Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

parašė Asta 26 Bal ’22
Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Paruošusi kiek daugiau nei šimtą receptų saldumynų knygai, dabar išgyvenu gana įdomų etapą: ir vafliai, ir spurgos, ir net pyragai man šiandien skanesni nesaldūs nei saldūs. Tikėtina, kad ilgai tai netruks, smaližės prigimtis nugalės, šypt. Bet kol kas – visai smagu iš virtuvės spintelių dažniau traukti druską, o ne cukrų.

Anądien viriau pikantiškas trijų sūrių spurgytes su vienu slaptu ingredientu – krabų skonio lazdelėmis. Ragavau jų ir šiltų, kol išorė buvo traški, o sūris viduje – tobulai tąsus ir minkštas, ir jau atvėsusių. Švelnios, pikantiškos ir šiek tiek netikėtos, bet tikrai labai gardžios!


Spurgytėms naudojau PORTLITE „Myliu žuvį“ krabų skonio lazdeles. Jų yra dviejų rūšių: krabų ir „snieginių krabų“ skonio; spurgoms rinkausi pirmąsias. Ypač dailių pakuočių sunku nepastebėti parduotuvių lentynose, o pačios surimio lazdelės – kaip ir vaikystėje, taip ir dabar, žadina fantaziją dešimtims skirtingų užkandžių paruošti. Šalia „krabų“ mišrainės, lazdelių ir užtepėlių, prašom ir spurgų receptą. Skanaus!

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Atsispausdinti
Porcijos: apie 40 spurgyčių Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

200 g mocarelos sūrio
200 g čederio sūrio
100 g tepamojo (kreminio) sūrio
300 g krabų skonio lazdelių iš surimio
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
1 valg. š. garstyčių
1 stiklinės (120 g) džiūvėsėlių
5-6 svogūnų laiškų
ryšelio krapų
1 valg. š. citrinų sulčių
1 arb. š. džiovintų česnakų granulių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų pipirų

½ stiklinės (60 g) džiūvėsėlių (apvoliojimui)
aliejaus (virimui)

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą mocarelos ir čederio sūrius, tepamąjį sūrį, tarkuotas krabų skonio lazdeles ir visus likusius produktus.
2. Semkite po šaukštą ir tarp delnų formuokite apvalius kamuoliukus. Kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
3. Puode virš vidutinio dydžio ugnies aliejų įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Virkite jame spurgytes dalimis, po 4-5 minutes, kol gardžiai apskrus ir viduje bus iškepusios.
4. Išimkite ant popieriniu rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių. Perdėkite į lėkštę ir patiekite su mėgstamu padažu (pavyzdžiui, majoneziniu) ar be papildomų pagardų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Portlite“.
Reklama #portlitelietuva #myliuzuvi

čederiscitrinosgarsyčioskrabų skonio lazdelėskrapaimajonezasmocarelaspurgytėssurimisūrissvogūnų laiškaitepamasis sūrisužkandžiai
1 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Braškinė-kokosinė panakota
kitas įrašas
Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Kokosinio-bananinio chia pudingo, aviečių-chia džemo ir graikiško jogurto...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

REKLAMA

GĖRIMAI

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Kepti cinamoniniai obuoliai

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

1 komentaras

Ala 2 Gru ’22 - 8:09 pm

Sveiki, kokia tarka tarkuoti sūrius?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų