Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

parašė Asta 16 Kov ’23
Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

Velykinių receptų rubriką noriu pradėti šiuo legendiniu vyniotiniu. Kažkada seniai, labai seniai jo receptą pirmąkart perskaičiau supermamų forume (tikrai esat tokį girdėję, šypt?). Aš, tuomet paauglė, valandų valandas jame praleisdavau skaitydama receptus. Dalis jų mūsų šeimos virtuvėje prigijo taip sėkmingai, kad yra gaminami ligi šiol. Pavyzdžiui, šį vyniotinį kepu ir aš, ir mano mama, ir anyta. Man rodos, jis tobulai tinkamas Velykų stalui; o jos, žinia, jau nebe už kalnų!

  • Greitai ir itin paprastai paruošiamas vyniotinis labai skanus tiek karštas, tiek šaltas;
  • Naudokite mėgstamą, gerai besilydantį fermentinį sūrį;
  • Maltą vištieną galite keisti ir maltos kiaulienos-jautienos mišiniu;
  • Norėdami, kad svogūnų skonis būtų švelnesnis, prieš įmaišydami į mėsą juos pakepinkite;
  • Improvizuokite: į kiaušinių ir sūrio omletą galite įmaišyti mėgstamų prieskoninių žolelių, smulkintų špinatų ar gabalėlį kitos rūšies sūrio (pavyzdžiui, fetos); į vištienos įdarą galite įmaišyti česnakų, smulkiai tarkuotų morkų ar kitų daržovių;
  • Nepersistenkite su prieskoniais, kadangi pakankamai sodrų skonį vyniotiniui suteiks fermentinis sūris. Aš maltą vištieną pagardinau šaukšteliu „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai. Natūralios sudėties, malonaus aromato, subalansuoto skonio mišinyje: jūros druska, saldžiosios paprikos, džiovinti svogūnai, česnakai, ciberžolės, imbierai, kmynai, kalendros, juodieji pipirai, muskatai, kukurūzų krakmolas, aitriosios paprikos, cinamonas, pipirai ir gvazdikėliai. Jokių skonio ar kvapo stipriklių!

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

Atsispausdinti
Porcijos: 12-15 riekelių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Sūrio omletui:
5 didelių kiaušinių
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio
ryšelio šviežių krapų

Vištienos įdarui:
500 g maltos vištos krūtinėlės
1 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio vištienai
1 svogūno
1 kiaušinio

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite standartinę orkaitės kepimo skardą (30×39 cm).
2. Paruoškite sūrio omletą. Kiaušinius išplakite. Sudėkite majonezą, suberkite tarkuotą sūrį, krapus ir gerai išmaišykite. Paskleiskite ant kepimo popieriaus plonu sluoksniu, tolygiai per visą skardą.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
4. Paruoškite maltos vištienos įdarą. Maltą vištieną sumaišykite su prieskoniais, smulkiai pjaustytu svogūnu ir kiaušiniu.
5. Paruoštą vištienos įdarą tolygiai paskleiskite ant iškepusio vyniotinio. Pradėdami nuo siauresnės kraštinės, susukite vyniotinį.
6. Susuktą vyniotinį dėkite atgal į įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 40 minučių. Pjaustykite riekelėmis ir patiekite su mėgstamais garnyrais, pavyzdžiui, šviežių daržovių salotomis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

kiaušiniaikrapaimajonezasmalta vištienasūrisvištiena
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais
kitas įrašas
Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Bulvių apkepas

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Kruasanai su migdolų pesto, avokadais, kumpiu ir mocarela

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Tortilijų suktinukai su vištiena

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kreminis airiško viskio likeris

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų