Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

parašė Asta 1 Bir ’10
Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Ei, visi, vasara atėjo!
Su savo džiaugsmais ir galimybėmis, su saulės spinduliais, šiandien jau vis drąsesniais, su vis naujais spalvingais žiedais gėlių darželyje ir su dideliu krepšių gražių, svajingų planų. Vieniems tai atostogos, kitiems – tos pačios darbo dienoms, tretiems – dar kažkas kita, tačiau visiems ir visada vasara yra… vaaaasara.
Pats mylimiausias mano metų laikas (inlove). Pats šauniausias, stebuklingiausias ir bet kokiu atveju gražiausias. Todėl pirmą vasaros dieną pradėjau švęsti nuo pat ryto. Tiesa, ne su tortais ar pyragais, bet sveikuoliškais vasariškais pusryčiais. Labai skaniais.


Skonis: 10/10. Traški ruginė duonelė, tąsus sūūūris, špinatai (taip, aš juos vis dar mėgstu labai labai!) ir griežinėlis pomidoro. Velniškai paprasta, stebulkingai skanu. Gerai, gal ir per daug liaupsių paprasčiausiems keptiems sumuštinukams, bet kadangi aš juos valgau neįtikėtinai retai, o iki šiol dar ir nebuvau atradusi puikiausios ruginės sumuštinių duonos, mane jie tikrai sužavėjo! Tikrai 🙂

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Visur ir niekur 🙂

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 sumuštinių Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

12 riekelių ruginės sumuštinių duonos
6 riekelės fermentinio sūrio
1 pomidoras
sauja špinatų

GAMINIMO EIGA

Imame riekelę sumuštinių duonos, ant jos dedame fermentinį sūrį (patogiau – jau perpjautą į trikampėlius, atitinkančius sumuštinių keptuvės formą), paskleidžiam smulkintų špinatų ir dedam po du gabalėlius pomidoro (taip pat ant kiekvieno trikampėlio, pagal keptuvės formą). Užvožiam antrą sumuštinių duonos riekelę. Kepam sumuštinių keptuvėje ir po kelių minučių skanaujam su karšta mėtų arbata. Skanaus!

duonapomidoraipusryčiaišpinataisumuštiniaisūrisužkandžiai
8 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tarta su špinatais ir tunu
kitas įrašas
Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Varškės blyneliai su pabarstukais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lavašo suktinukai

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Makaronai su pesto padažu

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Žiedinių kopūstų blyneliai

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Vanilinis varškės pyragas

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu

Tortas „Mostachon”

8 komentarai

Dovilyte 1 Bir ’10 - 7:59 pm

Sveikinu sulaukus vasaros ir linkiu, kad visi svajingi planai išsipildytų 😉
Labai jaukus ir šiltas tavo blog’as. Dažnokai čia savo nosytę įkišu pasižvalgyti 🙂
O šituos sumuštinius kept ir mes su brangiuoju labai mėgstam, reiks ir su tokiu įdaru išbandyti. Nes visada kepdavom tiesiog su derša ar kumpeliu ir sūriu. Kai norisi saldžiau kepam su balta duona ir saldžia varške.

Reply
Asta 1 Bir ’10 - 8:05 pm

Ačiū, Dovilyt, labai smagu girdėti :)) Ir šaunu, kad parašei – dabar ir aš tavo blog’ą atradau to dėka! :))
Kas dėl sumuštinių, tai mano namuose irgi dažniausiai jie su dešryte ir sūrio gabalėliu kepami būdavo, tai labai greit pabodo… o dabar, radus ruginės duonos parduotuvėj, galvoju, ot pabandysiu aš kitaip! Ir gavos idealiai – puikus derinys, tikrai rekomenduoju :))

Reply
Gamyklele 1 Bir ’10 - 9:02 pm

Ooo.. jau buvau pamiršus aš savo sumuštinių keptuvę, reiks išsitraukt ir nuvalyt dulkes,na ir dažniau ją naudot:)
O špinatus tai aš ir labai mėgstu , panašiai darau kaip tavieji sumuštiniai, tik tokias kaip bandeles kepu:))

Reply
Asta 1 Bir ’10 - 9:46 pm

Va va, dar kažkam ir apdulkęjusią keptuvę priminiau – koks šaunus dalykas tas tinklaraštis! :))
Gamyklėle, manau, bandelės taip pat labai vykusios turėtų būti, čia gi toks gerokai paprastesnis variantas – vadinas, skubantiems ir tingintiems :)))

Reply
Jurga 1 Bir ’10 - 9:37 pm

Oooo, labai džiugu radus tokį įrašą (čia turiu omeny, nesaldų). nuostabiai atrodo, tikrai 😉
nė neabejoju, kad tokie sumuštinukai nė kiek ne prastesni už anuos standartinius su dešryte 🙂

Reply
Asta 1 Bir ’10 - 9:48 pm

Jurga, chi chi :)) Ačiū 😉 Ir čia nėra net kalbos – šitokie yra gerokai puikesni už tuos standartinius! 🙂 Na, nebent būtum vyras, tradiciškai – mėsėdis, tada jau kita kalba būtų 😀

Reply
Jolanta 15 Geg ’11 - 9:00 pm

o kokia būtent čia ruginė duona? Išduok pavadinimą.;)

Reply
Asta 18 Geg ’11 - 10:56 am

Jolanta, būtent čia naudojau Vilniaus duonos „Magišką Rugę” 🙂

Reply

Komentuoti: Jurga Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų