Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Lietiniai su rikota ir braškėmis

parašė Asta 16 Bir ’23
Lietiniai su rikota ir braškėmis

Gardūs, vasariški blyneliai – vienas skaniausių būdų pradėti dieną. Ar norėtumėt jų išsikepti artėjančio savaitgalio pusryčiams?

Skaniausią mūsų šeimos lietinių receptą esu atradusi jau seniai. Vis maišau ir maišau tą pačią tešlą, gardindama vis skirtingais sezoniniais priedais. Nepabosta niekada!

Kad jau vasara už lango ir braškių sezonas vis dar pačiame įkarštyje, šįkart blyneliai – su braškėmis ir lengvu, gaiviu rikotos sūrio įdaru. Rezultatas – lepūniški, ne per saldūs, vasariški ir labai gardūs pusryčiai!

Lietinius esu kepusi begalę kartų, bet – tikrai nejuokauju – pirmąkart juos kepiau specialioje lietinių keptuvėje. Ją išbandyti pasiūlė „PROMO Cash&Carry”. Manyje gyvenanti minimalistė bandė purkštauti, kad keptuvė yra keptuvė ir vienos užtenka kone viskam, bet – žinokit, truputį klydau. Papasakosiu, kodėl:

  • Lietinius kepti būtent lietinių keptuvėje yra tiesiog patogiau – žemi keptuvės krašteliai leidžia blynelį apversti kur kas patogiau;
  • Keptuvė lengvutė, todėl yra vilties, kad galbūt ir aš kada nors išmoksiu tą triuką švystelėti ir apversti blynelį ore;
  • Keptuvės danga nelimpa, tad ir kepantis blynelis neprikimba; svarbiausia saugoti dangą nuo susibraižymo ir naudoti medinius ar silikoninius įrankius, kad tarnautų ilgiau;
  • Keptuvė plona, kompaktiška, tad puikiausiai telpa į labai kuklias mūsų namelio ant ratų spinteles. Dažnus vasaros savaitgalius leidžiame jame – bet tai ne priežastis nekepti blynų!
  • Apie gožį net nekalbu – „Berlinger Haus“ keptuvės pasižymi ne tik puikia kokybe, gera kaina, bet ir tuo, kad yra labai gražios!

Smagus tas gyvenimas, kol jame yra pirmų kartų, tiesa? Net jei tai – pirmąkart išbandyta nauja keptuvė. Ją, beje, tikrai pasiliksiu ir tikrai lietinius kepsiu joje. Labai patiko! O jūs – ar turit lietinių keptuvę, ar naudojat vieną viskam?

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 9-10 lietinių (28 cm) Paruošimo laikas: 60 min. + tešlos brandinimas

INGREDIENTAI

Blyneliams:
3 didelių kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
½ arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
60 g atvėsinto tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto

tirpinto sviesto (kepimui)

Rikotos įdarui:
250 g rikotos
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės pastos

Braškių padažui:
350 g šviežių braškių
1 valg. š. cukraus
2 valg. š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite lietinius. Visus blynams skirtus ingredientus gerai išplakite šluotele ar elektriniu plaktuvu, kol neliks nė menkiausių gumuliukų.
2. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar pernakt.
3. Keptuvę plonai patepkite trupučiu sviesto. Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Pilkite samtelį tešlos ir iškart pajudinkite keptuvę taip, kad tešla plonai padengtų visa keptuvės paviršių.
4. Kepkite, kol pirmoji pusė gražiai apskrus ir blyno paviršiuje atsiras burbuliukai. Atsargiai greitu judesiu apverskite blynelį ir kepkite dar minutę, kad gražiai apskrustų ir iš antros pusės.
5. Taip iškepkite visus blynelius.

6. Paruoškite rikotos įdarą. Rikotą sumaišykite su klevų sirupu ir vanilės pasta iki lygios masės.

7. Paruoškite braškes. Riekelėmis supjaustytas braškes, cukrų ir citrinos sultis sumaišykite ir palikite 10 min., kol braškės išskirs sultis.

8. Patiekite lietinius blynelius, į jų vidų įsukę po šaukštą rikotos kremo ir porą šaukštų braškių.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry

blynaiblyneliaibraškėscitrinosklevų sirupaslietiniaipusryčiairikotavanilė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
SKONIŲ KELIONĖS: ŠALTIBARŠČIŲ KELIU
kitas įrašas
Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir pomidorais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis /...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Braškinis pieno kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Dvigubi kavos sausainiai su baltojo šokolado pertepimu

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Trupininis pyragas su uogiene

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta grietinėle

    13 Gru ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (353)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (169)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (686)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų