Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiNesaldūs pyragai

Špinatų ir rikotos pyragas

parašė Asta 9 Lie ’19
Špinatų ir rikotos pyragas

Kiekvienąkart, kai kalbu su mama, tie pokalbiai pasibaigia klausimais: gal paskinti salotų? Gal nori krapų? O kaip dėl svogūnų laiškų, kaip dėl špinatų? Žodį „truputį“ mamos ir dukros tikriausiai visais amžiais suprato ir supranta skirtingai – todėl namo aš kaskart grįžtu nešina pačiu didžiausiu krepšeliu, kokį, matyt, mamai pavyko rasti.

Tada ir nutinka tokie pyragai; kai špinatų tiek daug daug, kad ir pyragui iškepti pakanka, ir dar pundelis salotoms lieka.

Buvo labai skanu!

 Špinatų ir rikotos pyragas

Špinatų ir rikotos pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: Paruošimo laikas: 20 min. + 30-60 min. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 35-40 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ½ puodelio (210 g) miltų
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
1 valg. š. (20 g) cukraus
½ puodelio (115 g) šalto sviesto
¼ puodelio (60 ml) šalto vandens

Įdarui:
370 g špinatų lapelių
250 g rikotos sūrio
150 g čederio sūrio
2 kiaušinių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, itališkas žoleles ir cukrų.
2. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
3. Dalimis į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti.
4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 minučių.
5. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, įklokite ją į 22 cm skersmens kepimo indą taip, kad užklotų indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais, subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve dar 30 minučių.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
7. Paruoškite įdarą. Špinatų lapelius nuplaukite ir nenusausintus sudėkite į didelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol špinatai praras savo tūrį, suminkštės ir sukris. Sukrėskite į kiaurasamtį, perpilkite šaltu vandeniu. Nugręžkite kuo daugiau skysčio, kad špinatai liktų kuo sausesni. Grubiai pasmulkinkite peiliu ir sudėkite į dubenį.
8. Smulkintus špinatus sumaišykite su rikotos sūriu, tarkuotu čederio sūriu, kiaušiniais, druska ir pipirais.
9. Išimkite tešla išklotą kepimo formą iš šaldytuvo. Paruoštą įdarą tolygiai paskleiskite ant tešlos.
12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių. Jei matote, kad pyrago viršus per greitai ima skrusti, uždenkite folija ir kepkite toliau, kol pyragas bus iškepęs ir tvirtas.
13. Leiskite pyragui apie 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Recepto šaltinis: The Iron You

 Špinatų ir rikotos pyragas

 Špinatų ir rikotos pyragas

 Špinatų ir rikotos pyragas

nesaldus pyragaspyragasrikotašpinataisūris
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nekeptas Tiramisu sūrio tortas
kitas įrašas
Tiramisu ledai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Jautienos troškinys

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Jautienos ir makaronų troškinys

Naminiai makaronai su marinara padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Obuolių vyniotinis

Citrininis tiramisu

Kavos chia pudingas

Šokoladas su riešutais ir džiovintomis uogomis

Obuolių pyragas su maskarpone

Didelis sausainis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sumuštinukai su pievagrybiais

Pica „Margarita“

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Kugelis su vištų sparneliais

2 komentarai

Karo 1 Bir ’20 - 8:31 pm

Padarėm, skanu, viskas gavosi, tiksliai aprašyta. Tik į įdarą druskos jau nedėjom, nes čedaras pakankamai sūrumo duoda. Taip pat gal šaukšto cukraus per daug į tešlą. Šiaip šitoks pyragas Prancūzijoje ir Belgijoje vadinamas quiche (kiš’as), špinatų kišas, jo variantų yra labai daug. Ačiū.

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 7:00 am

Sveiki, ačiū už įspūdžius! Džiaugiuosi, kad pavyko. Dėl quiche pavadinimo tikrai puikiai žinau, tiesiog lietuviškas to atitikmuo – nesaldus pyragas, todėl taip tokio tipo kepinius ir vadinu 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų