Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su persikais

parašė Asta 23 Rgs ’17
GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su persikais

Buvo laikas, kai gyventi sveikiau man reiškė kardinalius mitybos pokyčius. Iš vakaro sudorojusi visus namuose esančius saldainius ir pyragėlius, ir šiukšlių dėžėn ištrenkusi tai, ko suvalgyti nenorėjau ar nepajėgiau, kitą dieną pradėdavau lyg naują gyvenimą: be šokoladų, pyragų ir ledų, be baltų miltų ir padažų, be pieno produktų (nes šiuos, deja, sunkiai toleruoju) ir be keptuvės, nes šiai reikėtų riebalų. Įtikindavau save, kad toks sprendimas yra geriausias ir teisingas, ir kartais man pavykdavo ištempti savaitę, dvi, o gal net mėnesį. Hm, jei sąžiningai, mėnesio tikriausiai nepavyko ištempti niekada. O kodėl turėtų?

Dabar suprantu, koks blogis yra tokie kraštutinumai, o tada tai atrodė vienintelis galimas kelias „sveikesnio gyvenimo“ link.

Šiandien, kai sakau, kad stengiuosi gyventi sveikiau, tai nereiškia, kad atsisakiau kažkokių produktų. Tiesa, man daug lengviau, kai namuose nėra šokolado, nes jam tikrai turiu priklausomybę ir galiu suvalgyti neišmatuojamus kiekius. Bet štai keptuvę sėkmingai naudoju, tik įprastą aliejų dažniausiai pakeičiu kokosų aliejumi. Pieno produktus atsirenku ypač atidžiai – į šaldytuvą dedame tik tuos, po kurių netenka keikti(s). Kepu ir keksiukus, tik į dubenį, skirtą tešlai, stengiuosi atrinkti sveikesnių produktų alternatyvas. O kai į kiemą ateina šventės, numoju į viską ranka ir kepu nuodėmingiausią pasaulyje tortą, nes kartais juo pasimėgauti yra daugiau nei sveika.

Šie keksiukai – vieni iš tų, kuriais be jokių sąžinės priekaištų galėtumėte gardžiuotis net eilinį pirmadienį ar trečiadienį, be jokios progos. Be cukraus, be riebalų, be kremo kepuraičių. Su avižomis, graikišku jogurtu, medumi, pagardinti persikų gabalėliais. Ne itin saldūs, tačiau minkšti ir drėgni. Nemeluosiu – galbūt jie nesprogs tokiomis fanfaromis, kokiomis galėtų sprogti karameliniai keksiukai su šokoladiniu įdaru ir maskarponės kremo kepurėlėmis, bet jie gardūs. Paprasti gerąja to žodžio prasme. Puikūs kasdienėms arbatos pertraukėlėms ar subalansuotam savaitgalio desertui, kai pagaliau imi susidraugauti su protingu sveiku gyvenimo būdu.

 Aviziniai graikisko jogurto keksiukai su persikais

 Aviziniai graikisko jogurto keksiukai su persikais

Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su persikais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

1 didelio arba 2 mažų kiaušinių
1 stiklinės (225 g) graikiško jogurto
¼ stiklinės (80 g) medaus
¼ stiklinės (60 ml) pasukų
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (140 g) miltų
½ stiklinės (70 g) stambių avižinių dribsnių
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnelio druskos
1 didelio persiko (apie 150 g kubelių)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Paruoškite 12 keksiukų formelių (5 cm skersmens).
2. Vidutinio dydžio dubenyje lengvai išplakite kiaušinį. Sudėkite graikišką jogurtą, šviežią medų (sustingusį pašildykite garų vonelėje, kol taps skystas), pasukas, vanilės ekstraktą. Gerai išplakite iki vientisos masės.
3. Suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
4. Persiką supjaustykite nedideliais kubeliais. Lengvais judesiais įmaišykite į tešlą.
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik iki viršaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.

Recepto šaltinis: Running with Spoons  

 Aviziniai graikisko jogurto keksiukai su persikais

 Aviziniai graikisko jogurto keksiukai su persikais

avižiniai dribsniaicinamonasgraikiškas jogurtaskeksiukaimeduspasukospersikaisaldumynai
2 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Citrininiai keksiukai

Citrininiai biscotti su aguonomis

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

Moliūgų keksas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Pievagrybių pyragas

Rupių miltų tarta su grybais

Tobulas varškės apkepas (II)

Cukinijų ir varškės apkepas

REKLAMA

SALDUMYNAI

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

PAVASARĮ PASITINKANT // Graikiško jogurto tortas su avietėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

2 komentarai

Indrė 23 Rgs ’17 - 9:00 am

Tiek nuotraukos, tiek keksiukai atrodo nuostabiai ?

Reply
Asta 28 Rgs ’17 - 9:28 pm

Ačiū, Indre! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų