Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Šokoladinė cinamoninė duonelė

parašė Asta 20 Sau ’14
Šokoladinė cinamoninė duonelė

Kai pirmą kartą pamačiau šį saldžios duonelės receptą, žinojau – tikrai kepsiu. Taip taip, mane suviliojo tas magiškas žodelis „Starbucks“ – juk jau ne kartą kalbėjau apie meilę jų kavai, o ir vienąkart ten ragautas keksiukas (visas keksas, jei pagal dydį) buvo tikrai skanus. Bet tai ne vienintelė priežastis; kažkodėl, vos tik perskaičius receptą, mane užbūrė tas tamsios kakavos ir cinamono derinys. Šokoladinė cinamoninė duonelė, mmm. Dar nebuvau nė atsispausdinus recepto, o man jau buvo skanu.

Taigi, vos tik sulaukusi progos, ėmiau ir iškepiau. Nors, ką gi aš bandau apgauti, tikrai nesu iš tų žmonių, kurie pyragus kepa tik progoms esant. Juk pirmadienio vakaras ar šeštadienio rytas, gimtadienis ar tiesiog eilinis ketvirtadienis – visos dienos yra vienodai tinkamos desertams. Tikra tiesa!

Saldžiąją duonelę pirmąkart iškepiau vieną tamsų lapkričio penktadienio vakarą. Visi namai kvepėjo cinamonu! Suvyniojau į kepimo popierių ir išsivežiau prie jūros, kur turėjome praleisti savaitgalį. Kaip ir turi būti lapkritį, ten siautė baisingas vėjas ir šiluma jau toli gražu nelepino. Todėl po pasivaikščiojimo pajūriu buvo labai gera sušalusiais pirštais apsikabinti puodelį arbatos, o prie arbatos ši šokoladinė duonelė, kvepianti cinamonu, buvo tiesiog puiki: sunki, sodri ir turtingo skonio.

Skonis: 9/10. Sunki, labai drėgna, sodraus ir turtingo skonio duonelė. Ne per saldi, su aiškiai ir maloniai jaučiamu cinamono prieskoniu. Aromatinga. Labai skani. 

Sudėtingumas: nieko sudėtingo.

Kur radau? „Starbucks“

Šokoladinė cinamoninė duonelė

Atsispausdinti
Porcijos: 20 riekelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

180 g sviesto, kambario temperatūros
1 1/2 puodelio (300 g) cukraus
3 dideli kiaušiniai
1 puodelis (140 g) miltų
55 g tamsios nesaldžios kakavos
1 valg. š. malto cinamono
1/2 arb. š. druskos
1/4 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. sodos
1/2 puodelio (125 ml) raugintų pasukų
3 valg. š. (30 ml) vandens
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto

Apibarstymui:
25 g cukraus
1/2 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. tamsios ir nesaldžios kakavos
žiupsnelis malto imbiero
žiupsnelis maltų gvazdikėlių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi iškokite 28×15 cm dydžio kepimo indą.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų iki purios ir baltos masės.
3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami elektriniu plaktuvu.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, cinamoną, druską, kepimo miltelius ir sodą.
5. Trečiame dubenėlyje sumaišykite pasukas, vandenį ir vanilės ekstraktą.
6. Lėtai plakdami sviesto, cukraus ir kiaušinių masę, pakaitomis į ją suberkite miltų mišinį ir supilkite pasukas. Kai tik visi produktai bus viename dubenyje ir taps vientisa mase, nustokite plakti. Neperplakite tešlos.
7. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą.
8. Dubenėlyje sumaišykite visus apibarstymui skirtus produktus: cukrų, maltą cinamoną, kakavą, imbierą ir gvazdikėlius. Apibarstykite šiuo mišiniu duonelės paviršių.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
10. Iškepusią duonelę kelias minutes atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite. Skanaus!

cinamonasgvazdikėliaiimbieraskakavakeksaspyragasraugintos pasukosšokoladasvanilė
13 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons
kitas įrašas
Imbierinės spurgos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Marmuriniai keksiukai

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Sviestiniai sausainiai

Plikyti riestainiai

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Žaliasis kokteilis su persikais

Nealkoholinis karštas vynas

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Risotto su lašiša

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Naminiai mėsainiai

13 komentarai

Ieva Marija 20 Sau ’14 - 10:44 am

Seilėtekis…

Reply
Asta 21 Sau ’14 - 7:22 am

Duonelė to verta 😀 Ačiū! 🙂

Reply
Ausra A. 20 Sau ’14 - 5:42 pm

Kuo galima pakeisti pasukas?

Reply
Asta 21 Sau ’14 - 7:23 am

Aušra, 1 puodelis pasukų = 3/4 puodelio natūralaus jogurto + 1/4 puodelio pieno 🙂

Reply
Paulina 26 Sau ’14 - 1:28 pm

Ar vietoj 1/4 šaukštelio sodos, galima dėti viso 1/2 šaukštelio kepimo miltelių?:)

Reply
Asta 27 Sau ’14 - 6:20 pm

Paulina, jei pagal visas taisykles, tai toks keitimas nėra rekomenduojamas. Kita vertus, būsiu sąžininga – kol visų taisyklių nežinojau, aš irgi kartais imdavau ir taip išsisukdavau iš padėties; ir nieko blogo nenutikdavo 🙂 Bet jei turi galimybę naudoti ir sodą, ir kepimo miltelius – neabejoju, kad paklusdama receptui išgausi patį patį geriausią rezultatą 🙂

Apie kepimo miltelių ir sodos skirtumus, ir apie tai, kur kuriuos naudoti ar nenaudoti, paskaityti gali čia: http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/virtuve/patarimai-seimininkems/kulinarines-gudrybes-kuo-skiriasi-soda-ir-kepimo-milteliai-727-326113

Reply
Jovita 28 Vas ’15 - 6:32 pm

Vietoj pasukų pyliau kefyrą 🙂 Net nepagalvojau apie jogurtą su pienu, nors ir vieno, ir kito turėjau. Dar 30 minučių iki rezultato…

Reply
Asta 1 Kov ’15 - 5:06 pm

Jovita, tikiuosi, kad duonelė iškepė skani? 🙂

Reply
Jovita 3 Kov ’15 - 8:40 pm

Labai skani 🙂 5 ragautojai tą vieningai nusprendė!
Kepsiu vėl ir vešiu uošviams paragauti.
Ačiū už receptą. Seniai norėjau kažko cinamoninio, o šokoladiniai desertai visada pirmoje vietoje.

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:06 pm

Jovita, labai džiaugiuosi, kad duonelė atitiko norus ir skonius 🙂

Reply
Simona 29 Kov ’15 - 7:25 am

Nuostabaus skonio duonele! Prideta prie megstamuju saraso 🙂

Reply
Asta 31 Kov ’15 - 8:18 pm

Simona, laba gera girdėti 🙂 Ačiū!

Reply
Evelina 24 Gru ’15 - 11:44 am

Vienas mylimiausiu sauletu kepiniu. visada pavyksta, visada is naujo pradziugina ir niekada nenuvilia.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 4

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 5

    Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų