ir bus šventė!

Niekas nepasakys, pirmadienį ar trečiadienį turėtume mylėti labiau, bet jei turim progą susikurti šventę, – kodėl gi ne? Susikurkim! Smagią, skanią ir saldžią!

P.S. Šiam šokoladainiui sunaudojau 400 gramų juodojo šokolado. Ar girdėjot, kad šokoladas – vienas iš natūralių afrodiziakų, šypt?

Šokoladainis su vyšniomis

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Šokoladainiui:
180 g sviesto
½ stiklinės (50 g) kakavos
100 g juodojo šokolado
3 didelių kiaušinių
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (140 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
1 ¼ stiklinės (200 g) vyšnių, be kauliukų (šviežių arba šaldytų*)
100 g juodojo šokolado

Ganašui:
200 g juodojo šokolado
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 valg. š. sviesto

Papuošti:
„Dr. Oetker Lietuva“ pabarstukų-širdelių

* jei naudojate šaldytas vyšnias – jų neatšildykite. Naudojant šaldytas vyšnias kepimo laikas gali būti šiek tiek ilgesnis nei naudojant šviežias, kepdami patikrinkite mediniu pagaliuku.

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite 20×20 cm kepimo formą.

2. Iškepkite šokoladainį. Sviestą, kakavą ir gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
3. Elektriniu plaktuvu kiaušinius ir cukrų plakite kelias minutes, kol masė pabals ir taps puri. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Supilkite atvėsintą tirpintą šokoladą ir dar kartą išplakite.
4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų (neplakite!).
5. Suberkite vyšnias ir nedideliais gabalėliais supjaustytą šokoladą. Įmaišykite, kad pasiskirstytų tešloje.
6. Supilkite į paruoštą kepimo formą, paviršių išlyginkite ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti apsivėlęs keliais nedideliais drėgnos tešlos gabalėliais. Nelaukite, kol pagaliukas bus švarus, nes tai reikš, kad šokoladainis perkepė!
7. Palikite šokoladainį apie valandą vėsti kepimo formoje, tuomet atsargiai perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

8. Paruoškite ganašą. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį. Nedideliame puode pakaitinkite grietinėlę, kol beveik užvirs (kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai). Supilkite karštą grietinėlę į dubenėlį su šokoladu ir leiskite pastovėti 10 minučių (nemaišykite!).
9. Praėjus dešimčiai minučių, išmaišykite šluotele, kol gausite visiškai tolygios tekstūros šokoladinį padažą. Įmaišykite sviestą, kol ištirps. Vėsdamas šis šokoladinis padažas (ganašas) ims tirštėti.

10. Atvėsusį šokoladainį aptepkite atvėsusiu tirštu šokolado ganašu. Supjaustykite gabalėliais ir apiberkite pabarstukais-širdelėmis. Ragaukite prie puodelio kavos ar arbatos.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertasgrietinėlėkakavakepiniaipabarstukaipyragassaldumynaišokoladainisšokoladassviestasvalentino dienavanilėvyšnios
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vegetariška daržovių lazanija
kitas įrašas
Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Linco sausainiai (Linzer cookies)

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Imbierinis sirupas kavai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Vištienos kaselės

Vištienos ir dešros gumbo

Žiedinių kopūstų blyneliai

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Baklavos sūrio pyragas

Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

Vanilinė pistacijų panakota

Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3...

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Minkšti meduoliukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų