Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalai

Vištienos maltinukai su grikiais

parašė Asta 20 Rgs ’09
Vištienos maltinukai su grikiais

Skonis: 9/10. Labai labai labai skanūs maltinukai! Ir grikiai jiems suteikia minkštumo, purumo. Puikiai derantys produktai, išbandyti stipriai rekomenduojama 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Ant popieriaus skiautės tarp knygų ir sąsiuvinių… lyg ir nurašiau nuo kažkokio žurnalo, kažkaip, kažkada… 🙂

Vištienos kotletukai su grikiais

Vištienos maltinukai su grikiais

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

300 g maltos vištienos
65 g grikių kruopų
1/2 svogūno
1 nedidelis kiaušinis
1 valg.š. miltų
druska, pipirai
džiūvėsėlių apvoliojimui

Padažui:
1 svogūnas
1 morkas
2 valg.š. pomidorų padažo
2 puodeliai vištienos sultinio

GAMINIMO EIGA

Grikius išvirti. Maltą vištieną sumaišyti su grikiais, miltais, kiaušiniu, labai smulkiai susmulkintu svogūnu. Masę pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti, formuoti nedidelius apvalius kotletukus. Kiekvieną apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti įkaitintoje keptuvėje.
Apkeptus kotletukus sudėti į puodą, suberti žiedais pjaustytus svogūnus, stambiai sutarkuotas morkas, įdėti pomidorų padažo, supilti sultinį. Puodą uždengti ir ant labai silpnos ugnies troškinti apie 20 minučių.

grikiaimorkossultinyssvogūnaivištiena
9 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Cukinijų apkepas
kitas įrašas
Risotto su vištiena ir kokosų pienu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žiedinių kopūstų blyneliai

Įdarytos bulvės

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Cinamoninė obuolių duonelė | Obuolių keksas

Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Purūs blynai

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Salotos su traškiais avinžirniais

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

9 komentarai

Rima 30 Spa ’09 - 6:36 pm

Tikrai labai vykęs receptas. Geras paįvairinimas kotletų pasauliui 🙂 Aš naudojau kiaulienos-jautienos faršą, bet įtariu, kad su malta vištiena, kaip siūloma recepte, būtų dar geriau.

Reply
Asta 30 Spa ’09 - 11:26 pm

Ačiū, smagu, kad patiko 🙂 Na, o jeigu patiko, tai bus proga išbandyti ir su vištiena 🙂 Kadangi aš paprastai valgau tik ją, tai iš asmeninės patirties negaliu pasakyti, su kokiu faršu būtų skaniau 🙂

Reply
Skirmantė 4 Kov ’10 - 8:51 am

Puikus receptėlis, ir paprastas! Būtinai išbandysiu, įprasti kotletai jau nusibodo 🙂

Reply
Asta 4 Kov ’10 - 3:14 pm

Skirmante, tikiuos, kad paliks ne mažesnį įspūdį nei man 🙂 Skanaus! 😉

Reply
altajar 2 Spa ’10 - 10:27 am

Labai labai skanus 🙂 Dekui

Reply
Asta 2 Spa ’10 - 6:05 pm

Nėra už ką 🙂

Reply
Roma 2 Lap ’14 - 10:03 am

Labai skanu! Ir as ir mano vyras likom patenkinti !

Reply
Asta 3 Lap ’14 - 6:31 pm

Džiaugiuosi, Roma! 🙂

Reply
Ala 5 Lie ’22 - 4:55 am

Sveiki, o grikių svoris yra išvirtų ar nevirtų?

Reply

Komentuoti: Ala Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (353)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (169)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (687)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (136)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų