Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiTroškiniai

Rudeniškas veršienos troškinys

parašė Asta 14 Rgs ’22
Rudeniškas veršienos troškinys

Sutikit, gyvenimas gražesnis (ir lengvesnis, ir džiaugsmingesnis!), kai vakarienei paruošti užtenka vienintelio puodo, o ją noriai valgo visa šeima. Be to, ūkiška virtuvė yra pati mieliausia pasaulio virtuvė, tad jaukūs troškiniai šį rudenį mūsų namuose kunkuliuoja visai dažnai. Lėtai nukeliu troškintuvo dangtį, o ten – pilnas puodas šildančių aromatų, sezoninių daržovių, gardžių skonių. Tikiu, kad paruošus tokią vakarienę, prie stalo kviesti nereikės – sekdami iš virtuvės sklindančius kvapus, prie stalo visi susirinks patys.

Tai kas gi šiandien vakarienei? Rudeniškas veršienos troškinys! Jį paruošite paprastai ir greitai, o tuomet – į orkaitę dviem valandoms, kol veršienos gabaliukai taps tobulai minkšti. Tokie patiks net mažiesiems valgytojams – išbandyta, patikrinta, saulėto virtuviuko įvertinta!

Kone visi šiam troškiniui reikalingi produktai į mano namus atkeliavo iš internetinės ūkininkų produktų parduotuvės „Pilnas puodas“: šviežia veršiena, sezoninės daržovės, natūralus sultinys.

  • „Pilnas puodas“ savo parduotuvėje subūrė smulkius ūkininkus iš visos Lietuvos, tad jų produktus įsigyti dabar dar paprasčiau – užtenka išsirinkti iš plataus asortimento ir visi jie atkeliauja iš skirtingų ūkių viename bendrame pirkinių krepšyje.
  • „Pilnas puodas“ rūpinasi, kad ūkininkų produktai kiekvienus namus pasiektų ne tik greitai, bet ir būtų patys šviežiausi bei kokybiškiausi; jie nėra kažkur sandėliuojami, priešingai – iš ūkininkų surenkami tik tuomet, kai jūs užsisakote.
  • Nuo mėsos ir pieno produktų iki šviežiai keptos duonos ir įvairiausių uogų bei daržovių – „Pilno puodo“ asortimentas tikrai labai platus ir įvairus.
  • Kokybė, šviežumas ir atvirumas yra svarbiausios „Pilno puodo“ vertybės, artimos daugeliui šeimų.

Nuostabiai geras jausmas pilną puodą pripildyti produktų, užaugintų vien Lietuvos ūkiuose. Užsukit, aplankykit ir palaikykit – „Pilno puodo“ parduotuvę rasite ČIA.

Tokie šildantys troškiniai, kaip kad šis, – maistas, kuris patinka ir mažiems, ir dideliems, ir į svečius netikėtai užklydusiems. Maistinga, sezoniška, aromatinga, labai gardu!

Šiam receptui tiktų žodžiai „mažiau yra daugiau“, bet jei vis tik norisi daugiau:

  • galite įmaišyti pievagrybių, žaliųjų žirnelių ar kitų mėgstamų daržovių;
  • bulves galite keisti saldžiosiomis bulvėmis arba kruopomis: perlinėmis kruopomis, griliai;
  • galite ieškoti umami skonio, papildydami troškinį sojos padažu ar įpildami šlakelį balzaminio acto;
  • trečdalį sultinio galite keisti sausu raudonuoju vynu, bet jis nėra privalomas – ir vien kokybiškame natūraliame sultinyje troškinta veršiena bus itin gardi!

Rudeniškas veršienos troškinys

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. + troškinsite 2 val.

INGREDIENTAI

500 g veršienos kumpio
2 valg. š. miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
5 česnako skiltelių
2 valg. š. pomidorų pastos
3 stiklinių (750 ml) jautienos sultinio
2 lauro lapelių
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
3 vidutinio dydžio (ar 6 mažų) bulvių

Patiekti:
šviežių žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
2. Veršienos kumpį supjaustykite didesniais gabalėliais. Apvoliokite miltuose, jų perteklių nupurtykite.
3. Troškintuve (kurį galite naudoti ir orkaitėje) virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Sudėkite veršienos gabalėlius ir iš vidų pusių apskrudinkite po kelias minutes. Gabalėlių nereikia pilnai iškepti, tačiau jų išorė turėtų gardžiai apskrusti.
4. Iškeptus veršienos gabalėlius išimkite iš troškintuvo į lėkštę ir atidėkite į šalį.
5. Į tą patį troškintuvą supilkite likusius du šaukštus aliejaus. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus, stambiomis riekelėmis supjaustytas morkas ir salierus. Vis pamaišydami kepkite kelias minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
6. Suberkite smulkiai kapota česnaką ir pakepinkite minutę. Įmaišykite pomidorų pastą ir pakepinkite dar minutę.
7. Supilkite jautienos sultinį, sudėkite lauro lapelius, pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais.
8. Sudėkite stambiais gabalėliais supjaustytas bulves, grąžinkite į puodą apkeptus veršienos gabalėlius. Išmaišykite.
9. Uždenkite troškintuvą dangčiu, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite joje apie 2 valandas, kol mėsa bus visai minkšta.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su internetine Lietuvos ūkininkų produktų parduotuve „Pilnas puodas“.
#reklama #pilnaspuodas

bulvėsčesnakaičiobreliaicomfort fooddaržovėsjaukus maistasmorkossalieraisultinystroškinysveršiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla de Patatas
kitas įrašas
Rikotos vafliai su šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Keptų bulvių salotos

Enčilados su vištiena ir sūriu

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Makaronų salotos su kepta vištiena

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Brusketos su rikota, pesto ir vytintu kumpiu

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Pyragas „Snickers“

    5 Vas ’11
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (693)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų