Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiai

Sumuštiniai su humusu ir keptais moliūgais

parašė Asta 27 Spa ’25
Sumuštiniai su humusu ir keptais moliūgais

Ant pusryčių stalo – jaukūs, rudens ir sezoninių skonių įkvėpti sumuštiniai su „Biržų duonos” šmeigeliais. Pastarieji jau savaime verti atskirų liaupsių (o minkštumo, o skanumo!), bet šie sumuštiniai – kažkas tokio!

Pasiruoškite naminio humuso, orkaitėje iškepkite moliūgų riekelių ir, trumpai paskrudinę šmeigelius, ant jų vieną po kito sluoksniuokite: humusą, gražgarstes, moliūgus, trupučiuką fetos sūrio, saujelę paskrudintų sėklų. Jei tik norisi, apšlakstykite dar lašeliu kokybiško alyvuogių aliejaus ir mėgaukitės!

Čiupkit šią idėją artimiausiam savaitgaliui – gera pradėti naują dieną, kai pusryčių lėkštė džiugina ir skoniais, ir spalvomis. O jei netyčia nesat pusryčių žmonės, žinokit, ir pietums, ir vakarienei tokie sumuštiniai puikiausiai tinka, svarbiausia, – jūs tik išbandykit!

Sumuštiniai su humusu ir keptais moliūgais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 sumuštiniai Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Humusui:
1 skardinės (250 g) virtų avinžirnių
2 valg. š. sezamų pastos („Tahini“)
2 skiltelių česnako (nebūtinai)
½ citrinos sulčių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. malto kumino
2-3 valg. š. vandens (ar skysčio iš avinžirnių skardinės)

Keptam moliūgui:
4-6 riekelių sviestinio moliūgo
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos

Sumuštiniams:
1 „Biržų duonos” šmeigelio
šlakelio alyvuogių aliejaus
humuso
gražgarsčių
keptų moliūgų
fetos sūrio
skrudintų sėklų ar riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite humusą. Visus ingredientus, išskyrus vandenį, sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos, glotnios masės.
2. Dalimis supilkite vandenį (ar skystį iš avinžirnių skardinės), kol gausite norimos tekstūros humusą. Laikykite sandariame indelyje šaldytuve.

3. Iškepkite moliūgą. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
4. Moliūgo riekeles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska. Kepkite apie 30 minučių, kol suminkštės. Įpusėjus kepimui laikui, apverskite.

5. Sutepkite sumuštinius. Abi šmeigelių puseles perpjauta dalimi žemyn dėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Trumpai paskrudinkite, kol švelniai pagels.
6. Aptepkite humusu, paskleiskite saujelę gražgarsčių. Ant viršaus išdėliokite kepto moliūgo riekeles.
7. Pagardinkite trupintu fetos sūriu ir skrudintomis sėklomis ar riešutais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona

avinžirniaibeigeliaičesnakaifetahumusasmoliūgaipusryčiaisumuštiniaitahini
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Paprasčiausi karšti sumuštiniai orkaitėje
kitas įrašas
Azijietiški takai su vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Karšti skrebučiai su lašiša

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Varške įdaryti kepti obuoliai

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Brioche skrebučiai su burata ir persimonais

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Kreminis airiško viskio likeris

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Nealkoholinis karštas vynas

Šalta juodoji arbata su persikais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žemės riešutų sviesto granola

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Avižinių dribsnių blynai

Trys užkandžiai su krekeriais ir rikotos kremu

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (40)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (9)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (98)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (361)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (51)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (366)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (96)
    • Sumuštiniai (44)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (703)
    • Bandelės (48)
    • Be orkaitės (144)
    • Desertai indeliuose (100)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (20)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (83)
    • Tortai (130)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (35)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų