Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

parašė Asta 5 Geg ’20
Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Salotos lengviems pietums ar sotesniam dienos užkandžiui? Žinoma, visada!

Pačios paprasčiausios salotos, papildytos vienu charakteringu ingredientu, atsiskleidžia visai kitomis spalvomis. Šįkart – labai lengvomis, gaiviomis ir pavasariškomis spalvomis. Kiprietiškas sūrokas „Halloumi“ sūris, kepamas keptuvėje, gardžiai apskrunda išorėje, o riekelių viduje lieka minkštas ir tąsus. Tokį sūrį gardu valgyti kaip užkandį ir be jokių priedų, tačiau, jei tik turite dar kelias papildomas minutes salotoms susimaišyti, padarykite tai – su šviežiomis daržovėmis jis dera tiesiog puikiai.

Salotas paruošite lengvai ir greitai, jos suteiks malonų sotumo jausmą, tačiau neapsunkins ir… paliks vietos desertui, šypt.

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

200 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
½ ilgavaisio agurko
1 avokado
4-5 ridikėlių
50 g sultenių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
200 g „Halloumi“ sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Pomidorus perpjaukite per pusę, agurkus supjaustykite lazdelėmis, avokadą – kubeliais, ridikėlius – riekelėmis. Į salotų dubenį suberkite sultenes ir paruoštas daržoves. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsneliu druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
2. „Halloumi“ sūrį supjaustykite storokomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite mažą šlakelį aliejaus ir apkepkite sūrį po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o viduje taps tąsus. Išimkite iš keptuvės ir perkelkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę, nusausinkite. Tuomet – iš karto perkelkite į lėkštes ant salotų.
3. Patiekite nedelsiant, kol sūris dar šiltas.

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

 Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu

agurkaiavokadashalloumihalumispomidoraisalotossultenėssūris
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ
kitas įrašas
Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Duonos lazdelės

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Braškių ir citrinų limonadas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Enčilados su vištiena ir sūriu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sveikuoliški krekeriai

Sumuštiniai su lašišos užtepėle

Bananiniai blynai su cinamonu

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Dešrainiai su šonine ir barbekiu padažu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų