Keksiukai su Šokolado Gabalėliais

Skonis: 10/10. Labai puikiai prisimenu dieną, kai išbandžiau šiuos keksiukus pirmą kartą. Pakvipo, žinoma, visi namai, o kai jau šiek tiek pravėsusius, bet vis tiek dar vis čiut čiut šiltus – kaip, pasakykit man, kaip gi išlaukti kantriai, kai taip skaniai kvepia?.. – degustavome kartu su broliu, o jis išsišiepęs labai rimtai įvertino, kad va čia tai skonis, va čia tai keksiukai! Super! Vieni iš skaniausių! O aš taip pat jam pritariau – fantastiški tiesiog :)

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Porcijų skaičius: 12 standartinio dydžio keksiukų

Energetinė vertė: 310 kcal/keksiukas

Ar gaminčiau dar kartą? Taip.

Kur radau? Impossible is nothing

Keksiukai su šokolado gabaliukais

100 g margarino arba sviesto (kambario temperatūros)
200 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
150 ml natūralaus jogurto
5 valg.š. pieno
275 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
175 g šokolado gabaliukų (arba mėgstamų džiovintų vaisių)

Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti jogurtą, pieną ir gerai išplakti.
Kepimo miltelius sumaišyti su sijotais miltais. Supilti į mišinį ir gerai išmaišyti. Suberti šokolado gabaliukus ir atsargiai išmaišyti.
Dėti šaukštu į paruoštas keksiukų formeles (man gavosi lygiai 12 keksiukų) ir kepti įkaitintoje iki 190 C orkaitėje apie 25 min. Iškepusius išimti, sudėti ant grotelių ir leisti ataušti.

, ,

30 Responses to Keksiukai su Šokolado Gabalėliais

  1. Greta 27 Vas ’10 at 2:58 pm #

    Katik iškepiau šiuos keksiukus. Skonis – puikus, be komentaru, bet jau vaizdas… :( Forma gavosi visiškai ne „keksiukiška“. Vieni išplaukė į šoną, kitiems koks gumbas iššoko ir išplaukė. Viršus nesuskeldėjo. O dariau tiksliai pagal receptą ir į formeles pripildžiau 2/3. O išlipo per viršų kaip kažin kas. Saviems aišku gerai, bet svečių jau tokiais nevaišinčiau…

    • Asta 27 Vas ’10 at 3:16 pm #

      Greta, o kaip tu juos kepei? Tiesiog pylei į tas popierines formeles ir statei orkaitėn? Tada taip ir turėjo būti, nieko nuostabaus, mat tokiems keksiukams kepti reikia pačios keksiukų kepimo formos (metalinės ar silikoninės, va tokią aš turiu –> http://www.arevitosiranga.lt/products/4jb820J0.jpg). Tada jokių problemų nekyla :) Popierėlius sudedi į formą, tada į tuos popierėlius supili tešlą ir dedi su visa forma į orkaitę 😉
      Nes patys tie popierėliai kepant neišlaiko tešlos „svorio“, todėl visaip kaip išsikraipo.

      • Ausra 25 Vas ’16 at 6:31 pm #

        Sveik,skubiai reikia pgalbos,ar sviesta istirpinti ar ne?????

        • Asta 13 Kov ’16 at 12:23 pm #

          Aušra, nors vėluoju su atsakymu, bet gal pravers ateičiai – tikrai jokiu būdu nereikia :) Naudokite kambario temperatūros minkštą sviestą.

  2. Greta 27 Vas ’10 at 5:07 pm #

    Ne ne, ne taip supratai:) Tame ir esmė, kad kepiau spec keksiukų formoje (beje, kepu keksiukus gana dažnai ir nieko panašaus nėra buvę…) į formeles dėjau popieriukus pyliau tešlą ir t.t. ir jie išlipo iš formelių ir ant formos kraštų pasileido. Ne visi, bet didžioji dalis, kitų iškilo tik vienas šonas, kitas liko susmegęs. Įdomiai taip labai kažkaip. Matyt mįslė liks neįminta, nes po jų iškart kepiau kitokius keksiukus, tai gavosi idealiai:)

    • Asta 28 Vas ’10 at 11:21 am #

      Va čia tai, teisingai – tikra mįslė. Sakyčiau, nevykęs receptas, bandyk kitus ir nesuk galvos, bet aš gi žinau, kad viskas su tuo receptu gerai – čia mano dažniausiai kepami keksiukai, kepu juos ir namie, ir į svečius, ir net gimtadieninę keksiukų piramidę dariau iš jų, nes jie manęs niekad neapvilia.
      Todėl sąžiningai sakau, kad neįsivaizduoju, kur čia „šuo pakastas“ :( Prisimenu, man lygiai tas pats buvo nutikę su kitais keksiukais, su Nutellos įdaru, tuomet irgi nesupratau, kur bėda, nes visiems kitiems jie kuo puikiausiai gavosi. Mistikos :)

  3. Greta 28 Vas ’10 at 1:22 pm #

    Tai jau tikrai mistika 😀 Recepto kokybe tai aš tikrai neabejoju, juk matau kokie gražuoliai puikuojasi Tavosiose nuotraukose:) Na, kadangi skonis pasakiškas, bandysiu dar kartą, žiūrėsim kaip čia kas :) Nes tokio „cirko“ su keksiukais nebuvo man dar 😀

    • Asta 28 Vas ’10 at 1:46 pm #

      Būtinai pranešk, kaip pasiseks kitą kartą, jei tikrai dar kartą bandysi :) Man kartais tokie „liapsusai“ labai numuša norą kovoti 😀 O kartais, tiesa, atvirkščiai – kaip tik norisi įrodyti, kad viskas įmanoma :)

  4. Greta 1 Kov ’10 at 6:25 pm #

    Oi, tikrai darysiu dar ir būtinai pranešiu :) Čia toks dalykas, kad turi būti gerai, tikiuosi ir bus :)

  5. Šarūnas 11 Spa ’10 at 11:13 pm #

    Sveiki,
    ieškome darbuotojos (-jo), kuri (-is) norėtų /sugebėtų kepti ir dekoruoti keksiukus musu kavos, pieno ir ledų kokteilių bare Pink Milk shake.
    Darbas valandinis, t.y. apie 2-3 valandas darbo dienomis.
    Būčiau dėkingas už patarimą – kaip mums reikiamą žmogų surasti.

    • Asta 13 Spa ’10 at 10:05 pm #

      Sveiki, Šarūnai :)
      Eh, Vilnius… aš Kaunietė, bet štai gal bent truputį pagelbėsiu, kaip galiu – įdėjau jūsų skelbimą į Saulėtos virtuvės Facebook puslapį. Nežinia, kur tas stebuklingai puikus keksiukų dekoruotojas slepias. Labai linkiu kuo greičiau jį surasti! :)

    • darbas 31 Spa ’12 at 2:40 pm #

      laba , kaip tik ieškau darbo ,turiu meniuniu ir maistiniu polinkiu , manau dekoruoti keksiukus butu labai idomu, be to esi komuniklabili labai :)

      • Asta 10 Lap ’12 at 6:36 am #

        Deja, tačiau nieko pasiūlyti negaliu, kadangi „Saulėta virtuvė“ – tik mano mylima veikla, hobis :) Sėkmės ieškant darbelio! :)

  6. Aurelija 7 Sau ’12 at 12:32 pm #

    Šitas receptas mano gyvenime jau turi savo istoriją. Pirmą kartą juos kepiau prieš du metus. Tada keksiukus apskritai kepiau pirmą kartą ir naiviai tikėjausi, kad pakanka tešlą dėti į tas popierines formeles :) Tada gavosi, sakyčiau, labiau sausainiai, bet skonis buvo fantastiškas. Netrukus po to, įsigijau ir padorią keksiukų kepimo formą, bet keksiukų nebekepiau… Ir štai vakar, savo pusseserių dėka, po beveik 2 metų kepimo formą ištraukiau iš spintos ir keeeeepėm. Buvo nenormaliai, nepadoriai skanu!!! Žinau, kad grįžtu į keksiukų kepimo kelią :)

    • Asta 7 Sau ’12 at 3:17 pm #

      Aurelija, man belieka sušukti – valioooo, pirmyn! :) Linkiu daugiau taip ilgam iš šio kelio neišklysti 😀 Nes jis tikrai labai skanus ir labai puikus :)

  7. Eagle 18 Bir ’12 at 1:07 pm #

    Sveika, Asta :) O kaip, jei paįvairinimui pabandyti vietoj šokolado dėti miltuose apvoliotas mėlynes? ar tiktų? tokiu atveju gal reiktų daugiau cukraus? ačiū!

    • Asta 19 Bir ’12 at 8:23 pm #

      Egle, manau, kad labai tiktų – būtų gaivesni ir pavasariškesni :) O cukraus nemanau, kad papildomai reikia – jo tešloje pakankamai yra :)

  8. Saldžioji Magija 16 Vas ’14 at 12:12 pm #

    Išbandžiau šiuos keksiukus. Toooookie skanūs, nesigailiu, kad pabandžiau. Tiksliau gaminsiu dar ir dar…:)
    p.s. Kai šokoladą vieną atsibosta valgyt – čia išeitis :D.

    • Asta 17 Vas ’14 at 8:49 pm #

      Oooo, taip, gera išeitis! Iš esmės šokoladas visomis savo formomis dažniausiai yra tiesiog puiki išeitis :) Atšvęsti džiaugsmą ar numalšinti liūdesį :)
      Džiaugiuosi, kad keksiukai patiko 😉

  9. doroteja 19 Bir ’14 at 2:18 pm #

    Suveikė

  10. Ruta 22 Sau ’15 at 5:05 pm #

    vis ieskau keksiuku recepto,kurie butu dregni,bandziau ir beatos ir kitu puslapiu na niekaip.. Neperseniausiai bandziau http://www.averiecooks.com recepta,kur naudojo grietine tesloje, gavosi dregni! galbut naturalus jogurtas turi panasu efekta?nesinori nusivilti sausais keksiukais :(

    • Asta 24 Sau ’15 at 4:17 pm #

      Rūta, galiu užtikrinti, kad šie keksiukai tikrai nėra sausi :) O grietinė ar jogurtas, naudojami keksiukams ruošti, tikrai prideda jiems drėgnumo, tai visiškai tiesa 😉

  11. Ieva 13 Kov ’15 at 12:32 pm #

    Viską dariau pagal receptą ir keksiukai išėjo tiesiog TOBULI :)))

    • Asta 16 Kov ’15 at 7:20 pm #

      Fantastika! Labai džiaugiuosi! :)

  12. Inga 21 Kov ’15 at 10:50 am #

    Dieviškai nuostabūs keksiukai. Tūkstantį kartų dėkoju už šį receptą. Kolkas keksiukų atradimo kelyje šie mano mėgstamiausi 😀

    • Asta 31 Kov ’15 at 8:14 pm #

      Inga, nėra už ką :) Labai labai džiaugiuosi, kad šie keksiukai pateko į mėgstamiausių gretas 😉

  13. Sima 27 Geg ’16 at 3:17 pm #

    Ruošiuosi rytoj kepti šiuos keksiukus… Šeštadienio vakarui pasilepinti :) Tik va dabar galvoju, kokio šokolado gabaliukus geriau dėti, pieniško ar visgi juodo?

  14. Gabby 4 Sau ’17 at 1:10 pm #

    Keksiukai ne tik buvo labai skanūs,bet ir puikiai atrodė 😉 Dėkoju už tokį gerą receptą ir tikrai rekomenduoju! :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Saldžios Dovanos. Tortas “Raffaello” ir Kokosiniai keksiukai su bananais « Saulėta virtuvė… - 21 Sau ’10

    […] patalpinau į piramidę keksiukų (kiek metų – tiek keksiukų) – į jau anksčiau išmėgintus keksiukus su juodojo šokolado gabalėliais, į jogurtinius keksiukus su pieniško šokolado gabalėliais ir į naujai išbandytus kokosinius […]

  2. Keksiukai su šokolado gabaliukais | Keksiukiada - 2 Rgp ’15

    […] receptą radau http://sauletavirtuve.ltBuvo įvertintas 10-čia balų, išgirtas receptas, todėl suviliojo pamėginti. […]

Parašykite komentarą