Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiPASAULIO SKONIAI

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

parašė Asta 10 Spa ’24
Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

Sakykime, kad šiuo receptu į visatą paleidžiu žinutę, kad kitais metais norėčiau aplankyti Aziją, šypt. Kol norai bus išgirsti ir išsipildys, Aziją žaidžiu namie – einu į virtuvę, traukiu iš šaldytuvo sojų padažą ir dar šį bei tą, ir gaminu skaniausius lipnius vištienos kąsnelius.

„Jeeetau, kaip skanu, galėčiau suvalgyti viską“, – godžiai žiūriu į pilną keptuvę kąsnelių, bet tuo metu prieina Joris, pasistiebia ant pirštų galų ir vaikiškai pasipiktinęs suraukia savo mielus antakius: „eeeei, šitus ir aš mėgstu!”.

Taip ir gyvenam: svajodami apie šiltus kraštus ir pilnais žandais valgydami skanius azijietiškus kąsnelius.

Kai nevalgom tiesiai iš keptuvės, valgom iš gražiausių indų. Ši kolekcija – iš „PROMO Cash&Carry”. Stačiakampė „Catania“ lėkščių forma padiktavo Azijos virtuvės temą, vietoj pagaliukų – matiniai juodi „Sola“ stalo įrankiai, o vanduo, pagardintas žaliosios citrinos griežinėliu, plono krištolo „Riedel“ taurėse.

Šiuos ir dar daugiau indų, stalo įrankių bei taurių rasite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse Kaune ir Vilniuje. Užsukite ir įsitikinkite – koooks didelis ir įvairus ten jų pasirinkimas!

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
400 g vištos šlaunelių mėsos
2 kiaušinių
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. džiovintų česnakų granulių
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
5 valg. š. alyvuogių aliejaus

Padažui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
4 valg. š. soju padažo
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo (Sweet Chilli)
1 valg. š. baltojo vyno acto
2 valg. š. medaus
3 valg. š. kečupo
3 tarkuotų česnako skiltelių

Patiekti:
virtų ryžių
sezamų sėklų
laiškinių česnakų ar svogūnų laiškų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vištieną. Vištos šlaunelių mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2. Viename dubenėlyje išplakite kiaušinius. Į antrą dubenėlį suberkite kukurūzų krakmolą. Trečiame dubenėlyje sumaišykite miltus ir prieskonius.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
4. Vištienos gabalėlius apvoliokite kukurūzų krakmole, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių. Tuomet merkite į kiaušinio plakinį – įsitikinkite, kad gabalėliai plakiniu pasidengė iš visų pusių. Galiausiai, apvoliokite miltų mišinyje. Miltų perteklių nupurtykite.
5. Paruoštus vištienos gabalėlius dėkite į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite virš didelės kaitros apie 5 minutes, kol bus iškepę ir apskrudę. Jei keptuvė mažesnė, kepkite dalimis. Kepami vištienos gabalėliai keptuvėje turi turėti šiek tiek erdvės, kad nesiliestų (tai trukdys jiems iškepti ir apskrusti).
6. Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.

7. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į keptuvę ir kaitinkite virš didelės kaitros porą minučių, kol dalis padažo nugaruos, o likęs ims tirštėti.
8. Į padažą sudėkite vištienos gabalėlius, išmaišykite ir kaitinkite dar porą minučių.

9. Patiekite vištieną su virtais ryžiais, apiberkite sezamų sėklomis ir smulkintais laiškiniais česnakais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

Azijaazijos virtuvėčesnakaikečupasmedussojų padažassweet chillivištiena
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištienos kotletukai su varške
kitas įrašas
Cinamoninė obuolių duonelė | Obuolių keksas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Daržovių apkepas

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Tobulas varškės apkepas (II)

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Pyragėliai su pomidorais

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Sumuštinukai su pievagrybiais

Sviestinė duona „Brioche“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Mėnulis”

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Migdolinė bananų duona su šokoladu

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų