Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

parašė Asta 29 Geg ’19
Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Šiandien ateinu su receptu, gal ir ne visai būdingu „Saulėtai virtuvei“. Ir tikrai ne dėl to, kad vis daugiau žmonių man pradėjo baksnoti į šonus su žodžiais „antsvoris“, „neteisinga mityba“, „per daug kepinių“. Negaliu piktintis ar pykti, ir tikrai to nedarau, – suprantu, kad nemažai šiuose žodžiuose tiesos, o galiausiai juk ne kas kitas, bet aš pati paskutiniu metu pradėjau garsiai kalbėti apie tai, kaip nekaip jaučiuosi savo kūne. Džiaugiuosi, kai sulaukiu grįžtamojo ryšio, įžvalgų ir patarimų. Nors širdyje vis tiek esu įsikibusi minties, kad nėra gero ar blogo maisto, kad į sveiką santykį su maistu einama ne per draudimus, bet per draugystę, per saiko pajautimą, per sąmoningumą ir meilę. O kai tai pavyksta, tikiu, net saldūs kepiniai nėra „nuodėmė“ ar „bausmė“.

Šiaip ar taip, turbūt nustebsit, – nesaldžiai aš gaminu kur kas dažniau nei saldžiai. Tik kažkodėl tuos receptus daug rečiau nufotografuoju, net jei labai gardžiai pavyksta. Juk pietų ar vakarienės paprastai labai nekantriai laukia išalkę valgytojai (ypač mažiausias, kuris ir yra nekantriausias), todėl šokčioti su fotoaparatu aplink vėstantį maistą ne visada atrodo gera mintis – nesvarbu, kaip labai su tokia realybe yra susitaikę šeimynykščiai, šypt.

Tokias apkepėles kaip ši aš ypatingai mėgstu tiek gaminti, tiek valgyti. Paprasta, greita, dėkinga improvizuojant su šaldytuvo bei virtuvės spintelių turiniu. Ir skanu, labai skanu!

Žinau, kad nepataikysiu aš ir su šiuo receptu į sveikos mitybos piramidės viršūnę – akylesni tuoj pastebės, kad grietinėlę siūlau naudoti riebią, čederio turbūt galėtų būti mažiau, o ir bulvės gal nėra pati „sveikiausia“ daržovė. Bet čia pat sugrįšiu prie to, ką parašiau pirmoje šio teksto pastraipoje: aš visa širdimi tikiu, kad meilė maistui yra neatsiejama nuo meilės sau; kad draugystė su maistu yra kur kas svarbesnė nei draudimų sąrašas; kad nėra teisinga maistą skirstyti į gerą ir blogą; nėra teisinga maistu save „apdovanoti“ ar „bausti“. Aš tikiu, kad vienintelis kelias yra individualaus balanso atradimas, taika su savimi ir su maistu, saiko pajautimas ir sąmoningumas kiekviename žingsnyje. Galiausiai – intuityvus pajautimas, kas mums yra geriausia, sveikiausia, teisingiausia šią akimirką. Kitą akimirką galbūt jau bus kitaip; juk niekas niekada nestovi vietoje, tiesa?

Ar man pačiai sekasi šias teorijas, kuriomis tikiu, pritaikyti savo kasdienybėje? Kartais. Aš stengiuosi, kad pavyktų kuo dažniau; bet lygiai taip pat stengiuosi neteisti ir priimti save net tada, kai nepavyksta daug kartų, daug dienų iš eilės. Tais kartais, net jei ir labai sunku, stengiuosi save mylėti dar labiau, nes – juk gerumu, švelnumu ir supratingumu skatinami pokyčiai yra patys gražiausi. Pats laikas išmokyti šią taisyklę taikyti ir sau.

 Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

350 g bulvių
1 nedidelio žiedinio kopūsto
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
400 ml riebios grietinėlės
100 g tarkuoto čederio
2 valg. š. kapotų šviežių petražolių
250-300 g tilapijų filė
žiupsnis druskos
žiuosnis grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ᵒC temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20×28 cm dydžio kepimo indą.
2. Bulves supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais. Suberkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite žiupsniu druskos ir užvirkite. Virkite 4 minutes, tuomet sudėkite smulkiais žiedynais išskaidytą žiedinį kopūstą ir virkite dar 4 minutes. Nukoškite ir suberkite į paruoštą kepimo indą. Apibarstykite žiupsniu juodųjų pipirų.
3. Į dubenį suberkite kukurūzų krakmolą, supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
4. Pusę tarkuoto sūrio tolygiai užberkite ant bulvių ir žiedinių kopūstų. Apibarstykite kapotomis petražolėmis ir ant viršaus sudėkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytas tilapijų filė. Užpilkite grietinėlės ir kukurūzų krakmolo plakiniu ir apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol sūris bus gražiai auksinės spalvos, o žuvis -iškepusi.

Įkvėpimas: BBC

 Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

 Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

 Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

apkepasbulvėsgrietinėlėpetražolėssūristilapijosžiediniai kopūstaižuvis
2 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrininis manų kruopų pyragas
kitas įrašas
Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pica „Margarita“

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Imbierinės cinamoninės bandelės

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Marmurinis trijų šokoladų keksas

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Meduolinis karamelinis tortas

2 komentarai

Edita K. 27 Bir ’19 - 9:00 am

Nuostabus patiekalas! Tikrai kartosiu ne vieną kartą. Tiesa, receptas buvo kiek pakoreguotas 🙂 Šaldytuve buvo aptikta 10% grietinėlė ir nei gramo krakmolo. Todėl jį pakeitė 2 kiaušiniai, o tilapiją atstojo menkė, daug menkės. Bet manau, iš esmės tai skonio nepakeitė. O jis puikus. Ačiū už receptą!

Reply
Asta 7 Lie ’19 - 7:32 pm

Edita, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 4

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų