Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Varškės skarelės

parašė Asta 25 Sau ’22
Varškės skarelės

Anądien kepiau sausainius, štai šiuos. Vos ištrauktus iš orkaitės, nė nespėję lėtai suskaičiuot iki dešimt, čiupom ir ragavom. Karštas cukrus truputį degino pirštus, bet nieko tokio; dažnai receptai prašo palaukti, kol kepiniai atvės, bet kiek daug tam reikia kantrybės! Dar šilti varškės sausainėliai man patys skaniausi: minkštučiai viduje, su traškia cukraus plutele išorėje. Tobuli!

Vanile kvepėjo visi namai, o aš traukiau iš spintos fotoaparatą, nes tai vienas tų receptų, kuris tikrai bus mano antrojoje saldumynų knygoje. Vaikystės skonių skyriuje.

Nuostabūs, nuostabūs sausainiai! O ir jų receptas neturėtų būt jokia paslaptis. Tai tie patys, keliaujantys iš kartos į kartą; jų ragauti – tai lyg sėsti į traukinį, keliaujantį laiku į vaikystės dienas.

Skanių, jaukių, sausainiais kvepiančių dienų!

Varškės skarelės

Atsispausdinti
Porcijos: apie 26 sausainiai Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. vėsinsite tešlą Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

200 g varškės (9 proc. riebumo)
100 g minkšto sviesto
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnis druskos

Apvolioti:
cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Varškę, sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų elektriniu plaktuvu išsukite iki purios masės.
2. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir žiupsniu druskos, ir išminkykite minkštą tešlą. Suvynioję į maistinę plėvelę, palaikykite šaldytuve apie valandą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
4. Atvėsintą tešlą iškočiokite į ploną (apie 3 mm) tešlos lakštą ir stikline (apie 8 cm skersmens) išspauskite apskritimus.
5. Į dubenėlį įberkite cukraus. Imkite po vieną tešlos apskritimą ir dėkite į lėkštelę su cukrumi. Švelniai paspauskite, kad viena tešlos apskritimo pusė pasidengtų cukrumi. Išimkite iš lėkštelės ir perlenkite pusiau, kad cukrus būtų vidinėje pusėje. Gautą pusrutulį vėl „merkite“ į cukrų – ir vėl perlenkite pusiau, cukruota puse į vidų. Tešlos trikampėlį „merkite“ į cukrų paskutinį kartą ir cukruota puse į viršų dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Taip paruoškite visus sausainius, ir išdėliokite juos ant kepimo skardos, palikdami tarp sausainių apie penkių-šešių centimetrų tarpus. Dar kartą švelniai spustelėkite pirštais, kad kepdami neišsilankstytų.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 minutes, priklausomai nuo to, kokio storio tešlą iškočiojote ir kokio dydžio sausainius suformavote.
7. Kaip ir visi varškiniai kepiniai, šie sausainiai skaniausi tą pačią kepimo dieną.

desertaikepiniaisaldumynaisausainiaivaikystės skoniaivarškė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis dubenėlyje
kitas įrašas
Riešutų ir datulių batonėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Morengų, grietinėlės ir braškių desertas „Eton Mess“

Citrininis keksas be glitimo

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

Sluoksniuotas želė desertas

Mieliniai riestainėliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

Naujametinis užkandžių vainikas

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Moliūgų kava

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Cukinijų apkepas

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 3

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Mielinės bandelės su dešrelėmis

    4 Vas ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų