Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiNesaldūs pyragai

Špinatų ir rikotos pyragas

parašė Asta 9 Lie ’19
Špinatų ir rikotos pyragas

Kiekvienąkart, kai kalbu su mama, tie pokalbiai pasibaigia klausimais: gal paskinti salotų? Gal nori krapų? O kaip dėl svogūnų laiškų, kaip dėl špinatų? Žodį „truputį“ mamos ir dukros tikriausiai visais amžiais suprato ir supranta skirtingai – todėl namo aš kaskart grįžtu nešina pačiu didžiausiu krepšeliu, kokį, matyt, mamai pavyko rasti.

Tada ir nutinka tokie pyragai; kai špinatų tiek daug daug, kad ir pyragui iškepti pakanka, ir dar pundelis salotoms lieka.

Buvo labai skanu!

 Špinatų ir rikotos pyragas

Špinatų ir rikotos pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Paruošimo laikas: 20 min. + 30-60 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 35-40 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ½ puodelio (210 g) miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
1 valg. š. (20 g) cukraus
½ puodelio (115 g) šalto sviesto
¼ puodelio (60 ml) šalto vandens

Įdarui:
370 g špinatų lapelių
250 g rikotos sūrio
150 g čederio sūrio
2 kiaušinių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, itališkas žoleles ir cukrų.
2. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
3. Dalimis į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti.
4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 minučių.
5. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, įklokite ją į 22 cm skersmens kepimo indą taip, kad užklotų indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais, subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve dar 30 minučių.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
7. Paruoškite įdarą. Špinatų lapelius nuplaukite ir nenusausintus sudėkite į didelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol špinatai praras savo tūrį, suminkštės ir sukris. Sukrėskite į kiaurasamtį, perpilkite šaltu vandeniu. Nugręžkite kuo daugiau skysčio, kad špinatai liktų kuo sausesni. Grubiai pasmulkinkite peiliu ir sudėkite į dubenį.
8. Smulkintus špinatus sumaišykite su rikotos sūriu, tarkuotu čederio sūriu, kiaušiniais, druska ir pipirais.
9. Išimkite tešla išklotą kepimo formą iš šaldytuvo. Paruoštą įdarą tolygiai paskleiskite ant tešlos.
12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Jei matote, kad pyrago viršus per greitai ima skrusti, uždenkite folija ir kepkite toliau, kol pyragas bus iškepęs ir tvirtas.
13. Leiskite pyragui apie 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Recepto šaltinis: The Iron You

 Špinatų ir rikotos pyragas

 Špinatų ir rikotos pyragas

 Špinatų ir rikotos pyragas

nesaldus pyragaspyragasrikotašpinataisūris
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nekeptas Tiramisu sūrio tortas
kitas įrašas
Tiramisu ledai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Paprasčiausi kepti varškėčiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Tortas „Katinėlis”

Sausainiai „Sveikata”

Klasikinis medaus tortas

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Obuolių pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Pyragėliai su pomidorais

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

REKLAMA

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Žaliasis avokadų kokteilis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

2 komentarai

Karo 1 Bir ’20 - 8:31 pm

Padarėm, skanu, viskas gavosi, tiksliai aprašyta. Tik į įdarą druskos jau nedėjom, nes čedaras pakankamai sūrumo duoda. Taip pat gal šaukšto cukraus per daug į tešlą. Šiaip šitoks pyragas Prancūzijoje ir Belgijoje vadinamas quiche (kiš’as), špinatų kišas, jo variantų yra labai daug. Ačiū.

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 7:00 am

Sveiki, ačiū už įspūdžius! Džiaugiuosi, kad pavyko. Dėl quiche pavadinimo tikrai puikiai žinau, tiesiog lietuviškas to atitikmuo – nesaldus pyragas, todėl taip tokio tipo kepinius ir vadinu 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

    10 Lap ’14
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Vyšnių „cobbler“

    22 Lie ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų