Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiSRIUBOS

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais skrebučiais

parašė Asta 14 Kov ’13
Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais skrebučiais

Nepatinka man toks pavasaris. Sniegas, šaltis, o be pirštinių – nė žingsnio. Julė sakė, kad reikia žiūrėti ne į sniegą, o aukštyn, į dangų, kur šviečia saulė. Bet aš, matyt, nesu tokia didelė optimistė. Nieko negaliu sau padaryti – pabundu rytais, akinama pro langą besiskverbiančių saulės spindulių, atitraukiu užuolaidas ir… atsiprašau, bet aš tai vadinu žiema, o ne pavasariu. Gal dar būtų galima save apgautinėti stovint šioje lango pusėje, bet tai tikrai neįmanoma, kai iškeli koją į lauką… ir sukausto stingdantis šaltukas.

Todėl protestuodama verdu trintas sriubas, kurios gal labiau tiktų jaukiam žiemos vakarui, bet idealiai tinka ir šiam pavasariui – kai šaltais žandais įsmunki pro namų duris, nieko negali būti geriau. Už šildančios sriubos dubenėlį. Už jaukumą. Galima net imti ir pagalvoti, jog net nesibaigiančią žiemą įmanoma prisijaukinti. Bet aš nenoriu, labai nenoriu. Juk jis tuoj ateis, ar ne? Tas tikrasis išsvajotas – žalias ir saulėtas pavasaris.

Skonis: 10/10. Nors tikėjausi, kad sriuba bus aštresnė, skonis bet kokiu atveju labai puikus. Nors ji, priešingai, labai švenaus skonio, su maloniu kokoso poskoniu. Aromatingi česnakiniai skrebučiai čia labai tinka, tikriausiai kaip ir prie bet kurios trintos sriubos.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Wholesome Cook

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais skrebučiais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 kg moliūgų piurė
1 morka
4 puodeliai vištienos sultinio
1 arb. š. malto imbiero
1 ilgas čili pipiras, be sėklyčių
1 skardinė kokosų pieno

Česnakiniams skrebučiams:
1 skiltelė česnako
3 riekelės baltos duonos (geriau – kietesnės)
1 valg. š. sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Į puodą sudėkite moliūgų piurė, pjaustytą morką, supilkite vištienos sultinį, suberkite imbierą ir nedideliais gabalėliais supjaustytą čili pipirą.
2. Virkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
3. Nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
4. Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir dar kelias minutes pakaitinkite, kol sriuba užvirs. Išjunkite ugnį.
5. Paruoškite skrebučius: baltos duonos riekeles ištrinkite česnaku ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
6. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, kol pradės burbuliuoti, ir suberkite duonos kubelius. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol gražiai apskrus.
7. Į dubenėlius supilstykite sriubą. Česnakinius skrebučius patiekite atskirame dubenėlyje šalia sriubos: jei bersite juos po truputį, jie nespės suminkštėti ir bus traškūs.
8. Skanaus!

česnakaičili pipiraiduonaimbieraikokosų pienasmoliūgaimorkossriubasultinys
10 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tobulas varškės apkepas (II)
kitas įrašas
Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žiedinių kopūstų blyneliai

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukų puokštė Mamai

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Mangų ir kokosų semifreddo

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

10 komentarai

Martyna @ Wholesome Cook 14 Kov ’13 - 10:23 pm

Looks great Sarah! Thanks for linking back to the original recipe 🙂

Reply
Asta 18 Kov ’13 - 5:08 pm

You’re welcome 🙂 Thank you for the great recipe! 🙂

Reply
Monika 14 Kov ’13 - 10:39 pm

Man moliūgų sriuba – visada tinka. Nesvarbu ar tai spalvinga sekmadieninė rudens popietė ar šaltas žiemos vakaras. Visada skanu ir visada laiku.
Aš mėgstu dar įspausti šlakelį apelsinų sulčių – labai tinka kartu su imbieru.

Vakar aš išbandžiau vieną lengvą receptą. Manau labai vykęs, nes reikalingus ingredientus beveik visi turim savo šaldytuve, o patiekalas (Kaiušinių pyragas su vištiena ir juoda duona) tinkamas kolkas dar labai šaltiems lietuviškiems sekmadienio puryčiams.

http://monikasrdl.blogspot.com.es/2013/03/dinner-time-2-egg-cake-with-chicken-and.html

Reply
Asta 18 Kov ’13 - 5:09 pm

Monika, aš iš tiesų sriubas taip pat ne tik žiemą valgau, bet jei paklaustum, su kuriuo metų laikų man jos asocijuojasi labiausiai, vis tik pasakyčiau, kad žiemą ir vėlyvą darganotą rudenį 🙂

O tavo receptas skamba gardžiai, tokius šakar-makar iš to, kas yra šaldytuve, ir mes mėgstam 😉

Reply
Monika 22 Kov ’13 - 6:27 pm

Man sriubos, ypač tokios – rudens maistas, kadangi rudenį derlius gausus sriubų puodui. Džiaugias pilvukas ištisą rudenį! Pomidorų sriuba skaniausia gaunas, kai jau pomidorai pernokę tokie, iš savęs net saldūs būna. O šita moliūginė man skanaiusia su kokosų pienu ir imbieru. Kaip ir kita mano bendravardė čia jau paminėjo :))
Suuuper!

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:22 pm

Na, taip… ruduo, žiema, ilgi tamsūs vakarai… ir sriubos. Idealu 🙂 Nors ir pavasarį nieko prieš jas neturiu, ypač, kai jis toks, koks yra 🙂 Bet jau gerėja, rodos. Vilties dar yra 🙂

O imbieras čia puikiai tinka, pritariu. Kaip ir kokosų pienas, žinoma!

Reply
Asta 23 Gru ’14 - 7:17 am

Sveiki. Ši sriuba – labai skani,viriau jau du ar tris kartus, o ir tarp kaimynų bei svečių paskleista žinia, kokia ji nuostabi! Dėkoju už receptą. Sėkmės.

Reply
Asta 23 Gru ’14 - 6:50 pm

Asta, labai džiaugiuosi, kad sriuba patiko taip, jog net kaimynystėje jau apie ją gandai sklando 🙂 Ačiū!

Reply
Egle 14 Rgs ’15 - 8:47 am

Asta, o kaip pasiruosiate moliugu piure?

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 5:10 pm

Egle, moliūgą supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 50 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galite įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus).

Reply

Komentuoti: Martyna @ Wholesome Cook Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų