Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiMėsos patiekalaiSRIUBOS

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

parašė Asta 10 Vas ’25
Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Vis dar tęsiasi žiema, tęsiasi ir jaukių sriubų sezonas. Būtent tokias – tirštas ir sočias – mėgstu labiausiai. Jos yra lyg tas mylimas šiltas megztinis, lyg minkštutės spalvotų vilnos siūlų kojinės, lyg apkabinimas, kuriame norisi paskęsti. Dubenėlis gardžios sriubos yra meilė ir laimė, ir visiškas jaukumas.

Šįkart sriubą viriau iš daržovių, vištienos ir saldžiųjų kukurūzų, gardinau „Santa Maria“ kokosų gėrimu, saldžiu aitriųjų paprikų padažu ir azijietiškais makaronais. Kas galėjo pagalvoti, kad švelnūs Azijos skoniai puikiai dera net su mūsų mylimomis lietuviškomis bulvėmis? Išties dera!

Kokosų gėrimo mano virtuvės spintelėje rastumėte visada. Naudoju jį labai universaliai, dažniausiai:

  • keletą šaukštų pilu į verdama avižinę košę,
  • brinkinu chia pudingą,
  • plaku glotnučius,
  • naudoju desertams,
  • gaminu štai tokias sriubas, taip pat – įvairius troškinius, vištienos ir kruopų patiekalus.

Iš esmės, kokosų gėrimu galite pakeisti grietinėlę ar pieną – jis suteiks švelnumo, glotnumo ir švelnaus salsvo skonio.

Nepriekaištingoje „Santa Maria“ kokosų gėrimo sudėtyje – tik kokosų riešutų ekstraktas ir vanduo. Nors tai produktas, atkeliavęs iš tolimosios Azijos, patikėkite – gardžiai pritaikomas ir lietuviškoje virtuvėje. Norite įsitikinti? Kviečiu pradėti nuo šios sriubos, šypt.

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

100 g šaltai rūkytos šoninės
500 g vištos krūtinėlės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 saliero stiebų
6 česnako skiltelių
1 valg. š. miltų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
2 stiklinių (500 ml) kokosų gėrimo (18 proc.)
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
2 valg. š. aitriųjų paprikų padažo
2 lauro lapelių
400 g bulvių
1 skardinės (285 g) konservuotų saldžiųjų kukurūzų
100 g kiaušininių makaronų (egg noodles)
100 g tarkuoto čederio sūrio

Patiekti:
graikiško jogurto
skrudintos šoninės
svogūnų laiškų
aitriųjų paprikų dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Puodą įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Sudėkite smulkiai pjaustytą šoninę ir kepkite, kol gardžiai apskrus. Apskrudusius gabalėlius išimkite ant popierinio rankšluosčio.
2. Sudėkite žiupsniu druskos ir pipirų pagardintą nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Kepkite po porą minučių iš visų pusių, kol pabals ir bus iškepusi. Išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį.
3. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Jam įkaitus, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir salierus. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
4. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.
5. Suberkite miltus ir maišydami kaitinkite porą minučių.
6. Toliau maišydami, lėtai supilkite vištienos sultinį ir kokosų gėrimą. Pagardinkite druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Įpilkite aitriųjų paprikų padažo ir įdėkite lauro lapelius. Leiskite užvirti.
7. Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves ir keptą vištieną. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir, priklausomai nuo bulvių dydžio, virkite 12-15 minučių.
8. Suberkite kukurūzus, sudėkite makaronus ir virkite dar keturias minutes.
9. Suberkite tarkuotą sūrį ir du trečdalius skrudintos šoninės (likusi bus patiekimui). Maišydami pakaitinkite dar porą minučių.
10. Patiekite sriubą, pagardinę graikišku jogurtu, skrudinta šonine, svogūnų laiškais ir aitriųjų paprikų dribsniais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria“.
#reklama #SantaMariaLietuva #KokosųGėrimas

čederisčesnakaikokosų gėrimaskokosų pienaskukurūzailauro lapeliaiMakaronų patiekalaisalieraišoninėsriubasultinyssūrissvogūnaivištiena
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vaniliniai keksiukai su avietėmis
kitas įrašas
Vanilinė pistacijų panakota

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Šakšuka su bolivine balanda

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

MAMOS DIENA // Tiramisu keksiukai

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Jogurtiniai keksiukai su obuoliais

Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Imbierinis sirupas kavai

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Žaliasis kokteilis su persikais

Nealkoholinis karštas vynas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų