Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

parašė Asta 28 Rgp ’23
Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Jaukūs vieno indo patiekalai – geriausias pasirinkimas, kai vakarienę norisi pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Vienintelėje keptuvėje iš pradžių apkepkite vištienos kepsnius, tuomet paruoškite pievagrybių ir grietinėlės padažą, o galiausiai kelias minutes patroškinkite viską drauge.

Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi. Verčiau daugiau nei mažiau – padažas nuostabiai pagardina bulvių košę, o minkštai vištienai suteikia dar daugiau sultingumo bei sodraus skonio.


  • Vietoje vištos krūtinėlės kepsnių galite naudoti vištos kumpelius (be odos ir kaulų). Juos ruoškite lygiai taip pat kaip krūtinėlės kepsnius: apkepkite, o tuomet patroškinkite drauge su padažu.
  • Į padažą jo gaminimo pabaigoje galite įmaišyti porą saujų pasmulkintų špinatų.
  • Jei norite paruošti švelnaus skonio padažą, nenaudokite aitriųjų paprikų dribsnių. Jie suteikia pikantiškumo ir švelnaus aštrumo. 
  • Kukurūzų krakmolas reikalingas padažui sutirštinti. Jei kukurūzų krakmolo neturite, galite keisti bulvių krakmolu ar padažo papildomai išvis netirštinti.
  • Skaniausia vištienos kepsnius patiekti su bulvių koše. Padažu apliekite ir kepsnius, ir bulvių košę – jis suteiks sultingumo ir sodraus skonio.

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

3 vištos krūtinėlės kepsnių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ stiklinės (35 g) kvietinių miltų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus

2 valg. š. sviesto
250 g pievagrybių
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
1 stiklinės (250 ml) vištienos sultinio
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
1 valg. š. kukurūzų krakmolo

Patiekti:
bulvių košės
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ingredientus.

2. Vištos krūtinėlės kepsnius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite iš abiejų pusių druska ir pipirais.

3. Paruoštus vištienos kepsnius iš visų pusių apvoliokite miltuose, kad pasidengtų plonu sluoksniu. Miltų perteklių nupurtykite.

4. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite miltuose apvoliotus kepsnius ir kepkite apie 4-5 minutes iš vienos pusės. Tuomet apverskite ir kepkite 3-4 minutes iš kitos pusės. Vištiena turi būti iškepusi viduje ir gardžiai apskrudusi išorėje. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storumo. Jei turite galimybę, naudokite maistinį termometrą ir kepkite vištieną iki 72 °C vidinės temperatūros. Iškeptus kepsnius išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį. Uždenkite kita lėkšte ar dangčiu, kad kuo ilgiau išlaikytumėte šiltus.

5. Keptuvėje, kurioje kepėte vištieną, ištirpinkite du šaukštus sviesto. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol išsiskyrusios sultys nugaruos.

6. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę.

7. Supilkite sultinį, grietinėlę. Pagardinkite garstyčiomis, čiobreliais, žiupsniu druskos ir pipirų. Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir virkite penkias minutes.

8. Į puodelį įpilkite du šaukštus sultinio (iš keptuvės) ir jame maišydami ištirpinkite šaukštą kukurūzų krakmolo. Supilkite į keptuvę su padažu, išmaišykite. Grąžinkite į keptuvę vištienos kepsnius. Kaitinkite dar 4-5 minutes, kol padažas sutirštės.

9. Patiekite su bulvių koše ir kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

bulvių košėčesnakaičiobreliaigrietinėlėpievagrybiaisultinyssvogūnaivištiena
0 komentaras
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 3 diena
kitas įrašas
Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Paprastas tuno pyragas

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Virti varškėtukai

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Morengų, mangų, aviečių ir grietinėlės desertas | Eton...

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Medaus keksas

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų