Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su persikais

parašė Asta 23 Rgs ’17
GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su persikais

Buvo laikas, kai gyventi sveikiau man reiškė kardinalius mitybos pokyčius. Iš vakaro sudorojusi visus namuose esančius saldainius ir pyragėlius, ir šiukšlių dėžėn ištrenkusi tai, ko suvalgyti nenorėjau ar nepajėgiau, kitą dieną pradėdavau lyg naują gyvenimą: be šokoladų, pyragų ir ledų, be baltų miltų ir padažų, be pieno produktų (nes šiuos, deja, sunkiai toleruoju) ir be keptuvės, nes šiai reikėtų riebalų. Įtikindavau save, kad toks sprendimas yra geriausias ir teisingas, ir kartais man pavykdavo ištempti savaitę, dvi, o gal net mėnesį. Hm, jei sąžiningai, mėnesio tikriausiai nepavyko ištempti niekada. O kodėl turėtų?

Dabar suprantu, koks blogis yra tokie kraštutinumai, o tada tai atrodė vienintelis galimas kelias „sveikesnio gyvenimo“ link.

Šiandien, kai sakau, kad stengiuosi gyventi sveikiau, tai nereiškia, kad atsisakiau kažkokių produktų. Tiesa, man daug lengviau, kai namuose nėra šokolado, nes jam tikrai turiu priklausomybę ir galiu suvalgyti neišmatuojamus kiekius. Bet štai keptuvę sėkmingai naudoju, tik įprastą aliejų dažniausiai pakeičiu kokosų aliejumi. Pieno produktus atsirenku ypač atidžiai – į šaldytuvą dedame tik tuos, po kurių netenka keikti(s). Kepu ir keksiukus, tik į dubenį, skirtą tešlai, stengiuosi atrinkti sveikesnių produktų alternatyvas. O kai į kiemą ateina šventės, numoju į viską ranka ir kepu nuodėmingiausią pasaulyje tortą, nes kartais juo pasimėgauti yra daugiau nei sveika.

Šie keksiukai – vieni iš tų, kuriais be jokių sąžinės priekaištų galėtumėte gardžiuotis net eilinį pirmadienį ar trečiadienį, be jokios progos. Be cukraus, be riebalų, be kremo kepuraičių. Su avižomis, graikišku jogurtu, medumi, pagardinti persikų gabalėliais. Ne itin saldūs, tačiau minkšti ir drėgni. Nemeluosiu – galbūt jie nesprogs tokiomis fanfaromis, kokiomis galėtų sprogti karameliniai keksiukai su šokoladiniu įdaru ir maskarponės kremo kepurėlėmis, bet jie gardūs. Paprasti gerąja to žodžio prasme. Puikūs kasdienėms arbatos pertraukėlėms ar subalansuotam savaitgalio desertui, kai pagaliau imi susidraugauti su protingu sveiku gyvenimo būdu.

 Aviziniai graikisko jogurto keksiukai su persikais

 Aviziniai graikisko jogurto keksiukai su persikais

Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su persikais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

1 didelio arba 2 mažų kiaušinių
1 stiklinės (225 g) graikiško jogurto
¼ stiklinės (80 g) medaus
¼ stiklinės (60 ml) pasukų
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (140 g) miltų
½ stiklinės (70 g) stambių avižinių dribsnių
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnelio druskos
1 didelio persiko (apie 150 g kubelių)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Paruoškite 12 keksiukų formelių (5 cm skersmens).
2. Vidutinio dydžio dubenyje lengvai išplakite kiaušinį. Sudėkite graikišką jogurtą, šviežią medų (sustingusį pašildykite garų vonelėje, kol taps skystas), pasukas, vanilės ekstraktą. Gerai išplakite iki vientisos masės.
3. Suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
4. Persiką supjaustykite nedideliais kubeliais. Lengvais judesiais įmaišykite į tešlą.
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik iki viršaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.

Recepto šaltinis: Running with Spoons  

 Aviziniai graikisko jogurto keksiukai su persikais

 Aviziniai graikisko jogurto keksiukai su persikais

avižiniai dribsniaicinamonasgraikiškas jogurtaskeksiukaimeduspasukospersikaisaldumynai
2 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuoliniai keksiukai

Sausainių kremo sūrio tortas

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Varškės pyragas su mandarinais

Pyragėliai su mėlynėmis

Kalėdiniai meduoliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Saldžios dovanos Mamai

Nealkoholinis karštas vynas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Enčilados su vištiena ir sūriu

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Svogūnų pica

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Pica „Margarita“

Žaliasis humusas

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

2 komentarai

Indrė 23 Rgs ’17 - 9:00 am

Tiek nuotraukos, tiek keksiukai atrodo nuostabiai ?

Reply
Asta 28 Rgs ’17 - 9:28 pm

Ačiū, Indre! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų