Šis morkų keksas – drėgnas, minkštas, labai gardus. Aptepkite jį švelniu kreminio sūrio glaistu, papuoškite morkų „rožytėmis“, mėtų lapeliais ir neįtikėtino mielumo „Dr. Oetker“ pabarstukais – tai bus jaukus ir šventiškas kepinys artėjančių Velykų stalui.
Galbūt sutiksit, kad morkų kepiniai – labai simboliškas pasirinkimas Velykų desertui. Juk nuo pat vaikystės žinom, kad Velykos – tai spalvingi margučiai, mieli viščiukai ir žaismingi zuikučiai. Ką mėgsta zuikučiai? Žinoma, kad morkas, šypt.
Įmaišytos į kepinius, morkos atsiskleidžia naujomis spalvomis: suteikia malonaus drėgnumo, saldumo ir tekstūros. Jos nuostabiai dera su kvapniais prieskoniais (cinamonu, muskatu ir imbierais) bei apelsinais. Galvą susukti galintys aromatai neleis suklysti, kad orkaitėje kepa kažkas itin skanaus ir saldaus!
Cukriniai pabarstukai „The Joy of Easter“ – velykinio „Dr. Oetker“ asortimento dalis. Pabarstukų mielumas, pastelinės spalvos ir smagios formos (zuikučių, morkyčių!) pakeri iš pirmo žvilgsnio. Kepkite, dekoruokite ir pasitikite žaismingas, šviesias, skanias Velykas!
Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Keksui:
¾ stiklinės (100 g) graikinių riešutų
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
½ arb. š. malto imbiero
½ stiklinės (125 g) kokosų aliejaus
¾ stiklinės (150 g) tamsaus rudojo cukraus (muscovado)
2 didelių kiaušinių
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės pastos
200 g smulkiai tarkuotų morkų
1 apelsino nutarkuotos žievelės
Glaistui:
25 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
75 g kreminio (tepamojo) sūrio
1 valg. š. apelsinų sulčių
½ arb. š. vanilės pastos
Papuošti:
morkų
mėtų lapelių
„Dr. Oetker“ velykinių pabarstukų
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite keksą. Orkaitę įkaitinkite 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite ir kepimo popieriumi išklokite 11×25 cm dydžio kekso kepimo formą.
2. Graikinius riešutus vienu sluoksniu suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Riešutus atvėsinkite ir pasmulkinkite.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskatą ir imbierą. Atidekite į šalį.
4. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite atvėsintą tirpintą kokosų aliejų, tamsų rudąjį cukrų, kiaušinius, graikišką jogurtą ir vanilės pastą.
5. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Įmaišykite smulkiai tarkuotas morkas, nutarkuotą apelsino žievelę ir pasmulkintus graikinius riešutus.
6. Paruoštą masę sukrėskite į kekso kepimo formą. Paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 55-60 minučių. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus. Leiskite keksui kelias minutes atvėsti, tuomet išimkite iš formos, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
7. Paruoškite glaistą. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo.
8. Suberkite miltelinį cukrų, sudėkite kreminį sūrį, supilkite apelsinų sultis ir vanilės pastą. Išplakite iki vientisos masės.
9. Paruoštu kremu aptepkite morkų keksą.
10. Papuoškite morkų „rožytėmis“, mėtų lapeliais ir cukriniais pabarstukais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva
1 komentaras
Labai skanus. Tikrai drėgnas ir ne per saldus. Nesulaukė nei glaisto, nei Velykų stalo:)