Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAI

Kavos ledai su sausainių gabaliukais

parašė Asta 1 Bir ’23
Kavos ledai su sausainių gabaliukais

Va-sa-ra! Saulės nubučiuota, ryškiom spalvom ištapyta, gaivių skonių pilnutėlė! Kaip dar geriau ją pasitikti, jei ne su didele porcija mylimiausių ledų?

Ar turit mėgstamiausią ledų skonį? Aš dievinu kavos, pistacijų ir… beveik visus kitus, šypt. Vasarą ledus valgome kone kasdien, o bent keliskart per sezoną juos gaminu namuose. Dažniausiai – pagal patį paprasčiausią receptą, kuriam pakanka plaktuvo, kelių paprastų ingredientų ir šiek tiek kantrybės išlaukti, kol ledai sustings.

Gal jau bandėt, gal jau žinot – plakta grietinėlė ir saldintas sutirštintas pienas yra baziniai paprasčiausių naminių ledų ingredientai. Jų dviejų pakaktų ledams pagaminti: išplaktą grietinėlę sumaišius su saldintu sutirštintu pienu, masė sustingsta į skanius, malonios tekstūros ledus. Žinoma, kad būtų dar skaniau, smagiau ir įvairiau, tokio tipo ledus galima paįvairinti visokiausiais priedais, pavyzdžiui:

  • karamele ir kepintais riešutais;
  • mėgstamomis trintomis uogomis (pavyzdžiui, braškėmis);
  • šokolado gabalėliais;
  • riešutų kremu (žemės riešutų, o gal pistacijų, m?);
  • citrinų sultimis;
  • vanile;
  • ar kaip šįkart padariau aš – kava ir sausainių gabalėliais!

Sodrus kavos skonis, minkšti šokoladinių sausainių gabalėliais, švelni ledų tekstūra – viskas čia puiku ir labai skanu. Jei tik mėgstate kavos ledus, labai rekomenduoju išbandyti. Ar kada gaminote ledus namuose? Pasigaminti šiuos – lengva kaip dukart du!

Visus ingredientus naminiams ledams įsigijau „Lidl Lietuva“. Ten pat rasite ir begalę įvairių ledų – naminiams ledams pritrūkus laiko ar įkvėpimo, ir mes skaniausių ledų ieškome parduotuvės šaldikliuose. Mūsų šeimos mėgstamiausius matote nuotraukoje: šeimos vyrukai neabejingi „Gelatelli“ plombyrui su miško uogomis, aš labai mėgstu „Ballino“ klasikinį plombyrą, glaistytą šokoladu, o vieni skaniausių tarp visų ledų dėžutėse – „Bon Gelati“ su karamelizuotais graikiniais riešutais.

Visą birželio mėnesį „Lidl Lietuva“ vyksta vasariškas ledų žaidimas, kuriame galima laimėti šeimos kelionę į „Legolendą”! Viskas paprasta: perkate ledų („Gelatelli“, „Ballino“ arba „Bon Gelati“), gaunate žaidimo bilietus, juos aktyvuojate ir jau turite šansą laimėti! Daugiau informacijos apie žaidimą rasite ŠTAI ČIA.

Kavos ledai su sausainių gabaliukais

Atsispausdinti
Porcijos: 30x11 cm forma Paruošimo laikas: 15 min. + šaldysite per naktį

INGREDIENTAI

2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės
1 skardinės (385 g) saldinto sutirštinto pieno
2 valg. š. tirpios kavos miltelių*
150 g šokoladinių perteptų sausainių
žiupsnio druskos
2-3 valg. š. klevų sirupo

* jei naudojate tirpios kavos granules, sutrinkite iki miltelių

GAMINIMO EIGA

1. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki tirštų, formą laikančių putų.
2. Saldintą sutirštintą pieną sumaišykite su kava ir žiupsniu druskos, kol kavos milteliai ištirps.
3. Per du kartus į mišinį sudėkite ir lengvais judesiais įmaišykite plaktą grietinėlę.
4. Suberkite ir įmaišykite maisto smulkintuvu iki mažų gabalėlių sutrupintus sausainius.
5. Paruoštą masę supilkite į šaldyti tinkamą formą (pavyzdžiui, metalinę 30×11 cm dydžio kekso kepimo formą). Paviršių išlyginkite. Viršų apšlakstykite klevų sirupu ir mediniu pagaliuku įmaišykite jį į ledus.
6. Dėkite formelę su ledais į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 6 valandas ar geriausiai pernakt.
7. Išimkite ledus iš šaldiklio 5-10 minučių iki patiekiant. Ragaukite apšlakstytus klevų sirupu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė

desertasgrietinėlėkavaklevų sirupaskondensuotas pienasLedaisaldintas sutirštintas pienassaldumynaisausainiai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša
kitas įrašas
Braškių ir rabarbarų tiramisu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Galetė su obuoliais ir karamele

Braškinė-kokosinė panakota

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

Vafliai ant pagaliuko

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

Riešutų ir datulių batonėliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lašišos paštetas

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

Vištienos ir dešros gumbo

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Braškių ir citrinų limonadas

Braškinis pieno kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų