Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

parašė Asta 5 Sau ’14
Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Šventės buvo saldžios ir sočios, o dabar, suvalgę visus patiekalų, užkandžių ir desertų likučius, galime grįžti į įprastą gyvenimo ritmą – darbe, namuose ir virtuvėse. Paskutinę gruodžio savaitę pripildyti šaldytuvą maisto produktais tiek, kad net lentynos braška, yra visai smagi atrakcija (gal kiek mažiau smagi atrakcija yra sugalvoti, kur šaltai laikyti visus pagamintus patiekalus ir tortus, kai šaldytuve laisvos vietos vos keli kvadratiniai centimentai), bet sausio pradžioje ne mažiau gera yra stebėti kaip tasai šaldytuvas tuštėja ir… ištuštėja. Štai ir Nauji Metai. Tuščias popieriaus lapas, tuščias šaldytuvas. Bent pusdieniui.

O tada artėja pietų (ar vakarienės) metas ir pilvas pradeda urgzti. Žinia, kad su urzgiančiu pilvu važiuoti apsipirkti į maisto parduotuvę yra pats didžiausias blogis, nes ko tik nepakliūna tokiais atvejais į pirkinių krepšį! Bet būna visaip. Svarbiausia, kad iš viso to krepšelio turinio pavyktų pagaminti ką nors gardaus. Tiesa, pastarosiomis dienomis, kiek tik girdžiu aplink, visi nori „kažko lengvo”, todėl taikausi prie situacijos ir siūlau puikų – lengvą! – patiekalą. Lengviems pietums ar lengvai vakarienei. 

Dar ne taip ir seniai, gal prieš kokius penkerius ar šešerius metus, varškėčiai buvo mano vakarienė numeris vienas. Tuomet kepdavau juos pačius paprasčiausius, dažnai net be jokių priedų – tik varškė, kiaušinis, miltai, žiupsnis vanilinio cukraus ir žiupsnis druskos. Abi su mama – ne ką mažesne varškės mylėtoja – buvom atradusios tobulas proporcijas, pagal kurias jie gaudavosi idealūs. Valgydavom varškėčius su uogiene, uogom ar jogurtu. Bet paskui kažkas atsitiko ir… aš pamiršau varškėčiau. Pamiršau, kad juos labai mėgstu; pamiršau, kaip paprasta juos pagaminti ir kaip skanu valgyti. Todėl labai džiaugiuosi, kad pagaliau turėjau progą visa tai sau priminti – kai iškepiau šiuos varškėčius, valgiau, kad net ausys lapsėjo! Toks velniškai paprastas patiekalas atrodo, bet va – kartais tas tobulumas ir slepiasi paprasčiausiuose dalykuose.

O be to, šie varškėčiai su aguonomis! Net neabejoju, kad dabar beveik kiekvienoje virtuvėje galima rasti praplėštą maišelį aguonų, likusių nuo kūčiukų ar nuo šventinės mielinės pynės su aguonomis. Aišku, aguonos yra labai geras dalykas ir jų likučiui tikrai nelemta prapulti (bent jau mūsų namuose) – iš aguonų galima kepti pyragus, keksus ir keksiukus, bandeles ar net tortus! Bet vis tiek pasilikite jų bent šaukštą ir išsikepkite šių varškėčių. Truputį nostalgiškų ir kvepiančių vanile. Ir labai gardžių.

Skonis: 10/10. Maži vaniliniai varškėčiai su aguonomis – tai tikras vaikystės skonis. Purūs ir tirpstantys burnoje, gundančiai kvepiantys vanile, saikingai saldūs ir pagardinti dosnia sauja aguonų. Gražūs ir skanūs – štai tokie yra šie varškėčiai, patiksiantys tiek mažiausiems nevalgiukams, tiek jų tėveliams bei seneliams.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptai publikuoti internetiniame portale Ji24.lt

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos (4 varškėčiai) Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

200 g varškės
1 kiaušinis
½ puodelio (70 g) miltų
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. aguonų
1 citrinos nutarkuota žievelė
½ citrinos sulčių
¼ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.
2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
5. Patiekite su uogomis, džemu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

aguonosblynaicitrinosvanilėvarškė
14 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu
kitas įrašas
Trintų bulvių blynai su sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tarta su špinatais ir tunu

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Vištienos maltinukai su grikiais

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Makaronai su padažu „Bolognese”

REKLAMA

SALDUMYNAI

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

Moliūginės kavos cinamoninės mielinės bandelės

Tiramisu tortas

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų blyneliai

Žuvies pyragas su bulvių koše

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Grybų lazanija

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Įdarytos bulvės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica „Margarita“

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Karamelinė granola

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

14 komentarai

we 6 Sau ’14 - 10:29 pm

Jau zinau ka valgysiu sestadienio ryta. Atrodo nerealiai! Tik turiu klausimeli, kaip manai ar galima butu juos kepti ne keptuveje, o orkaiteje?

Reply
Asta 7 Sau ’14 - 6:47 am

Ačiū! 🙂 Manau, kad juos kepti daug geriau keptuvėje – kepami orkaitėje jie bus sausi, paviršius išdžius; o kai kepama orkaitėje, jie išlieka minkštučiai, apskrunda tik skani plutelė 🙂

Reply
Julė 22 Sau ’14 - 9:58 am

Niam! Tokie skanūs, kad… Tikrai ne dvi porcijos ^_^

Reply
Asta 22 Sau ’14 - 11:25 am

Oi, Jule, labai geras komentaras! 😀 2 mažyyytės arba 1 normali porcija, štai kaip turėtų būti 🙂

Reply
Jolanta 31 Sau ’14 - 11:22 pm

Turiu klausima 🙂 o citrinos sultis tai isspausti is citrinos ar sultys pakeliuose kur buna? 🙂

Reply
Asta 4 Vas ’14 - 12:03 pm

Jolanta, aš naudoju tikras citrinos sultis, išspaustas iš tikros citrinos 🙂

Reply
Jolanta 7 Vas ’14 - 9:40 pm

Tobuli gavosi! 🙂

Reply
Asta 10 Vas ’14 - 10:41 am

Labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Nadežda 22 Kov ’14 - 2:32 pm

Pasakiškai gardūs varškėčiai !!! Net nesitikėjau, kad bus toks ryškus skonis. Plutelė traški, vidus minkštutėlis. Visa šeimyna liko sužavėta 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:55 am

Nadežda, labai smagu! 🙂

Reply
Akvilė 19 Bir ’18 - 5:50 am

Nuostabūs varškėčiai! Taip greitai ir lengvai išsikepė :)) puikūs antradienio saulėti pusryčiai

Reply
Asta 4 Lie ’18 - 8:17 pm

Akvile, labai džiaugiuosi, ačiū! 🙂

Reply
Vaiva 14 Kov ’21 - 3:52 pm

Nuostabus!

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:47 am

Ačiū!

Reply

Komentuoti: Nadežda Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 3

    Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

    9 Lie ’15
  • 4

    Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

    2 Spa ’13
  • 5

    Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

    19 Vas ’12
  • 6

    Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

    11 Kov ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų