Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMakaronų patiekalaiSalotos

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

parašė Asta 17 Sau ’23
Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Dar vienas paprastas, greitas ir skanus receptas iš „šakar-makar“ receptų skyrelio. Sakiau tikrai ne kartą, kad tokius labai mėgstu; dažniausiai jie gimsta iš mano pastangų sunaudoti šaldytuve ir spintelėse kantriai savo laiko laukiančius maisto produktus: kai nuo anksčiau ruošto recepto lieka pusė moliūgo, stiklainio dugne – paskutinės kelios saujos makaronų, salotų dubenyje – vienintelis obuolys, o avokadas šiandien dar puikus, bet rytoj gali būti baisus, šypt.

Turbūt daugelis iš mūsų kiekvieną dieną bent kartą pažiūri į šaldytuvą ir pagalvoja, ką galėtų pagaminti iš to, kas yra, kad parduotuvę pavyktų aplenkti? Būtent taip prasideda šitokių receptų istorijos. Būna, jos baigiasi tobulai skaniomis vakarienėmis!


  • Vietoje makaronų čia tiktų ir mėgstamos kruopos, pavyzdžiui, bolivinės balandos.
  • Keptus moliūgus galite keisti keptomis saldžiosiomis bulvėmis ar keptais burokėliais, ar abiem.
  • Jei turite namie žalumynų (špinatų, gražgarsčių, sultenių), drąsiai galite įmaišyti į salotas ir jų.
  • Obuolį rinkitės traškesnį ir rūgštesnį – jo paskirtis yra suteikti salotoms gaivumo.
  • Jei nemėgstate, raudonojo svogūno galite nenaudoti.

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Moliūgams:
½ sviestinio moliūgo
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. rūkytos paprikos

Makaronams:
150 g makaronų
žiupsnio druskos

Salotoms:
1 obuolio (traškesnio, rūgštesnio)
½ didelio avokado
½ raudonojo svogūno
gabalėlio fetos sūrio
poros saujų keptų moliūgų sėklų

Padažui:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. baltojo vyno acto
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. garstyčių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite moliūgus. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite, kad jie tolygiai padengtų visus gabalėlius.
3. Paskleiskite moliūgų gabalėlius ant skardos vienu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol bus minkšti ir apskrudę.

4. Tuo pat metu išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės.

5. Kol moliūgai kepa ir makaronai verda, paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus gerai suplakite užsuktame stiklainėlyje, kad susimaišytų iki tolygios tekstūros.

6. Paruoškite salotas. Dubenyje sumaišykite keptus moliūgų kubelius, nukoštus virtus makaronus, nedideliais gabalėliais pjaustytą obuolį, avokadą ir plonais pusžiedžiais pjaustytą raudonąjį svogūną. Apšlakstykite padažu ir išmaišykite. Užberkite fetos sūrio, keptų moliūgų sėklų.
7. Patiekite salotas šiltas arba šaltas.

avokadasfetaMakaronų patiekalaimoliūgaimoliūgų sėklosobuoliairaudonasis svogūnassalotosšiltos salotos
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Grūdėtosios varškės blyneliai
kitas įrašas
Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir grietinėle

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lavašo suktinukai

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Prancūziškas batonas (Baguette)

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Bananinis varškės apkepas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų