Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna Melt

parašė Asta 5 Vas ’25
Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna Melt

Ar žinojote, kad kasmet vasario 5 d. yra minima Duonos diena? Negalėtų būti puikesnės progos gardiems sumuštiniams pasigaminti!

Tuna melt – ne tik madingų pusryčių vietelių trendas, bet iš tiesų fantastiškai gardus sumuštinis! Sotus, maistingas, gausus skonių ir malonių tekstūrų – neabejotinai vertas visų jam skiriamų pagyrų.

Tiesa, klasikinis tuna melt paprastai ruošiamas su šviesia duona, o tuno ir sūrio įdaras yra sluoksniuojamas tarp dviejų riekelių. Aš leidau sau šiek tiek nutolti nuo tradicinio recepto ir pritaikiau jį savo skoniui:

  • naudojau tamsią duoną vietoje šviesios;
  • gaminau ne suvožtinius, bet sumuštinius – įdaru dosniai aptepiau kiekvieną riekelę atskirai;
  • kepiau ne keptuvėje, o orkaitėje.

Skaičiuojantiems baltymus: dviejuose tokiuose sumuštiniuose – net 60 gramų! Turbūt teisinga būtų sakyti taip: subalansuota visiems gardaus maisto mylėtojams, bet tinka ir uoliems baltymų skaičiuotojams, šypt.

Patarimas: jei norėtumėte, kad baltymų būtų dar šiek tiek daugiau, majonezą keiskite graikišku jogurtu – jų tekstūra yra panaši, o skonis taip pat nenukentės, nes įdarui taip pat naudojamos ir ryškaus skonio garstyčios, ir karnišonai, česnakai.

Legendiniams sumuštiniams pasirinkau „Biržų duona“ ruginę visų grūdo dalių duoną. Ji gaminama pagal senąsias tradicijas – tešla maišoma su raugu, be mielių, formuojama rankomis. Iškepusi duona yra drėgna, korėta, o plutelė – traški. Tobulai tinka įvairiausiems sumuštiniams, šiems – taip pat!

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna Melt

Atsispausdinti
Porcijos: 2 sotūs sumuštiniai Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

2 riekelių ruginės visų grūdo dalių duonos
100 g tuno savo sultyse
½ mažo raudonojo svogūno
1 skiltelės česnako
6 konservuotų karnišonų
1 arb. š. garstyčių
2 valg. š. majonezo
½ citrinos žievelės
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintų prieskoninių žolelių
70 g ementalio (ar čederio) sūrio

Patiekti:
šviežių daigų
kanapių branduolių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Duonos riekeles paskrudinkite orkaitėje, sausoje keptuvėje ar skrudintuve.
3. Tuną nukoškite. Sumaišykite su smulkiai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, česnakais, karnišonais. Įmaišykite garstyčias, majonezą, nutarkuotą citrinos žievelę ir prieskonius.
4. Paruoštą tuno masę paskirstykite ant duonos riekelių. Ant viršaus paskleiskite tarkuotą sūrį.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris gardžiai išsilydys. Paskutines porą minučių galite kepti įjungę grill režimą.
6. Patiekite nedelsiant. Pagardinkite lukštentų kanapių branduoliais, šviežiais daigais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona

česnakaicitrinosdaigaiduonagarstyčioskanapių branduoliaikarnišonaimajonezaspusryčiairaudonasis svogūnassumuštiniaituna melttunas
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas
kitas įrašas
Vaniliniai keksiukai su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Žaliasis humusas

Prancūziški skrebučiai

Šakšuka su bolivine balanda

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldainiai „Ferrero Rocher”

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Didelis sausainis

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

„Šarlotės“ tortas su braškėmis

Grietininė panakota su braškėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Sveikuoliški krekeriai

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų