Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Šokoladiniai blyneliai

parašė Asta 4 Vas ’16
Šokoladiniai blyneliai

„Žinai, tau tikrai reikėtų kažką parašyti į „Saulėtą virtuvę“, nes ten esantis Kalėdų sveikinimas jau atrodo labai nekaip…“, – prieš kelias dienas man pusiau su šypsena išdėstė mano žmogus ir lyg tyčia užmynė ant skaudamos vietos. Ne kartą jau save bandžiau įkalbėti, tačiau arba pritrūkdavo laiko, arba žodžiai niekaip nesidėliojo į sakinius. Bet aš niekur nedingau, tikrai.

Virtuvėje šį mėnesį praleidau tikriausiai daugiau laiko nei per pastarąjį pusmetį. O apie maistą galvoju ir juo gyvenu nuo-la-tos. Tik štai nuo fotoaparato nupūsti dulkių dar neprisiruošiu. Nors, žinau, jau pats metas giliai įkvėpti, jas nupūsti ir pradėti ieškoti šviesiausio ir fotografijoms tinkamiausio kampo naujuose namuose.

Taip, mes jau čia! Prieš keletą savaičių, sausio viduryje, susikrovę visus daiktus į dėžes (į šiek tiek daugiau dėžių nei iš pradžių tikėjomės), visiems jiems suradome vietas čia. Namuose, mudviejų namuose.

Nesuskaičiuočiau, kiek kartų girdėjau klausimą, koks tai jausmas? Nuostabus. Nepakartojamas. Lyg pirštų galais nesiektum žemės. Lyg svajonė, kurią mintyse kartojai labai, labai ilgai, pagaliau būtų išsipildžiusi. Lyg širdyje kiekvieną dieną šviestų saulė.

Įsimylėjau mūsų namus nuo pirmos dienos, praleistos čia. Kiekvieną jų kampelį ir kiekvieną juose praleistą akimirką. Dar niekada po darbų su tokia šypsena nevažiuodavau namo. Dar niekada į juos taip neskubėdavau, truputį šokčiojančia širdimi.

O mano virtuvė… ji tobula. Čia norisi gaminti, valgyti, kalbėtis. Neskubėti ir mėgautis laiku kartu, puodeliu garuojančios arbatos su šaukšteliu medaus, šilta namuose ruošta vakariene.

Aš laiminga, beprotiškai laiminga. Pasistengsiu bent trupinėlį tos laimės padovanoti ir Jums – iškepkite šių blynų artėjančio savaitgalio pusryčiams ir ragaukite juos kartu su tais, kuriuos mylite labiausiai. Tai – tikrosios laimės akimirkos. Tokios tikros ir ranka pasiekiamos.

 Sokoladiniai blyneliai

Skonis: 10/10. Mėgstate šokoladą? Tuomet net neabejoju, – jums tikrai patiks! Tai blyneliai, skirti tikriems smagurių pusryčiams.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Sokoladiniai blyneliai

Šokoladiniai blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 20 blynelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Blynams:
1 stiklinės (140 g) miltų
4 valg. š. kakavos
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
¼ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 didelio kiaušinio
1 stiklinės (250 ml) raugintų pasukų
30 g sviesto
50 g juodojo šokolado

Patiekti:
šokoladinio padažo
aviečių
šokolado gabalėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Į dubenį išsijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską ir vanilinį cukrų. Atidėkite į šalį.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų, kiaušinį, raugintas pasukas ir tirpintą atvėsintą sviestą. Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Suberkite smulkinto juodojo šokolado gabalėlius ir lengvais judesiais įmaišykite, kad pasiskirstytų blynų tešloje.
4. Iškepkite blynus. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Į įkaitusią keptuvę dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą, formuodami blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus, o viršutinė sutirštės ir joje ims kilti burbuliukai. Atsargiai apverskite blynus ir lygiai taip pat apkepkite kitą jų pusę.
5. Iškepusius blynus išimkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę ar padėklą, kad sugertų riebalus.
6. Patiekite. Perdėkite blynelius į lėkštę. Patiekite su šokoladiniu padažu, apibarstę šviežiomis avietėmis ir smulkinto šokolado gabalėliais.

avietėsblynaidesertaspasukospusryčiaisaldumynaisaldūs blynaišokoladas
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Stebuklingų Šv. Kalėdų!
kitas įrašas
Ryžiai su moliūgais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Avižinių dribsnių blynai

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Sviestinė duona „Brioche“

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virti varškėtukai

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Vištienos kotletukai su varške

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Sodos duona su rozmarinais

Pyragėliai su pomidorais

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

Pica su pesto padažu ir vištiena

Mielinės bandelės su dešrelėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Braškių ir citrinų limonadas

Saldžios dovanos Mamai

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

2 komentarai

Blyneliai 10 Vas ’16 - 9:51 am

Dieviški!

Reply
Agnė 13 Bir ’16 - 4:18 pm

Deja, vaikai nevalge. Viskas nuėjo į kibirą

Reply

Komentuoti: Agnė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų