Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KELIONĖS

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 3 diena

parašė Asta 3 Rgp ’24
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 3 diena

2024 m. liepos 14 d., sekmadienis
Trečioji žygio diena

Rifugio Puez > Rifugio Pisciadù | 18,27 km

Šiandien jautėmės lyg grįžę namo. Žygio maršrutas kalnų takais mus atvedė ligi vienos gražiausių kalnų perėjų Passo Gardena. Visai netoliese, vos už vieno kito serpentinų posūkio, yra Colfosco – nuostabiausias kalnų miestelis, kuriame buvome apsistoję prieš dvejus ir prieš ketverius metus. Viskas mums šiose Dolomitų apylinkėse pažįstama – kalnų panoramos, viršum galvų kylantys keltuvai, nedidukė suvenyrų parduotuvė vidury niekur. Net šiandien minti takai – dalis tų pačių, kuriais jau esame vaikščioję. Mielas, jautrus, nostalgiškas jausmas užpildė širdis.

Buvo taip gera ir smagu, kad vienu metu truputį pametėm laiko nuovoką. Sumanę nuklysti iš kelio vardan Via Ferrata Gran Cir, nemanėm, kad užtruksim joje bent dvi valandas. Užpūškavę aukštai į kalną, šokom į savo apraišus, segėmės karabinus ir šalmus. Toliau, įsikibę į lynus, – į pačią Gran Cir viršūnę (2592 m), kur mus pasitiko fantastiškas vaizdas į žemai po kojomis plytinčią Passo Gardena. Tikrai būtume čia prisėdę ir užtrukę ilgiau, jei nebūčiau pažiūrėjusi į laikrodį.

O laikrodis tuo tarpu rodė trečią valandą popiet. Buvome aukštai kalno viršūnėje ir turėjome ne daugiau kaip tris valandas iš čia nusileisti, pereiti perėją, susirasti savo maršrutą ir nužygiuoti juo ligi Rifugio Pisciadù (2857 m). Ir ne šiaip sau nužygiuoti, bet statutėliu birių akmenukų šlaitu įveikti didžiulę įkalnę. Jau žygiavom čia prieš du metus, tik tada žemyn, – žinojom, kad aukštyn tikrai nebus lengviau. Ypač, kojoms dar nespėjus pailsėti po Via Ferratos.

O, vargeli, nebuvo lengva. Džiūgavau, kai įpusėję įkalnę radom mažą kriokliuką ir išsifiltravom vandens į betuštėjančias gertuves. Truputį nusigandau pamačiusi, kad sniegas keliose atkarpose dar nenutirpęs ir velniškai slidus. Mintyse (o gal ir ne tik) nusikeikiau, pamačiusi ir prisiminusi, kad paskutinė šito kelio atkarpa – ne kas kita, o stati lynais sutvirtinta įkalnė. Nežinau, kodėl ji nėra vadinama Via Ferrata, nes tikrai turėtų.

Labai skubėjom ir – valio! – spėjom. Rifugio Pisciadù, kur šiąnakt praleisim naktį, pasiekėm laiku, prieš vakarienę. Gavom po monetą trims minutėms karšto dušo (viena moneta lygu trys minutės lygu keturi eurai, šypt). Net išsiprašėm dviejų lovų tuščiame kambaryje be kambariokų! Kai sekasi, tai sekasi.

Buvo pasakiškai graži diena. Nuvargę ir laimingi, šiąnakt miegosim labai saldžiai.


Nakvynės vieta: Rifugio Pisciadú, dvi lovos keturių lovų kambaryje, half-board
Dienos išlaidos dviems (nakvynė, maistas, gėrimai): 193 eur




ALTA VIA 2 – KALNŲ ŽYGIS DOLOMITINĖSE ALPĖSE – KELIONĖS DIENORAŠTIS:

  • 1 diena | Bressanone > Rifugio Genova (18,66 km)
  • 2 diena | Rifugio Genova > Rifugio Puez (13,64 km)
  • 3 diena | Rifugio Puez > Rifugio Pisciadù (18,27 km)
  • 4 diena | Rifugio Pisciadù > Rifugio Boe (6,84 km)
  • 5 diena | Rifugio Boe > Rifugio Castiglioni Marmolada (13,33 km)
  • 6 diena | Via Ferrata delle Trincee (8,31 km)
  • 7 diena | Passo San Pelegrino > Rifugio Mulaz (13,73 km)
  • 8 diena | Rifugio Mulaz > Rifugio Rosetta (8,11 km)
  • 9 diena | Rifugio Rosetta > Rifugio Pradidali (15,28 km)
  • 10 diena |  Rifugio Pradidali > Rifugio Treviso (11,41 km)
  • 11 diena |  Rifugio Treviso > Rifugio Cereda (12,02 km)
  • 12 diena |  Rifugio Cereda > Rifugio Bruno Boz (15,57 km)
  • 13 diena |  Rifugio Bruno Boz > Rifugio Dal Piaz (14,21 km)
  • 14 diena | Rifugio Dal Piaz > Feltre (20,31 km)
Alta Via 2alta via 2 kelionės dienoraštisAV2DolomitaiDolomitinės Alpėsitalijakalnaikalnų žygiskelionėkelionėssaulėtos kelionėsžygis
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas
kitas įrašas
ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse | Kelionės dienoraštis | 4 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

KELIONĖS PLANAS: LVOVAS

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse |...

Ikoniškas Vokietijos tiltas: The Bastei Bridge

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

SKONIŲ KELIONĖS: ŠALTIBARŠČIŲ KELIU

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Plikyti riestainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mini kukurūzų blyneliai

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų