Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

parašė Asta 5 Sau ’14
Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Šventės buvo saldžios ir sočios, o dabar, suvalgę visus patiekalų, užkandžių ir desertų likučius, galime grįžti į įprastą gyvenimo ritmą – darbe, namuose ir virtuvėse. Paskutinę gruodžio savaitę pripildyti šaldytuvą maisto produktais tiek, kad net lentynos braška, yra visai smagi atrakcija (gal kiek mažiau smagi atrakcija yra sugalvoti, kur šaltai laikyti visus pagamintus patiekalus ir tortus, kai šaldytuve laisvos vietos vos keli kvadratiniai centimentai), bet sausio pradžioje ne mažiau gera yra stebėti kaip tasai šaldytuvas tuštėja ir… ištuštėja. Štai ir Nauji Metai. Tuščias popieriaus lapas, tuščias šaldytuvas. Bent pusdieniui.

O tada artėja pietų (ar vakarienės) metas ir pilvas pradeda urgzti. Žinia, kad su urzgiančiu pilvu važiuoti apsipirkti į maisto parduotuvę yra pats didžiausias blogis, nes ko tik nepakliūna tokiais atvejais į pirkinių krepšį! Bet būna visaip. Svarbiausia, kad iš viso to krepšelio turinio pavyktų pagaminti ką nors gardaus. Tiesa, pastarosiomis dienomis, kiek tik girdžiu aplink, visi nori „kažko lengvo”, todėl taikausi prie situacijos ir siūlau puikų – lengvą! – patiekalą. Lengviems pietums ar lengvai vakarienei. 

Dar ne taip ir seniai, gal prieš kokius penkerius ar šešerius metus, varškėčiai buvo mano vakarienė numeris vienas. Tuomet kepdavau juos pačius paprasčiausius, dažnai net be jokių priedų – tik varškė, kiaušinis, miltai, žiupsnis vanilinio cukraus ir žiupsnis druskos. Abi su mama – ne ką mažesne varškės mylėtoja – buvom atradusios tobulas proporcijas, pagal kurias jie gaudavosi idealūs. Valgydavom varškėčius su uogiene, uogom ar jogurtu. Bet paskui kažkas atsitiko ir… aš pamiršau varškėčiau. Pamiršau, kad juos labai mėgstu; pamiršau, kaip paprasta juos pagaminti ir kaip skanu valgyti. Todėl labai džiaugiuosi, kad pagaliau turėjau progą visa tai sau priminti – kai iškepiau šiuos varškėčius, valgiau, kad net ausys lapsėjo! Toks velniškai paprastas patiekalas atrodo, bet va – kartais tas tobulumas ir slepiasi paprasčiausiuose dalykuose.

O be to, šie varškėčiai su aguonomis! Net neabejoju, kad dabar beveik kiekvienoje virtuvėje galima rasti praplėštą maišelį aguonų, likusių nuo kūčiukų ar nuo šventinės mielinės pynės su aguonomis. Aišku, aguonos yra labai geras dalykas ir jų likučiui tikrai nelemta prapulti (bent jau mūsų namuose) – iš aguonų galima kepti pyragus, keksus ir keksiukus, bandeles ar net tortus! Bet vis tiek pasilikite jų bent šaukštą ir išsikepkite šių varškėčių. Truputį nostalgiškų ir kvepiančių vanile. Ir labai gardžių.

Skonis: 10/10. Maži vaniliniai varškėčiai su aguonomis – tai tikras vaikystės skonis. Purūs ir tirpstantys burnoje, gundančiai kvepiantys vanile, saikingai saldūs ir pagardinti dosnia sauja aguonų. Gražūs ir skanūs – štai tokie yra šie varškėčiai, patiksiantys tiek mažiausiems nevalgiukams, tiek jų tėveliams bei seneliams.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptai publikuoti internetiniame portale Ji24.lt

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos (4 varškėčiai) Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

200 g varškės
1 kiaušinis
½ puodelio (70 g) miltų
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. aguonų
1 citrinos nutarkuota žievelė
½ citrinos sulčių
¼ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.
2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
5. Patiekite su uogomis, džemu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

aguonosblynaicitrinosvanilėvarškė
14 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu
kitas įrašas
Trintų bulvių blynai su sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinis vyniotinis „Juodasis miškas“

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

Vištiena su pievagrybiais

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Virtų bulvių cepelinai su varške

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

14 komentarai

we 6 Sau ’14 - 10:29 pm

Jau zinau ka valgysiu sestadienio ryta. Atrodo nerealiai! Tik turiu klausimeli, kaip manai ar galima butu juos kepti ne keptuveje, o orkaiteje?

Reply
Asta 7 Sau ’14 - 6:47 am

Ačiū! 🙂 Manau, kad juos kepti daug geriau keptuvėje – kepami orkaitėje jie bus sausi, paviršius išdžius; o kai kepama orkaitėje, jie išlieka minkštučiai, apskrunda tik skani plutelė 🙂

Reply
Julė 22 Sau ’14 - 9:58 am

Niam! Tokie skanūs, kad… Tikrai ne dvi porcijos ^_^

Reply
Asta 22 Sau ’14 - 11:25 am

Oi, Jule, labai geras komentaras! 😀 2 mažyyytės arba 1 normali porcija, štai kaip turėtų būti 🙂

Reply
Jolanta 31 Sau ’14 - 11:22 pm

Turiu klausima 🙂 o citrinos sultis tai isspausti is citrinos ar sultys pakeliuose kur buna? 🙂

Reply
Asta 4 Vas ’14 - 12:03 pm

Jolanta, aš naudoju tikras citrinos sultis, išspaustas iš tikros citrinos 🙂

Reply
Jolanta 7 Vas ’14 - 9:40 pm

Tobuli gavosi! 🙂

Reply
Asta 10 Vas ’14 - 10:41 am

Labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Nadežda 22 Kov ’14 - 2:32 pm

Pasakiškai gardūs varškėčiai !!! Net nesitikėjau, kad bus toks ryškus skonis. Plutelė traški, vidus minkštutėlis. Visa šeimyna liko sužavėta 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:55 am

Nadežda, labai smagu! 🙂

Reply
Akvilė 19 Bir ’18 - 5:50 am

Nuostabūs varškėčiai! Taip greitai ir lengvai išsikepė :)) puikūs antradienio saulėti pusryčiai

Reply
Asta 4 Lie ’18 - 8:17 pm

Akvile, labai džiaugiuosi, ačiū! 🙂

Reply
Vaiva 14 Kov ’21 - 3:52 pm

Nuostabus!

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:47 am

Ačiū!

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų