Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

parašė Asta 1 Bir ’10
Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Ei, visi, vasara atėjo!
Su savo džiaugsmais ir galimybėmis, su saulės spinduliais, šiandien jau vis drąsesniais, su vis naujais spalvingais žiedais gėlių darželyje ir su dideliu krepšių gražių, svajingų planų. Vieniems tai atostogos, kitiems – tos pačios darbo dienoms, tretiems – dar kažkas kita, tačiau visiems ir visada vasara yra… vaaaasara.
Pats mylimiausias mano metų laikas (inlove). Pats šauniausias, stebuklingiausias ir bet kokiu atveju gražiausias. Todėl pirmą vasaros dieną pradėjau švęsti nuo pat ryto. Tiesa, ne su tortais ar pyragais, bet sveikuoliškais vasariškais pusryčiais. Labai skaniais.


Skonis: 10/10. Traški ruginė duonelė, tąsus sūūūris, špinatai (taip, aš juos vis dar mėgstu labai labai!) ir griežinėlis pomidoro. Velniškai paprasta, stebulkingai skanu. Gerai, gal ir per daug liaupsių paprasčiausiems keptiems sumuštinukams, bet kadangi aš juos valgau neįtikėtinai retai, o iki šiol dar ir nebuvau atradusi puikiausios ruginės sumuštinių duonos, mane jie tikrai sužavėjo! Tikrai 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Visur ir niekur 🙂

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 sumuštinių Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

12 riekelių ruginės sumuštinių duonos
6 riekelės fermentinio sūrio
1 pomidoras
sauja špinatų

GAMINIMO EIGA

Imame riekelę sumuštinių duonos, ant jos dedame fermentinį sūrį (patogiau – jau perpjautą į trikampėlius, atitinkančius sumuštinių keptuvės formą), paskleidžiam smulkintų špinatų ir dedam po du gabalėlius pomidoro (taip pat ant kiekvieno trikampėlio, pagal keptuvės formą). Užvožiam antrą sumuštinių duonos riekelę. Kepam sumuštinių keptuvėje ir po kelių minučių skanaujam su karšta mėtų arbata. Skanaus!

duonapomidoraipusryčiaišpinataisumuštiniaisūrisužkandžiai
8 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tarta su špinatais ir tunu
kitas įrašas
Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Beveik prancūziškas skrebutis

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Duonos lazdelės

Bananiniai blynai su cinamonu

Sveikuoliški batonėliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Silke įdarytos bulvės

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

REKLAMA

SALDUMYNAI

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

Morenginė pavlovos eglutė

Braškinis nekeptas sūrio tortas

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

8 komentarai

Dovilyte 1 Bir ’10 - 7:59 pm

Sveikinu sulaukus vasaros ir linkiu, kad visi svajingi planai išsipildytų 😉
Labai jaukus ir šiltas tavo blog’as. Dažnokai čia savo nosytę įkišu pasižvalgyti 🙂
O šituos sumuštinius kept ir mes su brangiuoju labai mėgstam, reiks ir su tokiu įdaru išbandyti. Nes visada kepdavom tiesiog su derša ar kumpeliu ir sūriu. Kai norisi saldžiau kepam su balta duona ir saldžia varške.

Reply
Asta 1 Bir ’10 - 8:05 pm

Ačiū, Dovilyt, labai smagu girdėti :)) Ir šaunu, kad parašei – dabar ir aš tavo blog’ą atradau to dėka! :))
Kas dėl sumuštinių, tai mano namuose irgi dažniausiai jie su dešryte ir sūrio gabalėliu kepami būdavo, tai labai greit pabodo… o dabar, radus ruginės duonos parduotuvėj, galvoju, ot pabandysiu aš kitaip! Ir gavos idealiai – puikus derinys, tikrai rekomenduoju :))

Reply
Gamyklele 1 Bir ’10 - 9:02 pm

Ooo.. jau buvau pamiršus aš savo sumuštinių keptuvę, reiks išsitraukt ir nuvalyt dulkes,na ir dažniau ją naudot:)
O špinatus tai aš ir labai mėgstu , panašiai darau kaip tavieji sumuštiniai, tik tokias kaip bandeles kepu:))

Reply
Asta 1 Bir ’10 - 9:46 pm

Va va, dar kažkam ir apdulkęjusią keptuvę priminiau – koks šaunus dalykas tas tinklaraštis! :))
Gamyklėle, manau, bandelės taip pat labai vykusios turėtų būti, čia gi toks gerokai paprastesnis variantas – vadinas, skubantiems ir tingintiems :)))

Reply
Jurga 1 Bir ’10 - 9:37 pm

Oooo, labai džiugu radus tokį įrašą (čia turiu omeny, nesaldų). nuostabiai atrodo, tikrai 😉
nė neabejoju, kad tokie sumuštinukai nė kiek ne prastesni už anuos standartinius su dešryte 🙂

Reply
Asta 1 Bir ’10 - 9:48 pm

Jurga, chi chi :)) Ačiū 😉 Ir čia nėra net kalbos – šitokie yra gerokai puikesni už tuos standartinius! 🙂 Na, nebent būtum vyras, tradiciškai – mėsėdis, tada jau kita kalba būtų 😀

Reply
Jolanta 15 Geg ’11 - 9:00 pm

o kokia būtent čia ruginė duona? Išduok pavadinimą.;)

Reply
Asta 18 Geg ’11 - 10:56 am

Jolanta, būtent čia naudojau Vilniaus duonos „Magišką Rugę” 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų