Paruošusi kiek daugiau nei šimtą receptų saldumynų knygai, dabar išgyvenu gana įdomų etapą: ir vafliai, ir spurgos, ir net pyragai man šiandien skanesni nesaldūs nei saldūs. Tikėtina, kad ilgai tai netruks, smaližės prigimtis nugalės, šypt. Bet kol kas – visai smagu iš virtuvės spintelių dažniau traukti druską, o ne cukrų.
Anądien viriau pikantiškas trijų sūrių spurgytes su vienu slaptu ingredientu – krabų skonio lazdelėmis. Ragavau jų ir šiltų, kol išorė buvo traški, o sūris viduje – tobulai tąsus ir minkštas, ir jau atvėsusių. Švelnios, pikantiškos ir šiek tiek netikėtos, bet tikrai labai gardžios!
Spurgytėms naudojau PORTLITE „Myliu žuvį“ krabų skonio lazdeles. Jų yra dviejų rūšių: krabų ir „snieginių krabų“ skonio; spurgoms rinkausi pirmąsias. Ypač dailių pakuočių sunku nepastebėti parduotuvių lentynose, o pačios surimio lazdelės – kaip ir vaikystėje, taip ir dabar, žadina fantaziją dešimtims skirtingų užkandžių paruošti. Šalia „krabų“ mišrainės, lazdelių ir užtepėlių, prašom ir spurgų receptą. Skanaus!
Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g mocarelos sūrio
200 g čederio sūrio
100 g tepamojo (kreminio) sūrio
300 g krabų skonio lazdelių iš surimio
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
1 valg. š. garstyčių
1 stiklinės (120 g) džiūvėsėlių
5-6 svogūnų laiškų
ryšelio krapų
1 valg. š. citrinų sulčių
1 arb. š. džiovintų česnakų granulių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų pipirų
½ stiklinės (60 g) džiūvėsėlių (apvoliojimui)
aliejaus (virimui)
GAMINIMO EIGA
1. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą mocarelos ir čederio sūrius, tepamąjį sūrį, tarkuotas krabų skonio lazdeles ir visus likusius produktus.
2. Semkite po šaukštą ir tarp delnų formuokite apvalius kamuoliukus. Kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
3. Puode virš vidutinio dydžio ugnies aliejų įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Virkite jame spurgytes dalimis, po 4-5 minutes, kol gardžiai apskrus ir viduje bus iškepusios.
4. Išimkite ant popieriniu rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių. Perdėkite į lėkštę ir patiekite su mėgstamu padažu (pavyzdžiui, majoneziniu) ar be papildomų pagardų.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Portlite“.
Reklama #portlitelietuva #myliuzuvi
1 komentaras
Sveiki, kokia tarka tarkuoti sūrius?