Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SRIUBOS

Keptų pomidorų sriuba

parašė Asta 11 Rgs ’20
Keptų pomidorų sriuba

Mažiau yra daugiau. Savo prieskonių lentynoje šią taisyklę išmokau gana seniai – turiu ne tokią ir didelę dėželę, kurioje telpa viskas, ko man dažniausiai pakanka. Šiuo metu tarp mano mylimiausių yra rūkytos ir kajeno paprikos, malti džiovinti česnakai, kuminas, džiovintos prieskoninės žolelės (čiobreliai, raudonėliai, bazilikai). Ir, žinoma, DRUSKA ir PIPIRAI. Be šių dviejų, nė žingsnio.

Kokybiški juodieji pipirai maistui suteikia daug daugiau skonio nei vien aštrumas. Štai, truputėlis nuogos tiesos: prieš maždaug metus „Santa Maria Lietuva“ man atsiuntė dovaną ir pasiūlė patyrinėti, kuo skiriasi įprasti pipirai (kuriuos dažniausiai ligi tol ir pirkdavau) nuo šviežiai grūstų „Tellicherry“ juodųjų pipirų. Tas skirtumas buvo TOKS akivaizdus, kad visus šiuos metus nebenaudojau jokių kitokių pipirų. Taip, „Tellicherry“ yra brangesni už daugelį, kuriuos rasite prekybos centro lentynose, bet taip pat jie yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje. Tiesiog yra dalykų, kuriuose kokybė nusveria kainą. Ypač, kai kalbame apie maistą.

„Tellicherry“ yra dideli, aromatingi ir pilni sodrių skonių bei poskonių juodieji pipirai. Jei kokius nors juoduosius pipirus būtų galima apibūdinti vienu žodžiu „kartūs“, čia toks verdiktas nei tiktų, nei būtų prasmingas. Man pačiai turbūt pritrūktų įgūdžių tiksliai įvardyti visoms skonio natoms, kurios atsiskleidžia šviežiai sumalus „Tellicherry“ pipirus, todėl persakysiu tai, ką sako gamintojai: čia juntami citrusinių vaisių, šviežios žolės, gėlių tonai bei malonus, šiltas medžio aromatas.

Man tai yra pipirai, tinkami visiems gyvenimo atvejams: ir ant skrebučio su avokadais, ir ant lėkštės spagečių su sviestu, ir į omletą, ir į troškinį, ir į šildančią sodraus skonio keptų pomidorų sriubą.

Kai ingredientai kokybiški, dažnai jų reikia visai nedaug. Tegyvuoja paprastumas!

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

Keptų pomidorų sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

Keptiems pomidorams:
apie 1,5 kg pomidorų
2 svogūnų
1 česnako galvos
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Sriubai:
2 valg. š. sviesto
1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 arb. š. džiovintų bazilikų
3-4 stiklinių (0,75-1 l) vištienos sultinio*
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
grietinės
duonos skrebučių
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Iškepkite pomidorus. Pomidorus perpjaukite per pusę, išpjaukite šerdis. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Česnako galvą perpjaukite per pusę.
3. Pomidorus, svogūnus ir česnakus sudėkite vienu sluoksniu į kepimo skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

5. Paruoškite sriubą. Puode ištirpinkite sviestą.
6. Supilkite konservuotus pomidorus ir daržoves iš kepimo skardos: keptus pomidorus, svogūnus, česnako skilteles (išspauskite jas iš sukepusių lukštų). Pagardinkite džiovintais čiobreliais, raudonėliais, bazilikais. Supilkite sultinį ir pagardinkite druska ir šviežiai grūstais pipirais pagal skonį.
7. Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir atidengtame puode virkite dar apie 40-50 minučių, kol dalis skysčio nugaruos.
8. Nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite rankiniu trintuvu iki visiškai vientisos tekstūros.

9. Patiekite sriubą su grietine, saujele duonos skrebučių ir trupučiu tarkuoto kietojo sūrio. Papuoškite šviežio baziliko lapeliais.

* priklausomai nuo to, skystesnės ar tirštesnės sriubos norite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria Lietuva“.
#reklama #santamaria #santamarialietuva

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

Recepto įkvėpimas: Chelsea’s messy apron

bazilikaičesnakaičiobreliaidruskaduonagrietinėpipiraipomidorairaudonėliaisriubasultinyssūrissvogūnai
2 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže
kitas įrašas
Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grikių sriuba su vištiena

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

Trinta vaisių sriuba su vištiena

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Enčilados su vištiena ir sūriu

Pievagrybių pyragas

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Makaronai su padažu “Bolognese”

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio...

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

Linco sausainiai (Linzer cookies)

Cukriniai suktinukai

Tiramisu tortas

Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

2 komentarai

Jolita 30 Rgs ’20 - 3:16 pm

Nuostabiai skani pomidorų sriuba :)))

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:05 pm

Ačiū, Jolita, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 5

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų