Imbierinis pyragas

Kai už lango vis sninga ir sninga, ir sninga, kai visas pasaulis ima ir per vieną naktį nusidažo baltai, prisimeni, kad žiema dar nepasibaigė. Ir kai didelės baltos snaigės sukasi ratu nuo ryto iki vakaro, kai per langą matai tik jas, užklojančias visą kiemą, gatvę ir toli mirgančias miesto švieseles, taip gera sėdėti namuose, susisupus į šiltą megztinį ir kojas paslėpus vilnonėse kojinėse. Kepti pyragus, gerti arbatą su medumi, uždegti žvakes ir klausytis spragsinčių malkų židinyje. Svajoti ir kurti spalvotus gyvenimo planus. Tikėti, kad akimirka – kiekviena maža akimirka – yra gražiausia iš visų.

Nes gyvenimas tikrai yra labai gražus, o gyventi yra gera. Ir jei kiekvieną rytą veidrodyje sau nusišypsai, mirkteli akį ir tai dar kartą primeni, pasidaro dar keliskart geriau. Ir gražiau.

Skonis: 10/10. Mums labai patiko! Man pats pats skaniausias dar šiltas, su šaltu pienu. Nuostabus pyrago aromatas ir jį atitinkantis skonis, truputį primenantis Kalėdas… idealiai tinkantis baltai žiemai. Ir jei jūs mėgstate minkštučius meduolius (ne sausaininius, o pyraginius), kepkite šį pyragą. Būtiniausiai.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Porcijų skaičius: 24 gabalėliai

Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Kur radau? Once upon a chef

♥ Imbierinis pyragas

1 ½ puodelio miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
2 arb. š. malto imbiero
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. maltų gvazdikėlių
60 g sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
2/3 puodelio medaus
2/3 puodelio verdančio vandens
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×25 cm dydžio kepimo indą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą, cinamoną ir gvazdikėlius. Atidėkite į šalį.
3. Į kitą dubenį sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, rudąjį cukrų, medų ir verdantį vandenį. Plakite, kol sviestas ir medus ištirps. Masę šiek tiek atvėsinkite, tuomet įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
4. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų gumuliukų.
5. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą. Kepkite apie 35 minutes, kol pyragas sutvirtės, o paviršius gražiai parus.
6. Skaniausias šis pyragas dar šiltas. Supjaustykite ir patiekite su stikline šalto pieno ar arbata.

Print Friendly and PDF

, , , ,

8 Responses to Imbierinis pyragas

  1. ? 12 Saus ’13 at 5:37 vakare #

    Kiek Jūsų puodelyje telpa mililitrų?

    • Asta 13 Saus ’13 at 12:37 vakare #

      Apie 250 ml :)

  2. Raminta 12 Saus ’13 at 6:28 vakare #

    Labai nekantrauju isbandyti.. :) tik noriu paklausti, ar vietoj medaus tiktu auksaspalvis sirupas dan sucher? arba dirbtinis medus?:) nepagadintu skonio?

    • Asta 13 Saus ’13 at 12:38 vakare #

      Raminta, originaliame recepte yra naudojama melasa. Aš ją pakeičiau medumi, tačiau manau, kad tiktų ir tavieji variantai :)

  3. Lina 13 Saus ’13 at 1:17 vakare #

    Receptas išbandytas! ;) Man gavosi kažkas panašaus į pyragišką meduolį;D bet ačiū, receptas tikrai geras :) pyragas toks paprastas, skanus ir (bent jau man) gardžiausias pastovėjęs per naktį ;)

    • Asta 13 Saus ’13 at 3:37 vakare #

      Lina, labai džiaugiuosi, kad patiko :) Beje, labai pritariu dėl to “pyragiško meduolio” – aš jį apibūdinčiau taip pat :D

  4. Beata 7 Vas ’13 at 11:14 ryte #

    Jei kvietinius miltus pilnai pakeisti grikių miltais-kažkas ne taip būtų?)

    • Asta 9 Vas ’13 at 7:06 vakare #

      Beata, skonis bus truputėlį kitoks, nes patys grikių miltai turi savo skonį. Tačiau juos naudoti tikrai galima :)

Rašyti atsakymą