Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Šokoladainis su vyšniomis

parašė Asta 10 Vas ’22
Šokoladainis su vyšniomis

Valentino dieną aš dažniausiai prisimenu kaip tą, kai į mokyklą ėjom rankose spausdami lapelius su širdelės formos lipdukais. Maži pipirai, nesuprantantys nei kas, nei kodėl, bet juk taip smagu būdavo draugui ant skruosto užklijuoti tą ryškiai raudoną širdutę!

Kodėl negalėtų būti ir dabar? Giliai stalčiuje esu paslėpusi lapelį su kone tokiomis pat širdelėmis. Pirmadienį įduosiu jį į darželį keliaujančiam saulėtam virtuviukui. O prieš tai susitarsiu, kad vieną galėčiau pasilikti sau – užklijuosiu vyrui ant skruosto, taip padovanodama kelionę bent dvidešimt metų atgal! Gal net iškepsiu desertą – tokį kaip šis, gausiai šokoladinį. Papuošiu jį mielomis „Dr. Oetker Lietuva“ cukrinėmis širdelėmis, ir bus šventė!

Niekas nepasakys, pirmadienį ar trečiadienį turėtume mylėti labiau, bet jei turim progą susikurti šventę, – kodėl gi ne? Susikurkim! Smagią, skanią ir saldžią!

P.S. Šiam šokoladainiui sunaudojau 400 gramų juodojo šokolado. Ar girdėjot, kad šokoladas – vienas iš natūralių afrodiziakų, šypt?

Šokoladainis su vyšniomis

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Šokoladainiui:
180 g sviesto
½ stiklinės (50 g) kakavos
100 g juodojo šokolado
3 didelių kiaušinių
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (140 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
1 ¼ stiklinės (200 g) vyšnių, be kauliukų (šviežių arba šaldytų*)
100 g juodojo šokolado

Ganašui:
200 g juodojo šokolado
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 valg. š. sviesto

Papuošti:
„Dr. Oetker Lietuva“ pabarstukų-širdelių

* jei naudojate šaldytas vyšnias – jų neatšildykite. Naudojant šaldytas vyšnias kepimo laikas gali būti šiek tiek ilgesnis nei naudojant šviežias, kepdami patikrinkite mediniu pagaliuku.

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite 20×20 cm kepimo formą.

2. Iškepkite šokoladainį. Sviestą, kakavą ir gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
3. Elektriniu plaktuvu kiaušinius ir cukrų plakite kelias minutes, kol masė pabals ir taps puri. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Supilkite atvėsintą tirpintą šokoladą ir dar kartą išplakite.
4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų (neplakite!).
5. Suberkite vyšnias ir nedideliais gabalėliais supjaustytą šokoladą. Įmaišykite, kad pasiskirstytų tešloje.
6. Supilkite į paruoštą kepimo formą, paviršių išlyginkite ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti apsivėlęs keliais nedideliais drėgnos tešlos gabalėliais. Nelaukite, kol pagaliukas bus švarus, nes tai reikš, kad šokoladainis perkepė!
7. Palikite šokoladainį apie valandą vėsti kepimo formoje, tuomet atsargiai perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

8. Paruoškite ganašą. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį. Nedideliame puode pakaitinkite grietinėlę, kol beveik užvirs (kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai). Supilkite karštą grietinėlę į dubenėlį su šokoladu ir leiskite pastovėti 10 minučių (nemaišykite!).
9. Praėjus dešimčiai minučių, išmaišykite šluotele, kol gausite visiškai tolygios tekstūros šokoladinį padažą. Įmaišykite sviestą, kol ištirps. Vėsdamas šis šokoladinis padažas (ganašas) ims tirštėti.

10. Atvėsusį šokoladainį aptepkite atvėsusiu tirštu šokolado ganašu. Supjaustykite gabalėliais ir apiberkite pabarstukais-širdelėmis. Ragaukite prie puodelio kavos ar arbatos.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertasgrietinėlėkakavakepiniaipabarstukaipyragassaldumynaišokoladainisšokoladassviestasvalentino dienavanilėvyšnios
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vegetariška daržovių lazanija
kitas įrašas
Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

Šokoladinė cinamoninė duonelė

Trupininis varškės pyragas su moliūgais

Obuolių pyragas

Moliūginis sūrio tortas

Saulėtos virtuvės saldumynų knyga | Tai tikra!

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

Kriaušių pyragas

Bananų ir avokadų keksiukai

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

Imbieriniai sausainiai

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Purūs blynai

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Svogūnų pica

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų