Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Rudens daržovių blyneliai

parašė Asta 30 Rgs ’20
Rudens daržovių blyneliai

Kiekvienas metų laikas žavus savo derliumi. Pilnais žandais ragavę vasarą, dabar namuose vis dažniau verdam sriubas, gaminam sotesnius pietus ir aromatingesnes vakarienes. Bulvės, morkos, cukinijos, salierai, burokėliai, moliūgai, svogūnai, česnakai… Gali apsisukt galva.

Kad ir kokios paprastos tos daržo gerybės bebūtų, – jokių stebuklų nereikia, kad virstų gardžiais pietumis. Tokius blynelius paruošite ir greitai, ir paprastai, o jų skonis – išties puikus! Aš tarkavau šviežias bulves, nedidukes cukinijas ir traškias morkas, bet jūs galite improvizuoti pagal tai, koks rudens derlius karaliauja jūsų namuose.

Patiekti blynelius galite su šaukštu grietinės, šviežiais žalumynais, keliais sultingais dar vasarą menančiais pomidorais. Cinkelis lėkštėje – keli gabalėliai dūmo aromato „Santa Bremor“ silpnai sūdytų silkių filė.  Ar tinka? Puikiai! Ar skanu? Labai!

 Rudens daržovių blynai

 Rudens daržovių blynai

 Rudens daržovių blynai

Rudens daržovių blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

4 vidutinio dydžio bulvių
2 nedidelių cukinijų
2 vidutinio dydžio morkų
1 svogūno
2-3 skiltelių česnako
3 didelių kiaušinių
200 g varškės
¾ stiklinės (105 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

aliejaus (kepimui)

Patiekti:
grietinės
šviežių žalumynų
vyšninių pomidorų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
„Santa Bremor“ dūmo aromato silkės filė aliejuje

GAMINIMO EIGA

1. Bulves ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka, morkas – smulkesne morkine tarka. Daržoves sumaišykite su puse šaukštelio druskos, sudėkite į sietelį virš dubens ir palikite pastovėti 20-30 minučių, kad perteklinės sultys nuvarvėtų.
2. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Pakepinkite svogūnus ir česnakus, kartais pamaišydami, kol suminkštės.
3. Gerai nuspauskite daržoves tarp delnų ir perdėkite į vidutinio dydžio dubenį. Ten pat sudėkite pakepintus svogūnus ir česnakus, įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
4. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite porą šaukštų aliejaus. Dideliu šaukštu semkite ir keptuvėje formuokite vidutinio dydžio blynelius. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol bus iškepę viduje, o išorėje – gražiai apskrudę.
5. Patiekite dar šiltus su grietine, šviežiais žalumynais, vyšniniais pomidorais ir keliais gabalėliais silkės.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Bremor“.
#reklama #santabremorlietuva

 Rudens daržovių blynai

 Rudens daržovių blynai

blynaibulvėsčesnakaicukinijosdaržovių blynaimorkosnesaldūs blynaisilkėsvogūnaivarškė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Paprasčiausi kepti varškėčiai
kitas įrašas
Moliūginės cinamoninės bandelės

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marinatas šašlykams

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Kitokia balta mišrainė

Šakšuka su morkomis

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Varškės apkepas su moliūgais

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Saldžios dovanos Mamai

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

SALDUMYNAI

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Migdolinė bananų duona su šokoladu

Varškės pyragas “Gintarėlis”

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų