Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Makaronų sriuba su kiaulienos kukuliukais

parašė Asta 21 Lap ’23
Makaronų sriuba su kiaulienos kukuliukais

Kukuliukai ir makaronai, kunkuliuojantys viename sriubos puode, – skamba skaniai, tiesa? Taip ir yra, o paruošti – labai paprasta!

Iš vaikystės turbūt ne aš viena prisimenu sriubą su „galkutėmis“. Čia – kažkas panašaus, tik kiaulienos kukuliukus prieš virdama sriubą iškepu orkaitėje. Kepti kukuliukai sriuboje geriau išlaiko formą, viduje išlieka labai sultingi. Tam, kad būtų pilni skonio ir aromato, į maltą kiaulieną įmaišau visai nemažai tarkuotų česnakų ir dosniai pagardinu „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu kiaulienai.

Išvirti sriubą užtrunku iki valandos. O tuomet: „ei, kur jūs, vakarienė ant stalo!”. Ir girdžiu žingsnius, skubančius į virtuvę, šypt.

Jaukus maistas – paprasčiausias būdas susikurti namuose jaukumą. Kviečiu, išsivirkit sriubos. Bus jauku ir labai skanu!

Makaronų sriuba su kiaulienos kukuliukais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 porcijos Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Kukuliukams:
½ stiklinės (45 g) džiūvėsėlių
¼ stiklinės (62 ml) pieno
500 g maltos kiaulienos
1 kiaušinio
3 skiltelių tarkuoto česnako
2 valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
½ pakuotės (10 g) „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio kiaulienai

Sriubai:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
4 skiltelių česnako
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
4 stiklinių (1 l) daržovių sultinio
½ arb. š. džiovintų itališkų žolelių
¼ arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
200 g makaronų (pvz., fusilli)
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
50 g špinatų lapelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite kukuliukus. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Visus kukuliukams skirtus ingredientus gerai išmaišykite. Semkite po šaukštelį ir tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius apvalius kukuliukus. Turėtumėte gauti apie 25-30 kukuliukų.
3. Išdėliokite ant kepimo popieriaus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kukuliukų dydžio.

4. Kol kepa kukuliukai, paruoškite sriubą. Puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite česnaką ir maišydami kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
5. Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, sultinį, pagardinkite itališkomis žolelėmis ir aitriųjų paprikų dribsniais. Leiskite užvirti.
6. Sriubai užvirus, į puodą sudėkite kukuliukus ir suberkite makaronus. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangtį (palikite tarpelį garams išeiti) ir virkite apie 11-12 minučių (arba priklausomai nuo to, koks makaronų virimo laikas nurodytas ant pakuotės).
7. Baigdami virti, supilkite grietinėlę, įmaišykite smulkintų špinatų lapelių ir pakaitinkite dar porą minučių, kol jie suminkštės. Paragaukite ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.
8. Patiekite sriubą vieną ar pagardinę saujele tarkuoto kietojo sūrio.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

česnakaigrietinėlėkiaulienakukuliukaiMakaronų patiekalaipomidoraišpinataisriubasultinyssūrissvogūnai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kugelis su vištų sparneliais
kitas įrašas
Šokoladainis su moliūginiu kreminio sūrio sluoksneliu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

Keptų pomidorų sriuba

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis kokteilis su persikais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Braškių ir rabarbarų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Bulvių ir menkės paplotėliai

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Moliūgų risotto su vištiena

Enčilados su vištiena ir sūriu

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų