Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiGrybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

parašė Asta 27 Lie ’11
Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Keliesi šeštą valandą ir keturiasdešimt penkios minutės, dar penkias minutes bandai save įkvėpti – „aš noriu šokt iš lovos! Noriu pradėti dieną šią akimirką! Aš nenoriu miego, tikrai pasiutusiai nenoriu miego…“. Galiausiai, vis tiek primerktom akim, apgraibom ieškai kelio į vonią, kur nuo ryškios šviesos imi ir prabundi. Dar keletas rytinio ritualo punktų ir dvidešimt minučių kelio su vėjeliu (arba su lietumi, kaip kartais pasitaiko). Pusė devynių – tu sėdi prie savo kompiuterio ir prašom – nauja darbo diena prasideda. Devynios valandos, iš kurių viena – pietų pertrauka, galinti būti ir begaliniai ilga, ir  nenusakomai trumpa, priklausomai nuo to, ką ir kiek tu nori nuveikti. Pusę šešių tu renkiesi daiktus, dedi krepšį ant pečių ir – lydimas saulės spindulių ar lietaus lašų – bet riedi namo. Kairėn, dešinėn, dešinėn, vėl kairėn… po dvidešimties minučių – namai pragarai, be namų negerai.

Ir viskas būtų gerai, viskas būtų tiesiog puiku, jei ne tas jausmas.

Nes supranti, kad niekur nespėji ir nieko nesuspėji. Kad dienos bėga pro šalį, o tavo sąrašas „turiu padaryti“ tik ilgėja. Vakarai – atrodo, pakankamai ilgi, kad spėtum nuveikti šį  bei tą – dingsta erdvėje, nei apčiuopiami, nei pajaučiami. It vėjo dvelksmas, ir vėl kitas rytas, ir vėl šešta valanda ir keturiasdešimt penkios.

Ir kartais tai atrodo taip beviltiška – gyventi nuo savaitgalio iki kito savaitgalio. Ypač kai niūromis akimirkomis supranti, kad suaugusiųjų pasaulyje taip būna dažniausiai. Ir tada nori, labai nori turėti galių. Mostelti burtų lazdele ar elegantiškai pakrutinti nosies galiuką. Ir atsukti laiką atgal – kur dar buvai gal tik dešimtokė, kol dar visi nerūpestingiausi metai tik prieš akis. Atrodo, dabar, vėl ten atsidūręs, jau žinotum, kad iš gyvenimo reikia imti viską. Naudotis progomis. Išnaudoti laisvą laiką taip, kad norėtum krykštauti iš laimės ir dabar, ir po dešimt metų, prisiminus tuos laikus.


Skonis: 9,5/10. Paprastas ir nesudėtingai paruošiamas, tačiau skanus pyragas. Jeigu mėgstate aštresnius patiekalus ar intensyvesnį skonį, eksperimentuokite su prieskoniais. Tačiau pats pyrago pagrindas yra puikus – žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos derynys, tikiu, nenuvils nieko.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 30-40 min.

INGREDIENTAI

1 pakuotė (500 g) sluoksniuotos bemielės šaldytos tešlos

675 g žiedinių kopūstų, suskaidytų žiedynėliais
1 arb.š. druskos
250 g pievagrybių, supjaustytų riekelėmis
500 g vištos krūtinėlės, supjaustytos kubeliais
4 skiltelės česnako, susmulkintos
1 svogūnas, susmulkintas
155 g fermentinio sūrio, sutarkuoto
5 kiaušiniai
250 g pieno
1 arb.š. druskos
1/2 arb.š. juodųjų pipirų

2 pomidorai
120 g fermentinio sūrio apibarstymui, sutarkuoto

GAMINIMO EIGA

1. Žiedinius kopūstus išvirti su arbatiniu šaukšteliu druskos.
2. Įkaitintoje keptuvėje pakepinti česnakus ir svogūną.
3. Suberti kubeliais supjaustytą vištieną ir pagardinti prieskoniais. Pakepinti.
4. Suberti pievagrybius ir pakepinti, kol grybai suminkštės. Visą mišinį atvėsinti.
5. Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius su pienu, druska ir pipirais.
6. Į plakinį supilti atvėsusią keptą vištieną su pievagrybiais ir virtus žiedinius kopūstus.
7. Įmaišyti fermentinį sūrį.
8. Kepimo indą (20 x 30 cm.) ištiesti kepimo popieriumi ir dugną bei sieneles iškloti šaldyta sluoksniuota bemiele tešla.
9. Ant tešlos supilti paruoštą įdarą.
10. Ant viršaus išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus ir apibarstyti fermentiniu sūriu.
11. Likusią tešlą supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant pyrago viršaus. Jei turite, aptepkite plaktu kiaušiniu.
12. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 minučių, kol viršus gražiai apskrus, o pyrago įdaras sutvirtės.
13. Skanaus!

apkepasnesaldus pyragaspievagrybiaipomidoraisluoksniuota tešlasūrisvištienažiediniai kopūstai
9 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Maisto tinklaraštininkų piknikas 2011
kitas įrašas
Šokoladinis cukinijų keksas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vištienos kotletukai su varške

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Pievagrybių pyragas

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Vištienos šašlyko iešmeliai su mangų ir avokadų salsa

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

Bananiniai blynai su cinamonu

Sodos duona su rozmarinais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Raudonojo aksomo sūrio pyragas

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Šokoladinė cukinijų duona

Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu

Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu

Obuolių spurgytės

9 komentarai

Sima 27 Lie ’11 - 5:29 pm

Labai skanūs tokie pyragai 🙂 Kvepia vasara ir džiaugsmu… Kuriuo spinduliuoja Tavo įrašai 🙂 Rašydama net apie laiko trūkumą, įkvepi nusišypsoti 🙂

Reply
Asta 27 Lie ’11 - 7:03 pm

Sima, ačiū 🙂 Na, sunku patikėti, kad tokie įrašai žadina šypseną.. Bet jei taip, man labai džiugu. Labiau nei labai 🙂

P.S. Tiesa, aš noriu, kad mano įrašai būtų džiugesni. Bet juk tinklaraštis tėra viešas dienoraštis… ir čia atsispindi jausmai, kaip ne kaip. Tai taip ir gaunas – kaip šiandien jaučiuos, taip ir rašau. 🙂

Reply
Jul 27 Lie ’11 - 6:59 pm

Žinai ką, juk mano kasdieną aprašei. Ne todėl, kad darbas vargintų – ką tu ką tu – tiesiog taip trūksta bent papildomos paros savaitėje rankdarbiams, virtuvei, žmonėms, tvarkymuisi. Dalykams. Et!

Reply
Asta 27 Lie ’11 - 7:04 pm

Jul, taip taip! Ir dar pageidautina, kad tas aštuntadienis būtų trečia savaitgalio diena, ar ne? 🙂 Ir tada aš daug greičiau galėčiau vykt pas tave, nes gi dar plius viena diena! Vilniui! 🙂

Reply
Jul 28 Lie ’11 - 5:59 pm

:} Taip taip taip.

Laukiu. Atvyk. Pik. Nik. Pik. Apsirenk suknelę, šokinėsim per įsivaizduojamas balas, nes oras bus puikus.

Reply
Asta 29 Lie ’11 - 4:21 am

Jul, skamba puikiai. Tereikia susiderinti datą 🙂 Brūkštelk man paštas savo galimas datas, jei gali 😉

Reply
Kepykla nr. 5 » Blog Archive » Sweet sweet sweet sweet fire in the street 28 Lie ’11 - 6:48 pm

[…] va taip, tik keliuosi penkiolika minučių vėliau, o visa kita – tie savaitgaliai, tas vėjas […]

Reply
Paulina 24 Bir ’14 - 9:43 pm

Papasakokit, kiek laiko maždaug reikia virti žiedinius kopūstus 🙂

Reply
Asta 27 Bir ’14 - 5:30 am

Paulina, tiesą sakant, niekad neatkreipiau dėmesio, kiek laiko juos verdu… Vis patikrinu peiliu, ar dar neišvirė, o kai jau būna minkšti, virti baigiu. Atsiprašau, bet tikrai negalėsiu tiksliai atsakyti; na, lyginant su bulvėmis, tikrai išverda daug greičiau 😀

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų