Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su kukurūzais, mocarela ir sėklomis

parašė Asta 3 Lie ’25
Salotos su kukurūzais, mocarela ir sėklomis

Ar pastebėjot, kad labai dažnai, gaminant ne pagal receptą, o pagal principą „ką turėjau, tą sudėjau“, pavyksta taip skaniai, kad… receptą užsirašyti norisi? Taip nutiko ir su šiom salotom – pavyko paprastos, bet labai gardžios!

Dubenyje: gražgarstės, agurkai, pomidorai, avokadai, mocarelos rutuliukai ir kepti avinžirniai bei kukurūzai. Kitaip tariant – viskas, ką radau šaldytuve. Apliejau salotas savo mėgstamiausiu padažu ir valgėme su vištienos iešmeliais.

Vis tik pagrindinis akcentas čia nei kukurūzai, nei mocarela – ar žinot, kaip bet kurias salotas kilstelėti į kitą lygmenį? Gausiai apiberkite jas skrudintomis sėklomis! Suteiks aromato, traškumo ir daugdaugdaug gardaus skonio.

Didelį sėklų pasirinkimą savo asortimente turi mano partneriai „Alvo“, o mano mėgstamiausia trijulė yra štai ši: saulėgrąžų, moliūgų ir kanapių sėklų branduoliai. Saulėgrąžas ir moliūgus paskrudinu, sumaišau su kanapių branduoliais, susipilu ir stiklainėlį ir beriu visur kur – ir ant salotų, ir ant sumuštinių, ir ant omleto. Labai maistinga ir labai gardu – pabandykit!

Salotos su kukurūzais, mocarela ir sėklomis

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
1 žaliosios citrinos sulčių
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
1 arb. š. garstyčių
½ arb. š. druskos

Salotoms:
2 saldžiųjų kukurūzų
150 g konservuotų avinžirnių
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

50 g gražgarsčių
2 trumpavaisių agurkų
250 g spalvotų pomidorų
1 avokado
½ raudonojo svogūno
200 g mini mocarelos rutuliukų

Ant viršaus:
3 valg. š. saulėgrąžų branduolių
3 valg. š. moliūgų sėklų branduolių
3 valg. š. kanapių sėklų branduolių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį užsukite ir gerai supurtykite, kol gausite visiškai vientisos tekstūros padažą.

2. Iškepkite kukurūzus ir avinžirnius. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Kukurūzus ir avinžirnius apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol apskrus. Atvėsinkite, kukurūzus nupjaukite nuo burbuolės.

5. Sumaišykite salotas. Į didelį salotų dubenį sudėkite gražgarstes, ant viršaus – gabalėliais pjaustytus agurkus, pomidorus, avokadus, smulkintą raudonąjį svogūną ir perpus perpjautus mocarelos rutuliukus. Taip pat – keptus avinžirnius ir kukurūzus.
6. Apliekite padažu ir išmaišykite.
7. Atskirame dubenėlyje sumaišykite sausoje keptuvėje paskrudintus saulėgrąžų ir moliūgų sėklų branduolius, ir lukštentus kanapių sėklų branduolius.

8. Patiekite. Dalinkite salotas į lėkštes, užberkite sėklų mišinio ir ragaukite vienas ar prie grilyje keptų mėsos patiekalų. Ypač gardžiai tinka prie keptos vištienos.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „ALVO“.
#reklama #alvo

agurkaiavinžirniaiavokadaicitrinosgarstyčiosgražgarstėskanapių sėkloskukurūzaimedusmocarelamoliūgų sėklospomidorairaudonieji svogūnaisalotossaulėgrąžossėklos
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morengų, mangų, aviečių ir grietinėlės desertas | Eton mess

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

Pyragėliai su pomidorais

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Tiramisu sūrio tortas (cheesecake)

Morkų pyragas su graikiniais riešutais ir varškės kremu

Žemės riešutų sviesto sausainėliai

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų