Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsBe orkaitėsSALDUMYNAI

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

parašė Asta 6 Bir ’12
Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Vasara. Jau. Tikrai.
Kelis kartus lėtai sumirksiu akimis ir vėl žiūriu tiesiai į kalendorių. O čia – atverstas birželio puslapis. Maža to, žymeklis jau ant birželio šeštos dienos (o tuoj tuoj bus ant septintos)! Ar gali būti? Kada spėjo ateiti vasara?
Ir kodėl – dėmesio, čia svarbiausias klausimas – ji tik kalendoriuje, o ne už lango? Klausimas tikrai ne šiaip sau, nes suknelės spintoje labai liūdi. O aš, eilinį rytą iš spintos traukdama džinsus, truputį liūdžiu kartu su jomis.
Tik tai trunka neilgai, nes vėsų rytą išėjus laukan, apsivyniojus kaklą šaliku ir lengvai kalenant dantimis, imu ir vėl pamirštu.
Ar tikrai tikrai jau vasara?

O koks skirtumas? – noriu sau atsakyti klausimu į klausimą. Trauk iš spintos suknelę, jei tik norisi. Nestebėk orų prognozių. Neieškok trūkumų, bėdų ir pretekstų paverkšlenti. Taip, dabar tikrai vasara. Ta, kurios tu šitaip begaliniai laukei. Ir, ką, vėl blogai? Ne ne ne. Mesk visas mintis iš galvos ir pradėk iš naujo. Gražiau, geriau, šviesiau ir optimistiškiau. Su saulėta vasara, kuri gyvena širdy.

Arba su dubenėliu spurgų, nuo kurių širdis tik dar labiau apsąla…

Skonis: 10/10. Gardžios, minkštos, tirpstančios burnoje… tiesiog puikios spurgos – tokios, kurių norisi visada. Ir žiemą, ir vasarą.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Kulinarinis žurnalas „°C“, Nr. 3

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 30 nedidelių spurgyčių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

200 g varškės
2 dideli kiaušiniai
3 – 4 valg.š. grietinės
150 g cukraus
350 – 400 g miltų
½ arb.š. kepimo miltelių

~ 3 valg.š. šokoladinio kremo

GAMINIMO EIGA

1. Varškę, kiaušinius, grietinę ir cukrų išmaišykite dubenyje iki vientisos masės.
2. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Išmaišykite iš išminkykite minkštą, lipnią tešlą.
4. Šiek tiek drėgnomis rankomis imkite po nedidelį gabalėlį tešlos, išplokite tarp delnų ir į vidų dėkite po mažą gabaliuką riešutų kremo. Suspauskite tešlos kraštelius ir suformuokite apvalią spurgą.
5. Puode įkaitinkite aliejų (tiek, kad apsemtų spurgas). Įpilkite šaukštelį spirito, kad spurgos nepritrauktų labai daug riebalų.
6.Aliejui įkaitus, sumažinkite ugnį. Dėkite spurgas į aliejų ir virkite, kartais apversdami, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Jei matote, kad spurgos skrunda per greitai, dar labiau sumažinkite ugnį.
7. Išimkite ant popierinio rankšluostėlio, nusausinkite. Perdėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.
8. Skanaus!

grietinėnutellašokoladasspurgosvarškė
17 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)
kitas įrašas
Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žemės riešutų sviesto ledai

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Minkštas obuolių pyragas

Tinginių „Napoleonas“

Tortas „Katinėlis”

Tiramisu ledai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Sodos duona su rozmarinais

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Pusryčių skrebučiai su agurkais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininis keksas be glitimo

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Ananasų ir bananų keksas

Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Saldžios dovanos Mamai

Šalta juodoji arbata su persikais

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

17 komentarai

Inga 7 Bir ’12 - 12:48 pm

Labai žavingos, tokios vienodai apvalios ir mielos! O skonis turbūt neabejotinai pasakiškas, tokias vaikystėje valgydavome! 🙂
O dėl suknelių – tikra tiesa, gi visai nesvarbu, kad dar ne taip šilta, kaip norisi, žiūrint į kalendorių, bet jei širdyje švyti saulutė ir jautiesi vasariškai, suknelės negali liūdėti spintoje! Jas užsidėti tiesiog privaloma! 🙂 Tad pirmyn!

Reply
Asta 8 Bir ’12 - 8:42 pm

Inga, ačiū 🙂 Jos tikrai nuostabaus skonio, labai skatinu prisiminti tą skanią vaikystę ir išsivirti 😉
Na, o dėl suknelių – niekad negalėtų paprieštarauti, visiška teisybė 🙂

Reply
Klone 24 Bir ’12 - 9:09 pm

Kaip gražu! Visuomet žaviuosi jūsų nuotraukomis, o tuo labiau kepiniais. Spurgytės tokios žavingos, kad iškart norisi bėgti į virtuvę ir pulti maišyti tešlą 🙂

Reply
Asta 25 Bir ’12 - 7:38 pm

Ačiū labai labai! 🙂 Na, spurgytės tikrai puikios, todėl labai skatinu imti ir nubėgti vieną dieną iki virtuvės 😉

Reply
Justina 19 Lie ’12 - 6:57 am

Sveiki, o cia neprasilenkta su miltais? Gaminau vakr ir man nuo 230 g miltu tesla pasidare kieta tad jokiu spurgyciu pagaminti neisejo 🙁 Visu kitu ingridientu kiekiai buvo kaip pas Jus nurodyta…

Reply
Asta 30 Lie ’12 - 5:58 pm

Justina, na, ne, miltų naudoju tikrai tiek. Gal kiaušiniai buvo labai maži? Grietinės šaukštai labai kuklūs? Ar varškė super liesa ir sausa?
Gaila, kad nepavyko… 🙁

Reply
Birutė 23 Rgp ’12 - 8:46 pm

Sveiki.:)
Prieš savaitėlę atradau jūsų nuostabų blog’ą, tai dar ir dabar negaliu atsidžiaugt, kiek puikių receptų čia yra! Esu labai dėkinga už tai, mano šeimyna irgi.:D
Planuoju desertui iškept šias mielas spurgytes ir kilo du klausimėliai: kokį tą šokoladinį kremą naudoti? Mąstau, gal ir Nutella, ar kažkas panašaus tiktų? 🙂 Ir kitas – Ar kepant šias spurgytes be įdaro, viskas gerai gautųsi, nieko nereikėtų pridėt ar pan.?:)
Ačiū!:)

Reply
Asta 26 Rgp ’12 - 7:26 pm

Birute, labai ačiū už tokį gražų komentarą! 🙂
Šios spurgytės tikrai labai puikios – būtinai išmėginkite 😉 O šokoladiniu kremu ir yra vadinamas „Nutella” – ji čia tiktų idealiai.
Be įdaro taip pat drąsiai galite kepti, koreguoti recepto tokiu atveju nereikia.
Skanaus! 🙂

Reply
Liuse 11 Rgs ’12 - 1:05 pm

Labai viliojantis receptas! O spirito tai gryno? Ar kokio alkoholio uztenka (nes namie gryno spirito nerasta :D) 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:59 pm

Liuse, užtenka ir stipraus skaidraus alkoholio 😉

Reply
Liuse 12 Spa ’12 - 4:56 pm

nu va, nusprendziau siandien padarytin tas spurgas. Tai galiu pasakyt antra karta nedarysiu ;/ viska dariau pagal recepta, ir grietines saukstai buvo su kaupu, ir varske ne liesa, ir kiausiniai dideli, taciau spurgoms truksta minkstumo, kietos, sunku net ryti kokios sprangios, nutella vis verzesi lauk verdant.
aisku ka jau minet, kad is durnos galvos alkoholio ipyliau i ikatinta alieju ir stebejom fukushima.. bet aplink visi buve liko gyvi ir su antakiais 🙂 bet zodziu skoniu nepasizymi, o gaila, nes taip megstu varskes spurgas 🙁

Reply
Asta 13 Spa ’12 - 5:03 pm

Liuse, labai gaila, kad spurgos nepavyko 🙁
Pagal šį receptą mes spurgytes verdame labai dažnai (ir su įvairiais įdarais, ir be jų), todėl sunku suprasti, kodėl jums nepavyko. Gaila ir produktų, ir šiaip tokios nesėkmės 🙁

Reply
Liuse 14 Spa ’12 - 11:16 am

O kokia varske naudojate? koks riebumas? As ismeginau president varske isgirta 8 proc. gal netiko kazkas. O miltus kadangi dejau mililitrais gal irgi kazka apsiskaiciavau? 1g = 2.37ml radau tai pagal toki pyliau :))) bet man ju kazkaip atrode gerokai perdaug kai jau isvire spurgos buvo, o kai reikejo det i puoda tai atrode normaliai nes kitaip nuo ranku neimanoma nuimt ;/

Asta 18 Spa ’12 - 2:28 am

Liuse, varškę naudoju pusriebę, 9 proc., iš pakelių 🙂
Na, o miltų kiekis tikrai mano ne toks. Pagal mane, 1 g miltų yra 1,56 ml. taigi, čia tikriausiai ir buvo priežastis, kodėl spurgytės nepavyko 🙁

Reply
Giedre 19 Gru ’12 - 6:58 pm

normaliai gavosi tos spurgytes, nei per kietos, nei ka. tik gaila dabar jau po ilgos terliojimosi su jomis, prisedau prie pc ir paskaiciau pirmaji irasa „varskes spurgytes”, kuriame parasyta kaip jas kepti. nes manosios kai kurios truputeli pridege. siulau irasyti dar cia tas eilutes, kad reikia sumazinti ugnis, kai aliejus ikais ir t.t. o siaip receptas puikus ir skonis nepakartojamas!! dekui!

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:04 pm

Giedre, džiaugiuos, kad spurgytės pavyko 🙂 Ir labai ačiū už pastabą – atsižvelgiau ir papildžiau receptą 🙂

Reply
„Nutella“ įdarytos varškės spurgytės – Virtuvinis romanas 17 Kov ’19 - 6:39 pm

[…] Receptas pagal Saulėtą virtuvę. […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (679)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų