Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Tortas „Ferrero Rocher“

parašė Asta 28 Geg ’13
Tortas „Ferrero Rocher“

Jeigu manęs kas paklaustų, ko savyje nemėgstu labiausiai, ir jeigu aš būčiau sąžininga… gerai, tebūnie – aš negaliu pakęsti savo įpročio bumbėti. Dėl oro, žadintuvo, darbo, laiko ir miego trūkumo, dėl visų mažų, kvailų ir nereikšmingų smulkmenų. Ir ne tiek tai bumbėjimas, kiek kartais prasiveržiantis man nesuvokiamas pesimizmas – lyg bandyčiau rasti kažkokį šiaudą, kurį nusitvėrus ne gelbėčiausi, o bandyčiau save nuskandinti. Na, suprantat, pavyzdžiui: sakot, šiandien nuostabi saulėta diena? Bet tieeek darbų šiandien reikia padaryti, nėr laiko net nosį saulei parodyt… Sakot, jau tuoj išsvajota vasara? Bet, ech, tik tris mėnesius! Ir šiaip, mokykloj buvo geriau; tuos tris mėnesius atostogaut buvo galima, o dabar?..

Vis tik, matyt, keičiuosi, nes jau ėmiau girdėti pati save, lyg iš šono. Nepatenkintą, burbančią, ieškančią bėdos net ryto kavos puodelyje. Na, gerai, gal ir ne taip tragiškai, bet vis tiek. Išgirstu save ir akimirkai pašiurpstu. Nutylu. Bandau keisti pokalbio temą, toną, požiūrį ir nuotaiką, o mintyse savęs klausiu: ir iš kur aš savo puikiame pasaulyje randu tiek problemų? O net jei viena kita ir yra, ar dėl to būtina pergyventi kiekvieną mielą dieną? Gadinti nuotaiką sau ir išūžti galvas kitiems? Tikriausiai ne. Tai jau tikrai ne.

Kai pagalvoju, kiek gerų dalykų galima padaryti ir kiek nuostabių minčių prisijaukinti… jei tik taip ėmus ir išbraukus iš manęs tą bjaurų įprotį. Jei tik taip ėmus ir pagaliau įminus paslaptį, kaip visa esybe džiaugtis ŠIA akimirka. Gyventi ne vakar, ne rytoj – šiandien. Mokausi jau daug metų, bet, ką gi, sakau sau, čia ne koks universitetas, ne koks popierinis diplomas. Šis – gyvenimo universitetas – daug sudėtingesnis. Kiek metų vidutiniškai reikia jam pabaigti? Tam, kad įvertintum save ir savo gyvenimą dešimtuku; tam, kad pats save džiugintum, o ne piktintum?

Svarbiausia tai, kad tomis akimirkomis, kai aš nesu pikta burbeklė, puikiai suprantu – gyvenu gerai. Tikriausiai net labai gerai. Ir tikrai neturiu jokių svarių priežasčių skųstis. Ypač dabar.

Gal tik norėčiau pagaliau sočiai išsimiegoti.

(Va, matot?! Ghhhrrrr!)

Skonis: 10/10. Saldus, gardus, truputėlį traškus, labai sodraus skonio. Be to, šis tortas tikrai turi panašumo į garsiuosius „Ferrero Rocher” saldainius. Todėl, jei mėgstate juos, didelė tikimybė – Jums patiks ir iš tortas.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Pas Julę (Kepykla nr. 5)

Tortas „Ferrero Rocher“

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.

INGREDIENTAI

Biskvitui:
5 kiaušiniai
5 valg. š. cukraus pudros
200 g maltų kepintų lazdynų riešutų
2 valg. š. kakavos
2 valg. š. miltų
2 arb. š. kepimo miltelių

Kremui:
200 g minkšto sviesto
100 g pieniško šokolado
100 g juodojo šokolado
5 dideli valg. š. (apie 200 g) šokoladinio riešutų kremo („Nutella”)
85 g riešutinių vaflių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite biskvitą. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
2. Kiaušinius išplakite su cukraus pudra iki purios masės.
3. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais.
4. Dalimis, maišydami, suberkite miltų mišinį į kiaušinių plakinį. Suberkite maltus lazdynų riešutus ir lengvai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Paruoštą biskvito tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (22 cm skersmens). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
6. Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės. Apie 5-10 minučių atvėsinkite kepimo formoje, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

7. Paruoškite torto kremą. Abiejų rūšių šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
8. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo.
9. Į sviestą supilkite šiltą šokoladą, sudėkite šokoladinį riešutų kremą ir išmaišykite.
10. Įmaišykite rupiai supjaustytus riešutinius vafliukus.

11. Surinkite tortą. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi lygias dalis.
12. Pirmąjį biskvitą dėkite ant lėkštės, padėklo ar kito norimo pagrindo. Ant jo tolygiai paskleiskite maždaug trečdalį paruošto kremo.
13. Ant viršaus uždėkite antrą biskvitą, lengvai delnais paspauskite. Ant jo paskleiskite antrą trečdalį paruošto kremo.
14. Likusiu kremu aptepkite torto kraštus.
15. Papuoškite riešutais, triufeliais, saldainiais ar kaip tik norite.
16. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite keletą valandų, kol tortas sutvirtės. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje, kad truputėlį suminkštėtų. Skanaus!

kakavalazdynų riešutainutellariešutaisaldumynaišokoladastortasvafliai
65 komentarai
25
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vakaras su „Borjomi“ gruzinų restorane „Tiflisi Dukani”
kitas įrašas
Bananų pudingas su vaniliniais sausainiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėlynių pyragas

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Keksiukai su braškių kremu

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Lašišos paštetas

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananiniai biscotti su šokolado gabalėliais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Sūrio pyragas su keptais obuoliais

Klasikinis medaus tortas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Omletas su daržovėmis ir silke

Moliūginė avižinė košė

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Grikių granola

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Avižinių dribsnių blynai

65 komentarai

shrekiuke 29 Geg ’13 - 6:25 am

Labai skaniai atrodo tortas.. Seniai jau jį buvau nužiūrėjusi ir susigundžiau kepti pamačiusi jūsų 🙂 Man tik iškilo klausimas, ar jį galima valgyti tą pačią dieną ar visgi reiktų pabrandinti? Biskvito laistyti nereikia?

Reply
Asta 30 Geg ’13 - 12:44 pm

Jei mėgstate drėgnesnius tortus, galite sulaistyti – tikrai nepakenks 🙂 Ir bent jau aš visada stengiuosi tortą subrandinti, t.y. palaikyti bent jau per naktį šaldytuve 🙂

Reply
Ieva Marija 29 Geg ’13 - 7:06 am

Atrodo neapsakomai skaniai! Lengva ranka išmainyčiau šiuo metu valgomus pusryčius į gabaliuką tavo torto. Jei nepaslaptis, kokiu objektyvu naudojiesi? 🙂

Reply
Asta 30 Geg ’13 - 12:44 pm

Ieva Marija, labai ačiū už gražius žodžius 🙂 Naudojuosi Nikkor 50 mm 🙂

Reply
Tiesiog 29 Geg ’13 - 7:26 pm

skonis geras, bet man asmeniškai gan sausas, todėl biskitus su kavos sirupu laistau ir patiekiu su vaniliniais ledais, tada super. ;]

Reply
Asta 30 Geg ’13 - 12:45 pm

Labai skanus sprendimas tiems, kas mėgsta drėgnus tortus 🙂 Ačiū už pasidalinimą 🙂

Reply
Lina 29 Gru ’20 - 6:38 pm

O man iskilo toks klausymas,ar tie vafliukai nepasidaro per minksti ir nebe traskus,kai isimaiso i krema?

Reply
Klausimas 30 Geg ’13 - 12:22 pm

Sveiki. Sis tortukas atrodo taip gundanciai… Taigi planuoju kept ryt, tik va iskilo klausimas – kokius riesutinius vafliukus turit omeny? Ar tie vafliukai su pertepimais kur buna (sokoladiniai, vaniliniai, riesutiniai…)? Aciu uz atsakyma 🙂

Reply
Asta 30 Geg ’13 - 12:45 pm

Taip taup, būtent tokius vafliukus turiu omeny 🙂 Skanaus torčiuko! 🙂

Reply
Agne 3 Bir ’13 - 5:57 am

Labai ačiū! Savaitgalį kepiau šį tortą draugo gimtadinio proga. Puošiau su braškėmis, tad prie viso saldumo dar ir gaivumo buvo. Prieš tai visą sąvaitę naršiau internetą ir masčiau ką iškepus, niekaip nepavyko apsispręsti ir.. pamačiau Jūsų receptą!!! Tortas fantastiškas. Dėkoju už receptą!

Reply
Asta 5 Bir ’13 - 3:41 pm

Nėra už ką, Agne! Labai džiugu, kad suviliojo šis tortukas, o dar smagiau – kad pateisino lūkesčius ir patiko 🙂

Reply
Nimija 6 Bir ’13 - 10:14 pm

Sveiki 😉 norėjau paklausti, gal ir kvailo klausimėlio, bet jis man vis kirba 🙂 Ar galima būtų vietoj maltų kepintų lazdyno riešutų naudoti maltus migdolus?

Reply
Asta 10 Bir ’13 - 8:03 pm

Nimija, žinoma 😉 Skonis bus kiek kitoks, bet galima 🙂

Reply
Rasa 9 Lie ’13 - 8:43 am

Laba 🙂 Kepiau šį tortą 🙂 Patiko. Tik nežinau ką padariau ne taip, nes biskvitas nelabai iškilo. Tačiau nepaisant to, skonis nuostabus. Visi liko patenkinti. Ačiū už tokį receptą 🙂

Reply
Asta 12 Lie ’13 - 6:20 pm

Rasa, gal permaišėte (perplakėte) biskvito tešlą? Arba pradėjote kepti ne pilnai įkaitintoje orkaitėje? Šiaip ar taip, džiaugiuosi, kad nepaisant mažų nesėkmių, tortas buvo skanus 🙂

Reply
Inga 14 Rgp ’13 - 2:39 pm

Vyras buvo sužavėtas. Valgė ir pusryčiams ir vakarienei ir dar į darbą nešėsi, sakė ir ten visi išgyrė :D. Biskvitus sulaisčiau su stipria juoda kava, pagardinta karameliniu sirupu.
Ačiū už receptą, rašausi į kartotinų kepinių sąrašiuką 🙂

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 1:38 pm

Inga, labai smagu, kad tortas pavyko sėkmingai 🙂 Iš patirties žinau, kad vyrai yra objektyvesni vertintojai nei moterys, dažnai jiems būna tiesiog „normaliai”, todėl geras įvertinimas yra ypač svarbus 😀 Ačiū 🙂

Reply
Kristina 18 Rgp ’13 - 3:39 pm

Smalsu buvo išbandyti šį tortą, galvojau,kad bus paprastas šokoladinis tortas – saldus,tai net ledų nusipirkau,kad saldumą sumažinti :). Bet,džiugu,kad visi buvo sužavėti,sakė – tikras tortas! 🙂 Dar nei karto nenusivyliu Jūsų receptais,tikrai išskirtiniai kepiniai,patiekalai, ačiū 🙂

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 1:39 pm

Kristina, labai ačiū Jums už tai, kad išbandote! 🙂 Džiaugiuosi, kad patiko ir buvo skaniai suvalgytas 🙂 Tikiuosi, ateityje išbandysite dar ne vieną receptą 😉

Reply
Lina 30 Rgp ’13 - 9:19 am

neiskilo ir ma biskvitas…

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:13 pm

Jeigu kiaušinius gerai išplakate ir jeigu tešlos nepermaišote, nesuprantu, kaip gali biskvitas neiškilti… labai liūdna 🙁 O gal jūs tikitės, kad jis iškils labai daug? Nes pakilti jis turi tik truputį, bet likti pakankamai sunkios konsistencijos.

Reply
Erika 28 Rgs ’13 - 1:59 pm

Na neturiu aš orkaitės… O jei naudoti pirktinį šokoladinį biskvitą, viršų apibarstyti kepintais lazdynų riešutais? Suprantu, kad skonis nukentės, bet gal…? Bandyti?

Reply
Asta 1 Spa ’13 - 9:36 am

Erika, bandyti visada galima 🙂 Nors gausis ir ne visiškai taip, o gal ir net visai kitaip – bet tai nereiškia, kad tas improvizuotas tortas nebus skanus. Tikiu, kad bus, tikrai! 🙂

Reply
Justina 2 Spa ’13 - 4:55 pm

O man iskilo klausimas del kepintu lazdyno riesutu. Pirkau kepintus zemes riesutus, o kaip daryti su lazdyno? Kepinti cielus su luobelemis ir tada smulkinti?

Reply
Rasa 5 Lap ’13 - 2:48 pm

taip taip biskvitas tik truputi pakila,bet as truputi pakeiciau pagal save si tortuka biskvita dariau is pusantros normos,tad man gavosi trys biskvitai,nes kazkaip norejosi man daugiau jo,o tortas tikrai vertas bandyti ji kepti dar karta,labai skanus,ir dar riesutus kita kart susmulkinciau labiau nes labai jautesi jie,man tikrai prabangus tortukas

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 3:46 pm

Rasa, džiaugiuosi, kad atradote, kaip patobulinti tortą ir pritaikyti savo skoniui 🙂

Asta 5 Lap ’13 - 3:46 pm

Justina, taip 🙂 Pakepinkite riešutus orkaitėje apie 10-15 minučių, kol jie pakvips, o odelės atšoks. Šiek tiek atvėsinkite, patrinkite tarp delnų ir odelės pačios nušoks nuo riešutų 🙂

Reply
Ugne 28 Gru ’13 - 6:42 pm

norejau paklausti, gal galima butu dali maltu riesutu keisti miltais? ir gal galit patarti, kokiu santykiu tai reiketu daryti??

Asta 30 Gru ’13 - 7:28 am

Ugne, kadangi riešutai – šio torto esmė ir „vinis”, jų tikrai nekeisčiau miltais. Manau, kad tortas tokiu atvejų prarastų labai daug savo skonio ir išskirtinumo.

Reply
Dana 17 Sau ’14 - 1:21 pm

Asta, o biskvito nereikia sulaistyti?

Reply
Asta 21 Sau ’14 - 7:29 am

Aš nesulaisčiau ir jis tikrai nebuvo sausas, bet, jei norite drėgnesnio torto, tikrai galite ir sulaustyti 🙂 Nuo to tikrai nebus blogiau 🙂

Reply
Rasa 13 Bal ’14 - 8:10 pm

Kokius septynis metus nebekepiau tortu – taip neturejau nei noro, nei laiko… Ir sugalvojau pamaciusi kazkur nuoroda i jusu tinklapi. Per si savitgali iskepiau du. Pirmiausia pabandziau si. Pavyko viskas nuo A iki Z. Pirma kart kepdama neimprovizuoju ir galiu pasakyt, kad viskas idealu. O jau skonis… Be komentaru… Sekancia diena iskepiau Snikerini ir negaleciau pasakyti kuris skanesnis. Visi suzaveti, nusivylusiu ne vieno 😀 Abu tortai skirtingi ir abu idealus!!!! O dabar ieskau ka iskept vel. Uzsikreciau 🙂 Uz tai ir aciu!!!

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:50 am

Rasa, kaip smagu, labai labai smagu! 🙂 Nėra geresnio ir malonesnio komplimento kaip žinoti, kad užkrėčiau tortų kepimu 🙂 Fantastika, ačiū! Ir skanių tortų 😉

Reply
Kristina 2 Vas ’15 - 10:35 am

Oi ne su snikersu šio nėra ką lyginti, man jis nei i tortą nepanašus sakyčiau nutela perteptas pyragas.. 🙂
Gavosi viskas pagal receptą ir biskvitas puikiai pakilo, kad net masčiau pjauti i tris dalis ir gailiuos kad nepabandžiau tortas nebūtų toks sausas, ir šlaksčiau kava bet matyt nepakankamai. Antra kart aš jo nebekepčiau, ir 10 balų tikrai neduočiau na tebūnie 6-7 🙂

Reply
Asta 8 Vas ’15 - 4:37 pm

Kristina, na, aš per visą savo tortų kepimo „karjerą” tik vis iš naujo įsitikinu, kad žmonių skoniai labai skirtingi 😀 Svarbiausia, kad pavyksta atrasti tai, kas kiekvienam iš mūsų labai patinka 🙂

Reply
Raimonda 25 Bal ’14 - 8:11 am

Sveiki, jau seniai galvoju išbandyti šio torto receptą. Bet laukiu progos 🙂 Sakykit, ar sis tortas gaunasi pakankamai tvirtas? Na noriu bandyti kepti dviejų aukštų tortą ir ši norėčiau daryti kaip pagrindą, pirmąjį aukstą.

Reply
Asta 25 Bal ’14 - 9:30 am

Raimonda, drąsiai darykit kaip pirmą aukštą – šis tortas palyginti labai tvirtas 🙂 Skanaus!

Reply
Raimonda 25 Bal ’14 - 4:32 pm

Ačiū labai, drąsos dabar dar daugiau 🙂

Reply
Asta 3 Geg ’14 - 8:05 pm

Raimonda, būtų labai smagu išgirsti, kaip gi pavyko ir kaip patiko 😉

Reply
Viktorija 23 Spa ’14 - 3:02 pm

Asta, o gal turit preliminarius matavimus gramais, o ne saukstais? Nes juk saukstas saukstui nelygus, nekalbant jau, ar su kaupu, ar be???

Reply
Asta 23 Spa ’14 - 3:18 pm

Viktorija, labai gaila, bet matų gramais neturiu. Šaukštus imkit tuos standartinius, valgomuosius, ir dėkit juos su mažu kaupu. Bus puiku, neabejoju! 🙂

Reply
kamile 29 Spa ’14 - 7:06 pm

Jei mano forma 26cm. Kiek mazdaug man didinti formas?

Reply
kamile 29 Spa ’14 - 7:07 pm

*normas?

Reply
Asta 30 Spa ’14 - 9:43 pm

Kamile, visų produktų kiekius dauginkite iš 1,2 🙂

Reply
Viktorija 20 Lap ’14 - 5:40 pm

Jeigu biskvitus sulaistyčiau tiesiog kava su riešutų aromato prieskoniu (Gurmans) ar nebus kavos skonis stiprus? Noriu drėgnesnio pyrago, bet nenoriu, kad labai stipriai jaustųsi kava. 🙂

Reply
Asta 23 Lap ’14 - 7:34 pm

Viktorija, manau, kad ši kava tortui tiks tiesiog idealiai, mmm! 🙂

Reply
Raimonda 23 Gru ’14 - 2:41 pm

Ka daryti kaip istaisyti padeti, biskvitas neiskilo 🙁 greiciausiai perdaug riesutu. Pritruksiu biskvito, perpjauti ta sukritusi iseis tik i dvi dalis 🙁

Reply
Asta 23 Gru ’14 - 6:53 pm

Raimonda, labai gaila, kad susidūrėte su nesklandumais, tačiau viskas gerai – juk biskvitą ir reikia perpjauti tik į dvi dalis 😉

Reply
Raimonda 23 Gru ’14 - 7:53 pm

Svarbiausiai kad skonio nepagadintu tas sukrites biskvitas 🙂 Kaledom pas uosvius vesiuosi, kad paskui anyta neturetj pagrindo pasijuokti 🙂 si

Reply
Asta 30 Gru ’14 - 6:21 am

Raimonda, pralinksmino komentaras apie anytą 😀 Tikiuosi, kad viskas pavyko puikiai ir progų juoktis nebuvo; tik čepsėti ir mėgautis? 🙂

Reply
Aida 5 Vas ’15 - 7:20 pm

Kaip tik turim riešutų sviesto, kažin ar skanu būtų jei ir jo įdėčiau? 🙂

Reply
Asta 8 Vas ’15 - 4:36 pm

Aida, tikiu, kad tai gali būti gardus eksperimentas! 🙂 Lauksiu įspūdžių, kaip jis pavyko ir koks buvo rezultatas 😉

Reply
Karolina 4 Bal ’15 - 12:06 pm

Ar labai nukentės skonis naudojant žemės riešutus vietoj lazdyno riešutų?

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 6:55 pm

Karolina, manau, kad lazdynų riešutai čia tinka idealiai (prisiminkite šį saldainį ir jo klasika tapusį skonį!) ir bent jau aš žemės riešutais jų nekeisčiau. Kita vertus – eksperimentuoti visada galima 😉

Reply
lina 22 Bal ’15 - 7:23 pm

Kokia ,Jūs ,nuostabi. Tik Jūsų dėka vis drąsiau gaminu. Sulaukiu komplimentų. Tik Jūsų dėka receptai tokie lengvi ir suprantami 🙂 Ačiū. Gaminau Rafaelo labai skanu!! Sesutė paprašė gimtadieniui tai vėl gaminsiu. O kitas bus Ferero 🙂 Tikiuos,kad pavyks! Ačiū :))*

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 6:56 pm

Lina, kaip man gera skaityti tokius gražius žodžius, labai labai ačiū! 🙂 Glosto širdį! Tikiu ir tikiuosi, kad tortukai pavyks, patiks, o ateity jų išbandysite vis daugiau, vis įvairesnių; tikiuosi, kad „Saulėtoje virtuvėje” dar ilgai rasite įkvepiančių receptų 🙂

Reply
Pradedanti gaspadinė 31 Spa ’15 - 1:18 pm

Vis kirba iškepti šį tortą. Sakykite,prašau, kaip malate riešutus? Blenderiu susmulkinate? 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:16 pm

Blenderiu 🙂

Reply
Anzelika 18 Lap ’16 - 8:44 am

Sveiki,o vafliukai cia paprasti,kur parduotuvėje yra riešutų skonio

Reply
Ula 1 Gru ’16 - 7:14 am

ASta, man jau antra karta biskvitas gavosi labai sausas ir nesaldus. jis tok turi buti? Ta prasme, kremas superinis, labai riebus, o vat biskitas vos ne kaip duona. As ji antra karta sulaisciau, bet tada riesutai siek tie suslampa ir netenka to gerojo skonio. Kaip gaminate jus????

Reply
Diana 22 Gru ’16 - 11:02 am

Valgysim torta sekmadieni.jei sutepsiu siand.ar gerai jei jis pastoves pora dienu?

Reply
Odeta 25 Bir ’18 - 9:00 am

Ieskojau recepto, o skauciau izanga ir stebejausi? lyg rasytu apie mane? kiekvienas zodis , kiekvienas sakinys tiksliai apibudina mano gyvenima?

Reply
Asta 4 Lie ’18 - 8:12 pm

Odeta, mane pačią kartais nustebina tai, kokie žmonės yra panašūs, nors ir labai skirtingi 🙂 Labai linkiu atrasti būdą žvelgti į kiekvieną dieną šviesiu ir pozityviu žvilgsniu 🙂 Aš, tarp kitko, metams einant vis dar to mokausi. Kai pavyksta – būna nuostabu 🙂

Reply
Lina 29 Gru ’20 - 6:40 pm

O man iskilo toks klausymas,ar tie vafliukai nepasidaro per minksti ir nebe traskus,kai isimaiso i krema?

Reply
Asta 29 Gru ’20 - 6:51 pm

Lina, šiek tiek suminkštėja, tačiau traškumo išlieka, mat kremas nėra skystas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19
  • 3

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 4

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 5

    Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • 6

    Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

    8 Lie ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų