Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

parašė Asta 10 Lie ’12
Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Pagaliau. Atrodo, kad dabar jau tikrai pagaliau. „Saulėta virtuvė” vėl veikia. Nežinojau, kad šie techniniai nesklandumai, trukę lygiai šešias dienas, taip stipriai liūdins, erzins, piktins, o kartais tiesiog varys į neviltį. Ir dabar jau tikrai žinau – kai susiduri su bėda, kai iškyla grėsmė kažką prarasti, vertinti imi visai kitaip. Ir nors žinojau, kad šis tinklaraštis man reiškia tikrai daug, nesugebėjau suvokti, kiek daug. Labai labai daug.

Bet – šaunam šampaną, plojam katučių ir sušokam džiaugsmo šokį – viskas vėl gerai! Visos problemos ištaisytos ir pamirštos. Na, gerai, bent jau greitai bus pamirštos. Ar žinojot, kad problemas pamiršti geriausiai padeda gardūs, saldūs ir vasara kvepiantys pyragai? Jie gydo, jie pažadina gyvenimo džiaugsmą, jie palaiko ir jie įkvepia. Vėl matyti saulę už lango ir jausti saulę širdy.

Todėl sugrįžtuvėms vaišinu pyragu. Žinau, kad rabarbarai jau tikriausiai pas daugelį tegyvena šaldikliuose, o braškės turguose jau pačios paskutinės. Deja, šįkart receptu nespėjau pasidalinti pačiu laiku, kai buvo sezono įkarštis, bet geriau vėliau nei niekada. Nes tokį pyragą tikrai verčiau išsikepti vėliau nei niekada – tikras skanuolis!

Skonis: 9/10. Puikus pyragas. Labai mėgstu klasika tapusį braškių ir rabarbarų derinį – kaip ir tikriausiai daugelis, be jo neįsivaizduoju vasaros. Šis derinys yra beveik tobulas saldumo ir rūgštumo balansas, tas taip visų ieškomas aukso viduriukas. Todėl ir pyragai su braškėmis ir rabarbarais yra tiesiog puikūs. O šiame dar yra ir trupinių, o jie nediskutuotinai šaunus dalykas visuose pyraguose. Tiesa, jeigu būčiau sąžiningiau nusausinusi braškes ir rabarbarus (dabar tik nuvarvinau – mano kaltė), pyrago pagrindas būtų puresnis. Ir tada neabejotinai būčiau įvertinusi dešimtukus. Nors ir dabar, būsiu sąžininga, iki dešimtuko trūksta labai labai nedaug…

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Brooklyn Galley

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 50 min. Gaminimo laikas: 60-65 min.

INGREDIENTAI

500 g braškių, supjaustytų ketvirčiais
250 g rabarbarų, supjaustytų nedideliais gabalėliais
350 g cukraus
2 puodeliai (280 g) miltų
1 ¼ arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. druskos
175 g sviesto, minkšto
1 valg.š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
1 arb.š. vanilės ekstrakto
180 g grietinės

Trupiniams:
1 puodelis (140 g) miltų
¼ puodelio rudojo cukraus
¼ arb.š. druskos
60 g sviesto, ištirpinto

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo popieriumi ištieskite 20×30 cm dydžio kepimo indą.
2. Sumaišykite braškes, rabarbarus, 150 g cukraus ir leiskite pastovėti 30 minučių.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.
4. Dideliame subenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Kitame dubenyje išplakite sviestą, citrinos žievelę ir likusius 200 g cukraus, kol masė taps puri.
6. Po vieną įmuškite ir po kiekvieno išplakite. Įplakite vanilės ekstraktą.
7. Grietinę ir miltus pakaitomis (per tris kartus) įmaišykite į plakinį. Pradėkite ir baikite miltais.
8. Paruoškite trupinius. Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų ir druską. Įmaišykite tirpintą sviestą. Turite gauti trupinius.
9. Tešlą supilkite į kepimo indą. Ant viršaus sudėkite gerai nusausintas braškes ir rabarbarus.
10. Ant viršaus tolygiai paskleiskite trupinius.
11. Kepkite 60-65 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos ir medinis pagaliukas, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
12. Leiskite visiškai atvėsti, tuomet išimkite iš kepimo indo ir supjaustykite kvadratėliais.

braškėscitrinosgrietinėpyragasrabarbaraisaldumynaitrupiniaiuogosvanilė
6 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir šokoladu
kitas įrašas
Citrininis tiramisu su mėlynėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Šokoladiniai triufeliai (Brigadeiro)

Šokoladinis migdolinis pyragas

Varškės skarelės

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoniniai biscotti

Varškės pyragas „Gintarėlis”

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir...

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Imbierinis sirupas kavai

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Šalta juodoji arbata su persikais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

6 komentarai

Ausra 10 Lie ’12 - 8:46 pm

Sveika sugrizus! Phewwww; labai smagu, kad viskas pasibaige; tai pasipasakok, kas ten buvo atsitike; kad kitiems tas pats nepasikartotu; as irgi visisikai nieko situose internetiniuose dalykuose neismanau, tai man kazkas panasaus butu visiska katastrofa; o siaip tai as suprantu, kaip tuscia pasidaro, kai tinklarastis nuluzta;

Reply
Asta 11 Lie ’12 - 7:49 pm

Aušra, ačiū už sutikimą 🙂
Oi, net nežinau, ką čia ir pasakotis. Esu visiškai žalias šituose visuose internetiniuose dalykuose taip pat, bet kažkaip prieš porą metų sugebėjau internetinį puslapį susikurti pati (dabar neįsivaizduoju, kaip). Dabar gi pasirodė, kad kažkokį kodą palikau (padariau?) ne tokį, koks turi būti. Ir pradėjo pro šitą spragą lįsti blogybės visokios. Visa laimė, kad viską pavyko sėkmingai sutvarkyti, kodas pakeistas – tris kartus spjaunu per petį, bet atrodo, kad dabar jau saulėta virtuvė saugi 🙂

O tuščia tikrai buvo… labai. Neapsakomas džiaugsmas atgauti šitą savo gyvenimo dalį 🙂 Tik… liūdnukas truputį, nes jaučiasi iš statistikos skaičiukų, jog daug lankytojų per šią nepilną savaitę nubyrėjo – gal vieni bijo, kiti ištrynė iš adresynų ir Google Reader’ių ar dar ką. Na, bet nieko, tikėkimės, aš juos pamažu prišauksiu atgal 🙂

Reply
Renata 11 Lie ’12 - 10:04 pm

Sveikinimai sugrįžus 🙂 Visuomet į saulėtą virtuvę užsuku, kai reikia gero pyrago ar torto recepto ir dar niekada nenuvylė rezultatas. Dėl to nepergyvenk, Asta, kas skaitytojai tikrai sugrįš 🙂

Reply
Asta 12 Lie ’12 - 4:48 am

Renata, ačiū labai! 🙂

Reply
Ieva 28 Bir ’13 - 12:29 pm

Sumaisius braskes su cukrumi bei rabarbarais, per ta pusvalandi issiskyre daug sulciu. Tai tas sultis nupilti? Nes parasyta: „gerai nusausinti braskes ir rabarbarus”.

Reply
Asta 7 Lie ’13 - 7:07 pm

Taip, Ieva, supratote visiškai teisingai 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų