Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Varškės pyragas su braškėmis

parašė Asta 20 Rgs ’09
Varškės pyragas su braškėmis

Skonis: 10/10. Šis pyragas – vienas iš šeimos „užsakymų”, kurio paragauti man, deja, net neteko. Tačiau po kurio laiko išgirdau daugybę puikių atsiliepimų, o paklaususi mamos, „tai kaip?”, išgirdau vienintelį žodį: „Super, tiesiog super! Jau tos braškės, o dar varškė…!” 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Apie tai, kas skanu ir sveika…

Varškės pyragas su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 1 val. Gaminimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
100 g sviesto
50 g cukraus
1 kiaušinis
150 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių

Įdarui:
500 g varškės
150 g cukraus
1 pakelis pudingo (naudojau vanilinį)
200 ml pieno
2 valg.š. manų kruopų
2 kiaušiniai
1 valg.š. kakmolo
400 g braškių

GAMINIMO EIGA

Pagrindui kiaušinį išsukti su cukrumi, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suminkyti su kiaušinio plakiniu. Įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.

Įdarui kiaušinius išsukti su 100 g cukraus. Įmaišyti varškę, manus ir sutrinti su blenderiu iki vientisos, visiškai lygios, kreminės konsistencijos. Pieną sumaišyti su pudingu, supilti į varškės masę ir dar kartą perplakti. Braškes sumaišyti su likusiu cukrumi ir krakmolu.

Iš šaldytuvo išimta tešla iškloti kepimo formos pagrindą su kelių centimetrų aukščio kraštais. Šiek tiek tešlos pasilikti pyrago viršui. Ant išklotos tešlos supilti varškės įdarą, ant viršaus išdėlioti braškes. Su tešlos likučiais padengti pyrago viršų. Orginale iš tešlos iškočiojamos juostelės ir jomis „išlipinamas” viršus. Aš viršų „išlipinau” žvaigždutėmis, kurias, iškočiojus tešlą, išspaudžiau sausainių formele.

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Atvėsinti. Vėliau įdėti į šaldytuvą ir palaikyti bent 4 valandas, o geriausia – per naktį.

braškėskrakmolasmanų kruopospudingaspyragassaldumynaiuogosvarškė
14 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės pyragas su pudingu
kitas įrašas
Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vanilinė pistacijų panakota

Keksiukai „Snickers“

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Bandelės su aguonomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Grikių sriuba su vištiena

Jautienos ir daržovių troškinys greitpuodyje

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Maskarponės tortas su želė gabaliukais

Pyragas su Nutella

Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis

14 komentarai

Dovilė 20 Bir ’10 - 6:00 pm

o kur reikia dėti makų kruopas? ir ar pyrago tešla nesigauna skysta?

Reply
Asta 20 Bir ’10 - 7:28 pm

Dovile, jau ištaisiau recepte klaidą 🙂 O tešla tikrai nesigauna skysta 😉

Reply
Milena 31 Sau ’12 - 11:54 am

Įdomu, ar tiktų šaldytos braškės? Turiu jų pilną šaldiklį ir mažiau fantazijos, kaip jas panaudoti 🙂

Reply
Asta 5 Vas ’12 - 8:50 pm

Milena, tiktų, tačiau jas reikėtų atšildyti ir kiek įmanoma geriau nusausinti.

Reply
Jovita 9 Sau ’13 - 7:49 pm

O jei dėčiau braškes iš uogienės? 🙂 Nes šaldytos kol atšyla, tai subliūkšta ir nieko iš jų nelieka. O gal aš atšildyti nemoku. 😀

Reply
Asta 13 Sau ’13 - 12:40 pm

Jovita, drąsiai dėk braškes iš uogienės, tik prieš tai jas šiek tiek nusausink 😉

Reply
Jovita 16 Sau ’13 - 9:48 pm

Kepiau ir jau suvalgytas, tik ant viršaus dėjau ne braškes, o konservuotas vyšnias be kauliukų, man taip jos čia tiko, kitą kartą dėčiau jų dar daugiau… 🙂 Labai buvo skanu. Ir varškės masę dvigubinau, nes reikėjo kreminę varškę sunaikinti, visą kilogramą. 😀 Super pyragas! 😉 Ačiū! 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’13 - 12:31 pm

Jovita, nėra už ką. Labai smagu girdėti, kad patiko 🙂
O uogos iš tiesų čia tiktų bet kokios – braškės, vyšnios, mėlynės, šilauogės… ir su kokiais persikais turėtų būti taip pat labai skanu 🙂

Reply
Jovita 4 Vas ’13 - 3:10 pm

Patiko, patiko, dar ir kaip! 😉 Reikės kada su kitom uogom išbandyti. 🙂

Reply
Asta 5 Vas ’13 - 4:03 pm

Super! Skanių eksperimentų 🙂

Reply
justė 26 Bir ’15 - 7:51 pm

Sveika, norėjau paklausti dėl pudingo. Ar ji reikia paruošti su pienu kaip nurodyta ant pakuotės ir tokį supilti į varškės masę, ar tiesiog sumaišyti tuos miltelius su šaltu poenu ir sudėti šį mišinį?:)

Reply
Asta 28 Bir ’15 - 8:20 am

Juste, pudingo nereikia ruošti pagal instrukcijas ant pakuotės; tereikia miltelius sumaišyti su pienu 😉

Reply
Viktorija 30 Geg ’20 - 7:13 pm

O braškes reikia supjaustyti ar tiesiog nepjaustytas dėti?

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 7:00 am

Priklausomai nuo dydžio, galite ir taip, ir taip 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų