Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAIŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Mangų ir kokosų semifreddo

parašė Asta 1 Bir ’24
Mangų ir kokosų semifreddo

Vasara! Geriausias būdas ją pradėti – su ledų porcija rankose, tiesa?
⠀
Dalijuosi itališko ledų deserto – semifreddo – receptu. Šįkart kviečiu ledus ruošti su kokosų kremu ir šviežių mangų gabalėliais. Jie bus gaivūs, ne per saldūs, tropinio skonio. Labai gardūs ir labai vasariški!

    • Skaniausia desertą iš šaldymo kameros išimti penkiolika ar dvidešimt minučių iki patiekiant, kad tiek ledų masė, tiek mangų gabalėliai šiek tiek suminkštėtų.
    • Jei ledų desertai su vaisių gabalėliais jums nepatinka ir mieliau valgote lygios tekstūros ledus, viskas gerai – į masę įmaišykite ne mangų gabalėlius, bet iki vientisos masės sutrintą gerai sunokusį mangą.

Visus mano ruoštų semifreddo ledų desertų receptus rasite čia.

Mangų ir kokosų semifreddo

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min. + šaldysite per naktį

INGREDIENTAI

3 didelių kiaušinių trynių
1 didelio kiaušinio
2 arb. š. vanilės pastos
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 skardinės (400 ml) kokosų kremo
1 ¼ stiklinės (310 g) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
1 žaliosios citrinos žievelės
½ žaliosios citrinos sulčių
1 mango

Patiekti:
1 mango
džiovintų kokosų riekelių
mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.

2. Kokosų kremo skardinę pernakt palaikykite šaldytuve, kad atsiskirtų tvirtoji kokosų kremo dalis ir kokosų vanduo.
3. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, visą kiaušinį, vanilės pastą, suberkite cukrų. Išplakite iki vientisos masės.

4. Į nedidelį puodą įpilkite šiek tiek vandens, statykite virš vidutinio dydžio ugnies ir užvirkite. Virš puodo su verdančiu vandeniu įtaisykite dubenį su išplaktais produktais (taip, kad dugnas neliestų vandens) ir kaitinkite virš garų vonelės, nuolat plakdami šluotele, apie penkias minutes. Masė turi sutirštėti, pabalti, tapti purios kreminės tekstūros. Kai tik taip nutiks, nukelkite dubenį nuo puodo su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite, toliau maišydami šluotele.

5. Iš šaldytuvo išimkite kokosų kremo skardinę. Atsargiai iš skardinės į plakimo dubenį išimkite tik tvirtąją dalį (kokosų kremą). Kokosų vandens šiam receptui neprireiks – atidėkite ir panaudokite kitam. Į tą patį plakimo dubenį supilkite grietinėlę. Elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.

6. Pusę plaktos grietinėlės sudėkite į kiaušinių ir cukraus masę. Lengvais judesiais išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir dar kartą lengvai išmaišykite.

7. Įmaišykite nutarkuotas žaliosios citrinos žieveles, įspauskite citrinos sultis, įmaišykite nedideliais kubeliais supjaustytą mangą (apie 300 g).

8. Maistine plėvele išklokite kekso kepimo indo (11×25 cm) dugną ir sieneles.

9. Supilkite ledų masę, paviršių išlyginkite.

10. Kepimo indą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite pernakt.
11. Išimkite sušalusį semifreddo iš kepimo formos, nuimkite plėvelę. Leiskite 10-15 min. pabūti kambario temperatūroje, tuomet pjaustykite ir patiekite. Galite papuošti mangų kubeliais, džiovintų kokosų riekelėmis, mėtų lapeliais.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

grietinėlėitalijakokosų kremasLedaimangaisemifreddovanilėžaliosios citrinos
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių salotomis
kitas įrašas
Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Želė su uogomis arbūzo riekelėse

Braškinis šerbetas

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kibinai su kiauliena

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Balandėliai su vištiena

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Sausainių kremo sūrio tortas

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Ledų „sumuštiniai“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų