Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiaiSumuštiniai

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais pomidorais, su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais

parašė Asta 25 Rgs ’20
Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais pomidorais, su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais

Mažas vakarėlis lėkštėje! Nes kartais būtent taip norisi pradėti (ar pabaigti) dieną – mažais spalvingais užkandžiais, žadinančiais apetitą tiek savo spalvomis, tiek, žinoma, skoniais. Nors brusketų variantų galėtų būti tikriausiai šimtai, tūkstančiai ir dar daugiau, paskutinįkart mes lepinomės trimis gardžiais skonių deriniais, įkvėptais rudens ir „Philadelphia Lietuva“:

  •  su kreminiu sūriu, keptais pomidorais ir balzaminio acto kremu. Kol dar yra gardžių, gardžiausių pomidorų!
  • su kreminiu sūriu, vytintu kumpiu ir keptais obuoliais. Taip, taip, obuoliai – ne tik pyragams. Visiškas ruduo!
  • su kreminiu sūriu ir lašiša, žaliosios citrinos skiltelėmis ir šviežiais daigais. Žinoma, kad klasika! Ji iš mados niekad neišeina, šypt.

Ragavom, rinkom skaniausias brusketas ir laimėjo… visos trys. Kaip manot, kuris derinys jums patiktų labiausiai?

 Brusketos – 3 skoniai

 Brusketos – 3 skoniai

Beje, ar esat atradę visus „Philadelphia“ kreminių sūrių skonius? Šioms brusketoms naudojau du iš penkių: „Philadelphia Original“ ir su žolelėmis.

„Philadelphia Original“ yra neįtikėtinai universalus, idealiai tinkantis tiek sūrio tortui, tiek tirštai šildančiai sriubai ar skrebučiui pagardinti. Ar prisimenate nekeptą sūrio tortą su braškėmis? Fantastiškas!

Tuo tarpu „Philadelphia“ su prieskoninėmis žolelėmis, svogūnais ir česnakais – visiems, mėgstantiems pikantiškesnius skonius. Puikiai tiks nesaldiems pyragams, sriuboms, padažams, pusryčių sumuštiniams ir štai tokioms traškioms brusketoms su įvairiausiais priedais.

 Brusketos – 3 skoniai

 Brusketos – 3 skoniai

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais pomidorais, su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

2 prancūziškų batonų arba ciabatta duonų
alyvuogių aliejaus
poros česnako skiltelių (nebūtinai)

Brusketoms su kreminiu sūriu ir lašiša:
125 g kreminio sūrio „Philadelphia“ su žolelėmis
100 g karštai rūkytos lašišos filė
šviežių daigų
žaliosios citrinos riekelių
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Brusketoms su keptais pomidorais ir balzaminio acto kremu:
kelių šakelių vyšninių pomidorų
alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
1-2 valg. š. balzaminio acto kremo
ryšelio šviežių bazilikų

Brusketoms su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais:
4-5 obuolių
2 valg. š. sviesto
½ arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
100 g plonų vytinto kumpio riekelių
ryšelio šviežių čiobrelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Duoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-8 minutes, kol taps traškios ir auksinės spalvos. Perkelkite paskrudintas riekeles ant grotelių. Jei norite, ištrinkite perpjauta česnako skiltele.

3. Paruoškite brusketas su kreminiu sūriu ir lašiša. Duonos riekeles aptepkite kreminiu sūriu. Ant viršaus dėkite po keletą gabalėlių lašišos, ant jos – po saujelę šviežių daigų. Papuoškite citrinos gabalėliu, pagardinkite žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Patiekite nedelsiant.

4. Paruoškite brusketas su kreminiu sūriu, keptais pomidorais ir balzaminio acto kremu. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite vyšninius pomidorus ant šakelių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsniu druskos, pipirų. Skardą su pomidorais dėkite atgal į orkaitę, įkaitintą iki 180 ᵒC temperatūros. Kepkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
5. Duonos riekeles aptepkite kreminiu sūriu. Ant viršaus dėkite po šakelę keptų pomidorų. Apšlakstykite balzaminiu kremu, papuoškite šviežių bazilikų lapeliais. Patiekite nedelsiant.

6. Paruoškite brusketas su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su cinamonu, muskatu, žiupsniu druskos ir pipirų. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą ir kepkite obuolius, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
7. Duonos riekeles aptepkite kreminiu sūriu. Ant viršaus dėkite po riekelę vytinto kumpio, po šaukštą keptų obuolių. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais. Patiekite nedelsiant.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

 Brusketos – 3 skoniai

balzaminio acto kremasbrusketoscitrinosdaigaikreminis sūriskumpislašišaobuoliaipomidoraisumuštiniaitepamasis sūrisužkandžiai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele
kitas įrašas
Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Šakšuka su morkomis

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

LENGVI KĄSNELIAI

Beveik prancūziškas skrebutis

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

SALDUMYNAI

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais...

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Tortas “Jogurtinis Musas” 30 – ajam gimtadieniui

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (210)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (114)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (498)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (79)
    • Desertai indeliuose (59)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų