Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiPIETŪS DĖŽUTĖJEVarškės patiekalai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

parašė Asta 12 Sau ’18
KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Per pastaruosius aštuonerius metus šį receptą į tinklaraštį rašau jau trečią kartą. Taip pat jis užima garbingą puslapį vienoje iš mano receptų knygų. Ir jei paklaustumėte, kodėl ir už ką tiek dėmesio, atsakyčiau – mūsų šeimoje šie čeburekai patenka į tų tobulųjų sąrašą, greta tobulo varškės apkepo, tobulo obuolių pyrago ir kitų. Be to, senuose šeimos užrašuose kadais užrašytas receptas yra vienas iš mano vyro mėgstamiausių.

Kad įsivaizduotumėte, kaip jis be galo, be krašto mėgsta šiuos čeburekus, galiu išduoti štai ką: kai rugpjūčio mėnesį mano paskutines savaites skaičiuojantis pilvūzas jau lipo ant nosies ir aš neturėjau nei noro, nei jėgų gaminti kažką, kam prisireiktų bent kiek daugiau laiko, jis pats – mano brangiausiasis, kuris tikrai mieliau valgo nei gamina – vakare, grįžęs po dienos darbų, visą ilgą vakarą tarkavo, maišė, minkė, kočiojo ir kepė. Negalvokite, kad tai nėra žygdarbis – net ir aš, iškepusi pilną didžiulę lėkštę šių čeburekų, jaučiuosi atlikusi žygdarbį ir nusipelniusi medalio. Patikėkite, jiems reikia ir laiko, ir jėgų. Ir dar susitaikymo su tuo, kad tikriausiai išnaudosite visus galimus virtuvės paviršius, kurie po poros valandų triūso atrodys kaip po mažo miltų ir tešlos karo.

Taigi.

Kol aš ištiesus kojas sėdėjau ant sofos, žvalgiausi pro langą, skaitinėjau knygą, glostinėjau pilvelį ir šiaip ilsėjausi, jis plušėjo iš peties. Po gerų poros valandų atnešė lėkštelę su šviežučiu, kvepiančiu ir nuostabiai gardžiu čebureku tiesiai man į rankas. Tobulas buvo vakaras, visiškai tobulas.

O kadangi čeburekų iš šios porcijos išeina visai nemažai, apie penkiasdešimt, savaime suprantama, kad dėl rytojaus pietų darbe mažiausiai reikia sukti galvą. Juolab, kad jie labai skanūs ir šilti, ir šalti. Belieka įsidėti į pietų dėžutę ir, atėjus pietų metui, džiaugtis jais iš naujo. Valgyti, kur tik nori, ką tik nori – tai didžiulis džiaugsmas ir malonumas!

Jeigu per tuos aštuonerius metus, per kuriuos vis įkalbinėju Jus išmėginti šį receptą, to dar nepadarėte – tebūna tai dar vienas priminimas. Pasirinkite dieną, kai tikrai turėsite keletą valandų laisvo laiko ir nebūsite išvargę po begalės darbų bei reikalų. Pavydžiui, gal net šį savaitgalį? Pasiraitokite rankoves ir išsikepkite varškės čeburekų su obuoliais. Įsitikinkite, kad jie tokie geri, toookie geri, kad verti ir sugaišto laiko, ir aukštyn kojom suverstos virtuvės.

Beje, jei kepsite sekmadienį ir rytojaus dieną darbe atsidarysite pietų dėžutę, pažadu – jūs džiaugsitės, o kolegos pavydės!

 Varskes ceburekai su obuoliais

 Varskes ceburekai su obuoliais

 Zalia pietu dezute

Žalią pietų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt

 Varskes ceburekai su obuoliais

Skonis: 10/10. Tikrai labai skanus patiekalas/desertas. Jei mėgste saldžiau, galite įberti į įdarą šaukštelį kitą cukraus ar įmaišyti šaukštą mėgstamo džemo. Svarbiausia – ne per daug miltų! Tešla turi būti tikrai labai minkšta; tada ir iškepę čeburekai būta minkšti ir labai labai gardūs.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo (tik reikia laiko).

Kur radau? Senuose jo šeimos užrašuose.

 Varskes ceburekai su obuoliais

Varškės čeburekai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50 nedidelių čeburekų Paruošimo laikas: 1 val. 15 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

800 g liesos varškės
2 kiaušiniai
2 arb. š. sodos
450 g riebios grietinės
žiupsnelis druskos
miltai (tiek, kad tešla būtų minkšta, bet kočiojama)

5-6 obuoliai
1 valg. š. malto cinamono

aliejus kepimui

GAMINIMO EIGA

1. Varškę gerai ištrinkite su kiaušiniais iki beveik vientisos masės.
2. Sudėkite grietinę, suberkite sodą ir išmaišykite. Pagardinkite žiupsneliu druskos.
3. Berkite miltus ir maišykite. Kai miltų įbersite pakankamai išminkykite labai minkštą, bet nelipnią tešlą, kurią galėtumėte kočioti.
4. Lygų ir švarų paviršių dosniai pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą iki maždaug 3 mm storio. Apvaliu įrankiu ar indu aštriomis kraštinėmis išspauskite maždaug 12 cm skersmens apskritimus.
5. Pasiruoškite įdarą: obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su cinamonu.
6. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėkite po šaukštą obuolių, perlenkite per pusę ir pirštais bei šakute užspauskite kraštelius.
7. Paruoštus čeburekus kepkite įkaitintame aliejuje, po kelias minutes iš abiejų pusių – kol gražiai apskrus. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
8. Patiekite šiltus ar šaltus. Skanaus!

 Varskes ceburekai su obuoliais

cinamonasgrietinėobuoliaipietų dėžutėspietūs dėžutėjepyragėliaivarškė
2 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis
kitas įrašas
TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Kibinai su varške ir špinatais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Blynų tortas su šokoladu

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Moliūgų kava

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

Spalvingieji Pina Colada keksiukai

Obuoliniai keksiukai

Imbierinės cinamoninės bandelės

Citrininis keksas be glitimo

2 komentarai

Kristina 10 Bal ’18 - 1:14 pm

Nelabai supratau ar jus ceburekus kepete paprastoje keptuveje ar taip kaip iprastus ceburekus dideliame aliejaus kiekyje?

Reply
Asta 12 Bal ’18 - 6:40 pm

Kristina, paprastoje keptuvėje, tik aliejaus įpilame šiek tiek daugiau, sakykime, maždaug per pirštą 🙂 Čeburekus darome nestorus, todėl puikiausiai iškepa iš visų pusių.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų