Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Varškės pyragas „Gintarėlis”

parašė Asta 11 Sau ’10
Varškės pyragas „Gintarėlis”

Viskas. Pamoju ranka darbo našumams, gamybos planams, netiesioginiams pastoviems gamybiniams kaštams, savikainos planavimams ir visiems kitiems baubams, kelias dienas tupėjusiems mano namuose ir variusiems iš proto ir iš kantrybės. Atostogos.

Visą mėnesį be sąžinės graužaties eisiu miegoti antrą valandą nakties ar net vėliau, o miegosiu iki pietų, vidurnaktį tylioje virtuvėje gersiu puodelį arbatos ir pro langą žiūrėsiu į visa apimančią juodą naktį, skaitysiu daug daug grožinių knygų, žiūrėsiu sparčiai besikaupiančius filmus (ir „Julie & Julia“, kurio tikriausiai vienintelė dar nemačiau, taip!) ir kartais, ištuštėjus namams, baisiai garsiai klausysiuosi mėgstamos muzikos. Važiuosiu į miestą tik pasivaikščioti, tarp parduotuvės lentynų žingsniuosiu lėtai it apžiūrinėdami retą parodą, nekeiksiu ilgų eilių ir šypsosiuosi visiems praeiviams. Kartais tiesiog apsigyvensiu virtuvėje, visą dieną maišydama, plakdama ir kočiodama, kepsiu pyragus, sausainius ir keksiukus, lazanijas, apkepus ir blynus, o vėlai vakare praversiu virtuvės duris miltuotom rankom, nosim ir plaukais, ir su šypsena iki ausų. Daug dėmesio skirsiu mylimiems žmonėms, atrašysiu besikaupiančius laiškus, džiaugsiuos kiekviena diena ir akimirka, nebumbėsiu ir neburbuliuosiu dėl kiekvienos mažiausios smulkmenos. Netgi džiaugsiuos žiema, klamposiu per aukštas minkštas baltas pusnis, čiuožinėsiu nuo kalniukų ir darysiu sniego angelus…

Tokioms dienoms, kai žemė iš po kojų slysta iš nesuvaidinto džiaugsmo, virtuvėje taip pat gimsta skanumynai, valgomi pilnais žandais, kartojant kaip skanu, saldu ir puiku. Tokie kaip vegetariškas sveikuoliškas varškės pyragas. Gabalėlis saldžios laimės…

Skonis: 8,5/10. Šiuo pyragu susižavėjau vos pamačiusi laidą “Susitikime virtuvėje” ir dėl šio pyrago aš klaidžiojau tarp parduotuvės lentynų ieškodama kukurūzų bei sojos miltų, kurių iki dabar mano namuose dar nebuvo. Be kiaušinių, su šiais miltais, su natūraliu jogurtu – pyragas tikrai kitoks nei paprastai ir skonis jo kiek neįprastas, bent jau man. Na, gerai, gal aš vis dėlto rinkčiausi tradicinį variantą, bet išbandyti buvo smagu, o ir valgomas pyragas tikrai skaniai. Ak, na būkim teisingi, neskanių varškės pyragų tiesiog nebūna 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Susitikime virtuvėje. IKI

Varškės pyragas "Gintarėlis"

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
200 g sviesto
130 g cukraus
2 arb.š. vanilinio cukraus
1 arb.š. cinamono
25 g sojos miltų
240 g kukurūzų miltų

Įdarui:
500 g liesos varškės
100 g natūralaus jogurto
25 g cukraus
2 arb.š. vanilinio cukraus
300 g spanguolių uogienės

GAMINIMO EIGA

1. Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Į sviestą suberti cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps ir gausime gražią vientisą masę.
2. Į sviesto masę supilti sojų miltus ir išmaišyti. Tada suberti kukurūzų miltus ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys smulkūs birūs trupinukai.
3. Kepimo indą (22 cm. skersmens) ištiesti kepimo popieriumi. Trečdalį tešlos atidėti, likusiais dviem trečdaliais trupinant tarp pirštų padengti kepimo indo dugną. Tešlos trupinius šiek tiek paspausti delnais.
4. Įdarui pertrintą varškę sumaišyti su jogurtu ir cukrumi, tolygiai paskirstyti ant tešlos trupinių.
5. Varškės sluoksnį tolygiai aptepti spanguolių uogiene.
6. Ant viršaus sutrupinti atidėtą tešlą ir kepti pyragą į iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

jogurtaskukurūzų miltainatūralus jogurtaspyragassaldumynaispanguolėsuogienėvanilėvarškė
8 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mini kukurūzų blyneliai
kitas įrašas
Neriebi bananų duona

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Nekeptas mangų sūrio tortas

Graikiško jogurto tortas

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Keksiukai su šokolado gabalėliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tinginių skruzdėlynas

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Ananasų ir bananų keksas

Vaisių pica

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

Kepta avižinė košė su obuoliais

Avižiniai blynai

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Imbierinis sirupas kavai

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

8 komentarai

julė 12 Sau ’10 - 11:09 am

išsisaugau tavo planą – išskyrus pusnis – nes tiksliau įvardintų mano vasaros apgalvojimų dar nebuvo .)))

žavus pyragas. noriu varškės, o iš ilgesio pažiūrėjau visas susitikime virtuvėje finalinio etapo serijas.

Reply
Asta 13 Sau ’10 - 6:32 pm

Va kaip kartais, visai to nesitikint, pataikai ir į kito žmogaus mintis – smagu 🙂
Varškė, taip… puikus produktas. Bet kiek tu ten turi sūrių! Kiekvienas minusas turi ir pliusų 😉

Reply
julė 13 Sau ’10 - 6:44 pm

taigi taigi – turiu melejoną sūrių, jogurtų ir net.. ožkų pieno varškės ._o bet ne paprastos.. kita vertus, siuntinyje prie tamiflu radau ir marlės bei citrinų rūgšties – gaminsiu varškę rankomis. .)

Reply
Asta 13 Sau ’10 - 6:49 pm

Žinai, aš vis stebiuos tavo tėvų supratingumu ir palaikymu virtuviniuose reikaluose – tiesiog žaviuosi, tikrai! 🙂 Maniškiai gyvenime taip nesugalvotų, tikrai 😀
Gerai ten, kur mūsų nėra – aš bais mielai keisčiau varškę į keletą įdomesnių jogurtų, mm.. 🙂

Reply
julė 13 Sau ’10 - 7:45 pm

oi oi, kalbėti ir kalbėti apie tai, šypt .)
bet marlę tai pati užsisakiau. ir citrinrūgštę.

oi taip, čia būna jogurtų su TIKRA vanile, o ne jos aromatu. tiesa, aš turbūt nesu saldintų jogurtų nė pirkusi. man gardžiausia – natūralus (nors ir jų čia n rūšių), kurian įsipilu ar uogienės, ar riešutų ir razinų, ar tiesiog cukraus. mat kai pardavinėja po 4 indelius, nesinori pirkt – o jei nepatiks?

Reply
Asta 13 Sau ’10 - 10:41 pm

Jule, pamatytum, kaip aš išsižiojus ir veik besilydydama skaitau šias tavo eilutes.. taip mėgstu jogurtus, eh, man ten patiktų, labai patiktų.. 🙂

Reply
Gintarė 9 Lap ’10 - 10:33 pm

mano pyragiukas;} sutinku, kad savotiškas ir ne visiems priimtinas, bet džiaugiuosi, kad ryžtatės ragauti;}

Reply
Asta 10 Lap ’10 - 9:58 pm

Gintare, o, nesitikėjau ir autorės svečiuose sulaukti – labai smagu! :)) Aišku, kad ryžtamės, kaip jau sakiau, iškart suviliojo, kai tik pamačiau 🙂 Tiesa, skonis neįprastas, bet neabejotinai pyragiukas buvo vertas išbandyti 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 4

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų