Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJESumuštiniai

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

parašė Asta 12 Geg ’23
Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Gero savaitgalio receptų gali būtų daug ir įvairių, manajame šįkart – gamta, saulė, ežeras ir daug skanaus maisto. Juk grilio receptų šiltajam sezonui nebus per daug, tiesa? Šiandien dalijuosi dar vienu, eteryje – turbūt skaniausi kada ragauti dešrainiai! O gal juos reikėtų vadinti… kukulainiais?

Tarp minkštų, ant grotelių pašildytų bandelių sutilpo ant grotelių kepti sultingi mėsos kukuliukai, barbekiu padažas, gardžiai išsilydęs mocarelos sūris, dar daugiau sūrio (šįkart kietojo), pomidoriukai, avokadai, ridikėliai ir sauja kapotų petražolių.

Kukuliukams pagardinti naudojau vasaros sezonui dedikuotą „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį „Grill Classic“. Kaip ir visi kiti „Vegeta Natur“ prieskoniai, šie – visiškai natūralios sudėties, be skonio ar kvapo stipriklių. Jų sudėtyje jau yra druskos, tad jos papildomai berti nereikia. Tiesą sakant, tai buvo vieninteliai prieskoniai, kurių man prireikė gaminant kukuliukus.


Pagaminti dešrainius – paprasta kaip dukart du, tik pora patarimų:

  • prieš kepdami groteles papurkškite trupučiu aliejaus, kad kukuliukus būtų lengva vartyti;
  • kukuliukų kepimo laikas priklausys nuo žarijų kaitrumo ir kukuliukų dydžio, stebėkite – labai svarbu jų neperkepti, kad išliktų minkšti ir sultingi;
  • kukuliukus kepti ant grotelių labai verta, nes tas dūmo aromatas – pasaka, kaip skanu! Visiška vasara!

O jūs ar mėgstat dešrainius? O gal kukulainiai skamba skaniau? Išbandykite – tikrai labai, labai skanu!

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 dešrainiai Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Kukuliukams:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
250 g maltos kiaulienos
250 g maltos jautienos
1 mažo kiaušinio
½ stiklinės (50 g) tarkuoto kietojo sūrio
ryšelio smulkintų petražolių
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių „Grill Classic“
½ stiklinės (125 ml) barbekiu padažo

Dešrainiams:
6 dešrainių bandelių
3 valg. š. tirpinto sviesto
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
150 g mocarelos sūrio

Patiekti:
kietojo sūrio
vyšninių pomidorų
avokadų
ridikėlių
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kukuliukus. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Nuimkite nuo ugnies.
2. Dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną, jautieną, keptus svogūnus ir česnakus, kiaušinį, tarkuotą kietąjį sūrį, ryšelį smulkintų petražolių ir prieskonius.
3. Semkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp delnų suformuokite apvalius kukuliukus. Turėtumėte gauti apie 24 kukuliukus.
4. Dėkite kukuliukus ant grotelių virš karštų žarijų. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol kukuliukai bus beveik iškepę. Aptepkite barbekiu padažu ir kepkite dar porą minučių. Atidžiai stebėkite kepamus kukuliukus – jei perkepsite, jie nebebus sultingi. Kukuliukų kepimo laikas priklausys nuo žarijų kaitros ir kukuliukų dydžio.

5. Kol kukuliukai kepa, dešrainių bandeles įpjaukite išilgai ir atverkite. Vidines puses aptepkite tirpintu sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite ant grotelių ir pašildykite porą minučių.

6. Į paskrudintas bandeles sudėkite barbekiu padažu pagardintus keptus kukuliukus. Ant viršaus užberkite tarkuoto mocarelos sūrio.
7. Bandeles su kukuliukais ir sūriu grąžinkite atgal ant grotelių. Kepkite, kol sūris išsilydys.

8. Patiekite. Iškepusius dešrainius apiberkite saujele tarkuoto kietojo sūrio, pagardinkite riekelėmis pjaustytais pomidorais, avokado gabalėliais, ridikėlių griežinėliais. Apiberkite smulkintomis petražolėmis.
9. Ragaukite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

avokadaibandelėsbarbekiučesnakaidešrainiaigrilisgrilljautienakiaulienamaistas gamtojemocarelapetražolėspomidorairidikėliaisūris
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai
kitas įrašas
Mangų tiramisu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Grūdėtoji varškė su granola ir šilauogėmis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

Obuoliniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 6

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų