Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Varškės apkepas su brokoliais

parašė Asta 19 Rgs ’09
Varškės apkepas su brokoliais

Skonis: 8,5/10. Labai dažnai susiduriu su nuomone, kad varškės apkepas – desertas, valgomas po pagrindinio patiekalo ar tiesiog užkandžiui. O aš juos valgau tiesiog pietums ar vakarienei. Todėl ir cukraus pas mane juose būna kukliai – pora šaukštų. O šiame išvis nėra nė trupinėlio, tai tiesiog antidesertiškas apkepas 😀 Su daržovėmis, česnakais, druska.. Tikrai skanus 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Varškės apkepas su brokoliais

Varškės apkepas su brokoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

360 g varškės
25 g manų kruopų
2 kiaušiniai
100 g brokolio
1/2 didelio svogūno
druska, česnakinė druska
bazilikas

GAMINIMO EIGA

Brokolius išskaidyti žiedynėliais ir apvirti pasūdytame vandenyje. Manų kruopas užpilti trupučiu vandens ir palikti, kad išbrinktų. Varškę pertrinti, išmaišyti su kiaušinių tryniais, išbrinkusiomis manų kruopomis, smulkintu svogūnu, česnakine druska ir trupučiu džiovinto baziliko. Baltymus išplakti ir įmaišyti į varškės masę. Į kepimo indą sukrėsti pusę varškės, išdėlioti brokolių žiedynelius ir ant viršaus užpilti likusią dalį varškės masės. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

apkepasbrokoliaimanų kruopossvogūnaivarškė
7 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės blyneliai
kitas įrašas
Silke įdarytos bulvės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Svogūnų pica

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Virti varškėtukai

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

Nicos salotos

Bananiniai – kokosiniai blynai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Šakšuka su morkomis

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Vištienos suktinukai su morkomis

Naminiai makaronai su marinara padažu

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bandelės su cinamonu

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Karameliniai kvadratėliai

Tortas „Marjolaine“

7 komentarai

Milda 9 Lap ’09 - 10:08 pm

Vau, dėkui už tokias paprastas idėjas 🙂

Reply
Asta 9 Lap ’09 - 10:28 pm

Nėra už ką, prašom naudotis 🙂 Gėris kartais slypi visiškame paprastume… 🙂

Reply
Inga 3 Vas ’10 - 10:54 pm

Labai labai skanus apkepas. Aciu Jums 🙂

Reply
Asta 4 Vas ’10 - 4:42 pm

Inga, labai prašom, džiaugiuos, kad buvo skanu 😉

Reply
Jurga 3 Bal ’15 - 3:14 pm

aciu!super apkepas.ir paprastas ir lengvas ir tuo paciu skanus 🙂

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 6:54 pm

Jurga, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Monika 14 Lie ’18 - 12:41 pm

gaminimo eigoje neparašyta įdėti manus į varškę

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų