Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

parašė Asta 26 Bal ’22
Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Paruošusi kiek daugiau nei šimtą receptų saldumynų knygai, dabar išgyvenu gana įdomų etapą: ir vafliai, ir spurgos, ir net pyragai man šiandien skanesni nesaldūs nei saldūs. Tikėtina, kad ilgai tai netruks, smaližės prigimtis nugalės, šypt. Bet kol kas – visai smagu iš virtuvės spintelių dažniau traukti druską, o ne cukrų.

Anądien viriau pikantiškas trijų sūrių spurgytes su vienu slaptu ingredientu – krabų skonio lazdelėmis. Ragavau jų ir šiltų, kol išorė buvo traški, o sūris viduje – tobulai tąsus ir minkštas, ir jau atvėsusių. Švelnios, pikantiškos ir šiek tiek netikėtos, bet tikrai labai gardžios!


Spurgytėms naudojau PORTLITE „Myliu žuvį“ krabų skonio lazdeles. Jų yra dviejų rūšių: krabų ir „snieginių krabų“ skonio; spurgoms rinkausi pirmąsias. Ypač dailių pakuočių sunku nepastebėti parduotuvių lentynose, o pačios surimio lazdelės – kaip ir vaikystėje, taip ir dabar, žadina fantaziją dešimtims skirtingų užkandžių paruošti. Šalia „krabų“ mišrainės, lazdelių ir užtepėlių, prašom ir spurgų receptą. Skanaus!

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Atsispausdinti
Porcijos: apie 40 spurgyčių Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

200 g mocarelos sūrio
200 g čederio sūrio
100 g tepamojo (kreminio) sūrio
300 g krabų skonio lazdelių iš surimio
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
1 valg. š. garstyčių
1 stiklinės (120 g) džiūvėsėlių
5-6 svogūnų laiškų
ryšelio krapų
1 valg. š. citrinų sulčių
1 arb. š. džiovintų česnakų granulių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų pipirų

½ stiklinės (60 g) džiūvėsėlių (apvoliojimui)
aliejaus (virimui)

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą mocarelos ir čederio sūrius, tepamąjį sūrį, tarkuotas krabų skonio lazdeles ir visus likusius produktus.
2. Semkite po šaukštą ir tarp delnų formuokite apvalius kamuoliukus. Kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
3. Puode virš vidutinio dydžio ugnies aliejų įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Virkite jame spurgytes dalimis, po 4-5 minutes, kol gardžiai apskrus ir viduje bus iškepusios.
4. Išimkite ant popieriniu rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių. Perdėkite į lėkštę ir patiekite su mėgstamu padažu (pavyzdžiui, majoneziniu) ar be papildomų pagardų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Portlite“.
Reklama #portlitelietuva #myliuzuvi

čederiscitrinosgarsyčioskrabų skonio lazdelėskrapaimajonezasmocarelaspurgytėssurimisūrissvogūnų laiškaitepamasis sūrisužkandžiai
1 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Braškinė-kokosinė panakota
kitas įrašas
Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

Varškės pyragas su obuoliene

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Tiramisu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Takai su plėšyta vištiena

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Žaliasis kokteilis su persikais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

1 komentaras

Ala 2 Gru ’22 - 8:09 pm

Sveiki, kokia tarka tarkuoti sūrius?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų