Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Rudens daržovių blyneliai

parašė Asta 30 Rgs ’20
Rudens daržovių blyneliai

Kiekvienas metų laikas žavus savo derliumi. Pilnais žandais ragavę vasarą, dabar namuose vis dažniau verdam sriubas, gaminam sotesnius pietus ir aromatingesnes vakarienes. Bulvės, morkos, cukinijos, salierai, burokėliai, moliūgai, svogūnai, česnakai… Gali apsisukt galva.

Kad ir kokios paprastos tos daržo gerybės bebūtų, – jokių stebuklų nereikia, kad virstų gardžiais pietumis. Tokius blynelius paruošite ir greitai, ir paprastai, o jų skonis – išties puikus! Aš tarkavau šviežias bulves, nedidukes cukinijas ir traškias morkas, bet jūs galite improvizuoti pagal tai, koks rudens derlius karaliauja jūsų namuose.

Patiekti blynelius galite su šaukštu grietinės, šviežiais žalumynais, keliais sultingais dar vasarą menančiais pomidorais. Cinkelis lėkštėje – keli gabalėliai dūmo aromato „Santa Bremor“ silpnai sūdytų silkių filė.  Ar tinka? Puikiai! Ar skanu? Labai!

 Rudens daržovių blynai

 Rudens daržovių blynai

 Rudens daržovių blynai

Rudens daržovių blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

4 vidutinio dydžio bulvių
2 nedidelių cukinijų
2 vidutinio dydžio morkų
1 svogūno
2-3 skiltelių česnako
3 didelių kiaušinių
200 g varškės
¾ stiklinės (105 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

aliejaus (kepimui)

Patiekti:
grietinės
šviežių žalumynų
vyšninių pomidorų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
„Santa Bremor“ dūmo aromato silkės filė aliejuje

GAMINIMO EIGA

1. Bulves ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka, morkas – smulkesne morkine tarka. Daržoves sumaišykite su puse šaukštelio druskos, sudėkite į sietelį virš dubens ir palikite pastovėti 20-30 minučių, kad perteklinės sultys nuvarvėtų.
2. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Pakepinkite svogūnus ir česnakus, kartais pamaišydami, kol suminkštės.
3. Gerai nuspauskite daržoves tarp delnų ir perdėkite į vidutinio dydžio dubenį. Ten pat sudėkite pakepintus svogūnus ir česnakus, įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
4. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite porą šaukštų aliejaus. Dideliu šaukštu semkite ir keptuvėje formuokite vidutinio dydžio blynelius. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol bus iškepę viduje, o išorėje – gražiai apskrudę.
5. Patiekite dar šiltus su grietine, šviežiais žalumynais, vyšniniais pomidorais ir keliais gabalėliais silkės.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Bremor“.
#reklama #santabremorlietuva

 Rudens daržovių blynai

 Rudens daržovių blynai

blynaibulvėsčesnakaicukinijosdaržovių blynaimorkosnesaldūs blynaisilkėsvogūnaivarškė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Paprasčiausi kepti varškėčiai
kitas įrašas
Moliūginės cinamoninės bandelės

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Špinatų sriuba su virtinukais

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Vištienos ir dešros gumbo

Žiedinių kopūstų pyragas

SALDUMYNAI

Apelsininis aguonų keksas

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Galetė su obuoliais ir karamele

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • 4

    Tortas “Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

    19 Vas ’12
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų