Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KELIONĖS

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 5 diena

parašė Asta 14 Rgs ’23
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 5 diena

2023 m. liepos 24 d., pirmadienis

Courmayeur | 0 km

Su visa meile, pagarba gamtai ir susitaikymu, daug burbėjau ant šitos ilgos, beprasmės dienos.

Miegoti ant minkštų pagalvių tikroje lovoje buvo pasaka. Budom be žadintuvo, nes juk niekur neskubėjom. Jau nuo ryto dangumi slinko sunkūs, pilki debesys, o toli kalnuose be paliovos griaudėjo. Kartkartėm sublyksintis žaibas buvo tik įrodymas, kad gerai padarėm, nusprendę audrą išlaukti čia, saugiai ir šiltai.

Į viešbučio kainą buvo įskaičiuoti pusryčiai. Kapučinas, duona, kumpis, sūris, kiaušiniai, kepiniai… Lėtai papusryčiavę, kone iki pietų tiesiog gulėjom. Už lango tai temo, tai švito, tai vėl prapliupdavo lyti. Vienu metu iš dangaus pabiro ledukai – nors greičiau visi ledai! – aštriai krentantys į žemę.

Kad diena būtų bent kiek prasminga, per lietų nuskubėjom į vaistinę: reikėjo dantų pastos, kurią kažkur kažkaip pamečiau, ir veido kremo, kuris galėtų išgelbėti mano saulėj nudegusį, išsausėjusį veidą ir suskirdusias lūpas.

Lietui trumpam aprimus, išėjom į senamiestį ir prisėdom bare su nuostabiu vaizdu į kalnus. Sužinojom, kad tradicinis aperolis maišomas tik iš prosecco ir aperolio, ir yra stipresnis, kainuoja 6,5 eur. Į kokteilį įpylus dar ir sodos vandens, tai jau Aperol Spritz, ir kainuoja jis 10 eur. Taip ir nesupratom, kodėl sodos vanduo prideda 3,5 eur, bet tebūnie, šypt.

Restoranai čia dirba iki pietų, o tada – jau po siestos, vakare, nuo maždaug 19 valandos. Buvom vieni iš pirmųjų, atskubėję picos. Piceriją išsirinkom turbūt tolimiausią iš galimų, viskas dėl puikių atsiliepimų internete. Nuo pečių nusimetę šlapias striukes, įsitaisėm prie dviviečio staliuko. Aš užsisakiau Capricciosa su artišokais, Donatas – Margherita. „Tik su mažiau pomidorų“, paprašėm, o padavėjas palinksėjo ir pakartojo: gerai, su mažiau pomidorų. Kai po keliolikos minučių atkeliavo mūsų picos, tik susižvalgėm: o tai kiek tada būtų pomidorų, jei nebūtume paprašę mažiau? Jų buvo daug – raudonavo po sūriu. Po dar poros minučių picas atnešė prie gretimo staliuko sėdėjusiai porai. „Jūsų Margherita“, – padėjo padavėjas baltutėlę picą tik su lašelių pomidorų padažo priešais moterį. Tikrai, tikrai mačiau suglumimą jos veide. Va taip ir būna: vienas sumaišytas užsakymas, du nelabai laimingi žmonės, šypt. Situaciją atitaisyti jau buvo kiek per vėlu, bet nepaisant mažų nesklandumų, visos lėkštės galiausiai liko tuščios, tad – viskas gerai.

Kai sotūs susiruošėm keliauti namo, lietus pradėjo pilti lyg iš kibiro. Miestas nutilo, senamiestis ištuštėjo. Tyloje klausydama mūsų skubių žingsnių, dairiausi aplink – Italiją net lietus puošia. Tie pažeme plaukiantys debesų kamuoliai, įstrigę medžių viršūnėse, tas pliaupiančio lietaus šniokštimas, tie tolumoje stūksantys kalnai… Gražu.

Burnojau ant šitos dienos, bet iš tiesų – džiaugiuosi, kad užstrigom čia, o ne vidury niekur kažkur aukštai kalnuose. Saugumas – svarbiausia, o tokiose kelionėse jis gali būti labai trapus.

Vakare, debesims galiausiai prasisklaidžius ir lietui nurimus, mūsų kuprinės jau buvo suruoštos. Rytoj ir vėl kelsimės su žadintuvu. Lygiai 7:30 skubėsim pusryčiauti. O tada – atgal į kelią. Aukštyn į kalnus.

Labanakt.


D I E N O S  S U V E S T I N Ė

Dienos išlaidos – 239,39 eur

  • Naktis viešbutyje „Hotel Triolet“ – 149,04 eur
  • Vaistinė (veido kremas ir dantų pasta) – 24,63 eur
  • Maisto prekių parduotuvė – 16,50 eur
  • Kokteiliai – 16,50 eur
  • Vakarienė picerijoje – 32,50 eur

Tour du Mont Blanc (TMB) – vienas populiariausių ir gražiausių pėsčiųjų žygių Europoje. Maršrutas eina ratu aplink Monblano kalną ir tęsiasi 174 kilometrus. Keliaujant Prancūzijos, Italijos ir Šveicarijos Alpėmis, yra pakylama apie 10 km į viršų ir tiek pat nusileidžiama žemyn, o tai reiškia – vis aukštyn į kalnus ir žemyn nuo jų, ir taip kasdien. Paprastai maršrutui įveikti reikia nuo 7 iki 12 dienų. Mūsų kelionė aplink Monblaną truko dešimt dienų – kiekvienos dienos įspūdžius pasakoju tinklaraštyje.


Už pagalbą ruošiantis žygiui ačiū „Hiatus“ – jų asortimente visada rasite drabužių ir inventoriaus aktyviam laisvalaikiui. Džiaugiuosi mūsų bendradarbiavimu, didžiuojuosi žymėdama #reklama ir drauge su „Hiatus“ kviečiu keliauti saugiai, patogiai ir aktyviai.

gamtaitalijakalnaikalnų žygiskelionėsprancūzijasaulėtos kelionėsŠveicarijaTMBTour du Mont Blancžygis
2 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Cukinijų ir ryžių apkepas
kitas įrašas
Kugelis | Bulvių plokštainis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

SKONIŲ KELIONĖS: ŠALTIBARŠČIŲ KELIU

Žygis Slovakijos Tatruose: TÉRYHO CHATA

KELIONĖS PLANAS: LVOVAS

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Graikiškos makaronų salotos

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Kokosinis varškės apkepas

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su žuvimi

Salotos su keptais batatais ir vištiena

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Kepta avižinė košė su obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

2 komentarai

Jolanta 14 Rgs ’23 - 5:28 pm

Ačiū ačiū milijonas AČIŪ už visus įrašus kartu sudėjus, už nuoširdumą, kurį pajunti kiekvienoje įrašo dalytėje, kiekviename sakinyje, patarime, įžvalgoje! Pati svetingiausia, nuostabiausia ir šilčiausia Jūsų svetainė iš visų esančių! Net ir dukra, kai tik nori saldėsių kepa iš saulėtos virtuvės! Pasirodo, gražūs, skanūs ir geri dalykai užkrečiami❤️ Na o vyras tai su nekantrumu vis laukia įrašų iš kalnų🙂 Jau irgi pasidarė Saulėtos virtuvės ir Astos fanas! Jolanta

Reply
Asta 27 Rgs ’23 - 12:19 pm

Sveiki, Jolanta! Skaitau Jūsų komentarą ir labai plačiai šypsausi 🙂 Nėra didesnio įkvėpimo dalintis nei grįžtamasis ryšys, kurio sulaukiu – labai jį vertinu ir esu be galo dėkinga! 💛 Viliuosi, kad tinklaraštyje visada rasite receptų, kuriuos norėsis išbandyti, ir kelionių, kurioms galėsiu įkvėpti. Dar kartą begalinis ačiū, šilti linkėjimai visai Jūsų šeimai! 🤗

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų