Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio sluoksneliu

parašė Asta 26 Geg ’10
Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio sluoksneliu

Tyliai slenka laikas, nepalikdamas pėdsakų ir pranykdamas taip, lyg jo niekad nebūtų buvę. Žiemas keičia pavasariai, o net nespėjus jais atsidžiaugt visa širdim, prisiuostyt vyšnių žiedų iki galvos apsvaigimo, į duris beldžias vasaros, nuspalvindamos nosį mažom strazdanėlėm. O dabar, jei nebūtų netoli kalendoriaus, sėkmingai nuleidžiančio ant žemės, galėtum pamanyt, jog jau ruduo, dievaži. Kur dingo laikas? Viskas taip greitai, šitaip greitai – kartoju sau. Gąsdinuos ir raminu, nes noriu, kad ši vasara būtų kitokia, gal ne tokia, apie kokią norisi svajoti prieš miegą, padėjus galvą ant lengvos pagalvės ir tikintis sapnuoti tokius pačius lengvus sapnus. Bet kitokia.

Aš nuolat verkšlenu – kad trūksta laiko ar kad nėra ką veikti. Kad vėl viskas apsivertė aukštyn kojom ar dėl to, kad šitaip nuobodu. Dėl to, kad man nepavyks, nors dar nė nepamėginau. Dėl to, kad viskas jau ir taip aišku, nors dar nė velnio neaišku. Galų gale paverkšlenu ir dėl to, kad šitiek verkšlenu, nors verkšlenti nenoriu. Blogai arba gerai, viskas arba nieko – mano gyvenimo ir mano nuotaikų kreivė visad kyla ir leidžias drastiškai. Aš nemėgstu septynetų. Šokinėkim lig dangaus arba liekim karčias ašaras upeliais. Kol suprasim, kad neverta.

O iš tiesų juk neverta. Neverta gaišti nė trumpos sekundės, galvojant, kaip bus, nes dar tik bus. O kas yra dabar pasiliks pilkoj migloj, paskendusioje tuose visuose planavimuose, galvojimuose, svarstymuose ir baimėse vis dar be priežasties. Neverta dalinti laiko trupinius tam, ko dar nė nebuvo, o galų gale – dar neaišku, ar bus. Aš sau vis kartoju ir kartoju – it maldą, lyg stebuklą.

Vakar išlaikiau paskutinį egzaminą, padėjau tašką savo šeštoje sesijoje ir ta proga buvau apdovanota virtuvės atidarymu. Na, ne visai – tik sutapimas, bet kas paneigs, kad labai malonus 🙂 Ir todėl, atšvęsdama viską, ką šiandien galiu švęsti, išsikapanojau iš nosinaičių kalno – sirgti pavasariais ne pats didžiausias malonumas, et… – ir kepiau tobulą varškės apkepą, kepiau pyragą beveik „iš galvos“, lipdžiau moliūgų sėklų saldainėlius. Džiaugiausi.

Grįžo skanios dienos, mmm. Grįžtu ir aš į „eterį“, į saulėtą virtuvę. Grįžtu su tuo minėtuoju pyragu beveik „iš galvos“, kuris turėjo būti Nanaimo pyragėliais, bet eigoje pavirto į… kažką, bet tikrai ne į juos. Svarbiausia, kad skanu – sakau aš. Ir visi aplinkiniai man pritaria, skanaudami pyragą, kurio jau neįprastai ilgai neteko skanauti mūsų namuose.

Skonis: 9,5/10. Turtingas pagrindas – graikiški riešutai, kokosai ir šokoladinė kakava… Švelnus kreminio sūrio sluoksnelis – maskarponė, varškė, lašelis romo esencijos… Ir šokoladinis glaistas. Taip, tai skanu. Labai skanu.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.


Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio sluoksneliu

Atsispausdinti
Porcijos: 30 mažų kvadratėlių Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
200 g sviesto
1/4 puodelio (50 g) cukraus
5 valg.š. šokoladinės kakavos miltelių
3 kiaušiniai, lengvai išplakti
1 arb.š. vanilės esencijos
1 ½ puodelio (200 g) likusių medaus torto biskvitų trupinukų (galima naudoti tiesiog smulkintus sausainius, pvz., „Selga”)
1 puodelis (80 g) kokoso drožlių
½ puodelio (70 g) graikiškų riešutų, smulkintų

Įdarui:
250 g maskarponės
190 g varškės
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
100 g balto šokolado, smulkinto
keli lašai romo esencijos

Viršui:
100 g šokolado
1 valg.š. sviesto
2 valg.š. grietinėlės

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE PAGRINDĄ

1. Ištirpinti sviestą puode.
2. Įmaišyti cukrų ir kakavos miltelius iki vientisos masės.
3. Įmaišyti vanilės esenciją. Nuimti nuo ugnies.
4. Įmaišyti biskvito/sausainių trupinius, kokosus ir smulkintus graikinius riešutus.
5. Sudėti lengvai išplaktus kiaušinius, išmaišyti iki vientisos masės.
6. Gauta mase iškloti 20 cm skersmens kepimo indą ir šaldyti šaldytuve maždaug 20 minučių.
7. Gautą masę dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (22 x 32 cm.), tolygiai paskleidžiant ant dugno.

PARUOŠKITE ĮDARĄ

1. Maskarponę ir varškę pertrinti iki vientisos masės.
2. Įmušti kiaušinį (-ius), įmaišyti cukrų, romo esenciją.
3. Suberti smulkintą baltą šokoladą ir dar kartą visą masę išmaišyti.
4. Gautą masę supilti į kepimo indą ant pagrindo. Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

PARUOŠKITE GLAISTĄ

1. Ištirpinti šokoladą, sviestą ir grietinėlę ant vandens garų vonelės.
2. Užpilti ant iškepusio pyrago viršaus ir šaldyti šaldytuve, kol šokoladas sustings.
3. Pjaustyti ir ragauti. Skanaus!

kakavakokosų drožlėskremini sūrismaskarponėpyragėliairiešutaisaldumynaisausainiaišokoladasvarškė
24 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Juodasis Princas”
kitas įrašas
Tarta su špinatais ir tunu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai keksiukai

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Sausainiai su cinamono plutele (Snickerdoodles)

Tortas „Marjolaine“

Kriaušių pyragas

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

Ananasų ir bananų duona su kariu

Imbierinės eglutės

Marcipaninis obuolių pyragas

Citrininiai šaldyto jogurto ledai

Tortas „Napoleonas”

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Grikių granola

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Enčilados su vištiena ir sūriu

24 komentarai

Indre 26 Geg ’10 - 4:17 pm

Mmmm skanumėlis. Kaip laukiu ir aš kol sesija baigsis ir tada galėsiu pasidžiaugt orkaite. Dabar gi (gėda prisipažint) mintu sumuštiniais ir jogurtu :/

Reply
Asta 26 Geg ’10 - 4:37 pm

Indre, o kada tau baigsis, dar daug liko? 🙂 O prisipažinti nebijok, pas mane ir baisiau būna 😀

Reply
Eglė 26 Geg ’10 - 4:25 pm

ėėėė, tu naują virtuvę rodyk, ne sausainėlius/pyragėlius 😉

Reply
Asta 26 Geg ’10 - 4:38 pm

Egle, kokią naują virtuvę? :)) Gerai būtų! Rašiau praeitam įraše, kad mano virtuvė be grindų, todėl jos neturiu. Dabar grindis sudėjo atgal ir virtuvė vėl mano. Tiesa, grindys naujos, bet tik tiek 🙂 Va kaip žmones galima suklaidinti, visai net nepagalvojant… 🙂

Reply
Eglė 26 Geg ’10 - 4:46 pm

tai kaip aš čia ne taip supratau? 🙂

Reply
Asta 26 Geg ’10 - 5:08 pm

Šiam pasauly visko būna… :)) O gal aš ir nepakankamai aiškiai parašiau 🙂

Reply
Jurga 26 Geg ’10 - 7:12 pm

Taip, taip….aš ir lygiai taip pat supratau kaip Eglė :)))

Asta 26 Geg ’10 - 7:24 pm

Ech, merginos, kad taip ir būtų… Tada nesiskųsčiau, kad virtuvės neturiu, o iš laimės ant sparnų lakiočiau, kad tuoj naują turėsiu :)))

Gamyklele 26 Geg ’10 - 5:05 pm

Pavydu pavydu… tiek dėl paskutinio egzamino, tiek dėl pyrago 🙂
Aš jau sapnuoju kaip kepu pyragus…:D Bet man dar teks ilgai laukt mokslu pabaigos:))

Reply
Asta 26 Geg ’10 - 5:10 pm

Gamyklėle, kantrybės 🙂 O tada jau galėsi kepti kepti kepti… daug ir visko :)) Nors kartais labai sveika ir tarp mokslų pusdieniui virtuvėj pranykt, net rekomenduotina – ir pailsi taip, ir skanumynus gali paskui kramsnot besimokydama toliau 🙂 Iš patirties čia 😀
Beje, man čia pirmą kartą taip anksti sesija baigės 😮 Net pačiai keista, dar nesitiki 🙂

Reply
Jovita 26 Geg ’10 - 5:28 pm

As ir pasiskaitineju ir cia ir FB tavo nuostabius sedevrus tai tik dukrytei torta metuku proga iskepiau o dbr jei jos miega ilindus irgii i moklsus, baigiamasis egzaminas ir jei sekmingai tureciau gauti diploma-o tada ir mano virtuvele atidaryta-orkaitej voratinkliai iskrapstyti ir draugiu burys ragaut pakviesta bus ir butent is sio pls receptuku, taip niesti rankytes, ale ner laiko kol kas :S
Labai jau skaniai atrodo, plius kai mano gimine pamisusi del varskes produktu, o ir dukrytes, tai reiks ismeginti si receptuka 😉 O tave sveikinu su sekminga sesijos pabaiga ir likusiu poilsiu nuo studiju 😉

Reply
Asta 26 Geg ’10 - 5:43 pm

Jovita, smagu girdėti, kad tavuose planuose irgi saulėta virtuvė figūruoja :)) Ech, tai tau jau mokslų išvis išvis pati pabaiga! Sveikinu, viskas bus puiku, o kai jau rankose bus diplomas, tai atšventimui tikrai reiks tortą ar kokį rimtesnį pyragą meistraut :)) O po to būtinai įspūdžiais ateik ir pasidalink – ką išmėginai ir kaip patiko 😉
Ir, žinoma, ačiū už sveikinimus 🙂 Žiūrėsim, kaip čia su tais poilsiais… reiktų darbelio vasarai ieškot 🙂

Reply
Mademoiselle 26 Geg ’10 - 7:14 pm

Žiauriai pavydžiu paskutinio egzamino. žiauriai žiauriai, balta ir žaliai!!! Man dar nė pirmo nebuvo, o aš jau pavargau nuo tų beprotiškų rašto darbų… :/ ir taip nooooriu pyrago, ir taip sąžinė neleidžia švaistyti ir taip brangaus laiko… ;(

Reply
Asta 26 Geg ’10 - 7:27 pm

Pašvaistyk. Pailsėk 🙂 Pamatysi, paskui viskas daug sklandžiau eisis, kai akyse kiek prašviesės 😉 O, jei ne paslaptis, kur tu mokaise, jei ir pas tave rašto darbų nesvietiškai daug? :))

Reply
Mademoiselle 27 Geg ’10 - 3:32 pm

Aš TSPMI (Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute), kuriame yra masinis pamišimas dėl rašto darbų… :/ o tu, kiek teko susidaryti nuomonę iš įrašų Saulėtoje Virtuvėje, mokaisi kažką iš tiksliųjų mokslų?ar ne? 🙂

Reply
Asta 28 Geg ’10 - 9:17 am

Mano mokslai – KTU, ekonomika, marketingo specializacija 🙂 Ir bent jau mūsų fakultetas tikrai rašto darbams taip pat labai prijaučia 🙂

Reply
duonosirzaidimu 27 Geg ’10 - 9:19 pm

Skaniai gražu ir atvirkščiai 🙂

Reply
Asta 28 Geg ’10 - 9:18 am

Labai ačiū 🙂

Reply
Indre 29 Geg ’10 - 5:04 pm

Liko 2 – treciadieni ir ketvirtadieni. O tada atooooostogos 🙂 per kurias reiks iskepti torta vestuves. Itariu gaminsiu rafaello, tik viena sluoksni darysiu karamelini su riesutais :>

Reply
Asta 29 Geg ’10 - 7:32 pm

Mmmm, kokios smagios ir skanios atostogos! Karameliškai rafaelinės – puiki mintis apie torto paįvairinimą :)) O iki jų – atostogų – jau nebedaug visai liko laukti, tu gali! 😀
Tsss, tyliai – o ką šią vasarą studentai planuoja veikti, atostogauti ar dirbti? :))

Reply
Egle 15 Bir ’10 - 10:09 am

susiruosiau gaminti si nuostabu deserta , ir pasimeciau .. kokia grietinele deti i sokolada ? 12% ar 36%?

Reply
Asta 15 Bir ’10 - 10:53 am

Egle, aš naudojau 35 proc. 🙂

Reply
Egle 20 Lie ’10 - 8:29 pm

nugi stovejo man tas vaizdas pries akis menesi .. ir siandien pasigaminau pagaliau 🙂

Reply
Asta 25 Lie ’10 - 1:15 am

Egle, ką galiu tepasakyti – šaunu! 🙂 Viliuosi, kad skonis pranoko lūkesčius ir tas mėnesį trukęs laukimas pasiteisino :))

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 4

    Žagarėliai

    3 Kov ’11
  • 5

    Migdolinis tortas su maskarpone

    28 Bir ’10
  • 6

    Avižinė košė su morkomis ir topinambais

    17 Rgs ’16

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų