Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

parašė Asta 18 Rgs ’09
Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Skonis: 8/10. Tikrai skanu, bet varškės sluoksnio norėtųsi šiek tiek drėgnesnio, švelnesnio. Tobulumui nėra ribų 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? SM

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Tešla:
200 g miltų
1 kiaušinis
2 valg.š. cukraus
50 g sviesto
2 valg.š. grietinės
1/2 arb.š. kepimo miltelių

Varškės įdaras:
500 g varškės
2 valg.š. cukraus
4 kiaušiniai
keli lašai vanilės esencijos

Riešutų – karamelės įdaras:
1 stiklinė riešutų
3/4 skardinės „Rududu”
3 kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

Tešlai ištirpintą ir atvėsintą sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, sudėti grietinę ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į drėgnų tešlos komponentų masę. Tešla turi gautis labai minkšta, bet nebelipti prie rankų. Iškočioti ir iškloti kepimo popieriumi išklotos formos (24 cm skersmens) dugną bei sieneles. (Man tešla šiek tiek lipo prie rankų, todėl jas vis pasimiltuodama, tešlą tiesiog rankomis lipinau prie dugno ir sienelių.)
Varškės įdarui varškę pertrinti iki vientisos masės, kol neliks jokių gumuliukų. Įmušti kiaušinius, įlašinti vanilės esencijos ir gerai išplakti.
Karamelės – riešutų įdarui skirtus kiaušinius gerai išplakti. Po truputį, juos vis plakant, sudėti kambario temperatūros „Rududu”. Plakti, kol gausis vientisa masė.
Ant tešlos supilti varškės įdarą, apibarstyti smulkintais riešutais. Ant riešutų tolygiai paskleisti Rududu – kiaušinių masę.
Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 45 minutes. Jei viršus pradeda per greitai ruduoti, uždengti folija. Iškeptą pyragą atšaldyti – palaikyti šaldytuve bent 4 valandas.

grietinėpyragasriešutairududusaldumynaivanilėvarškė
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
kitas įrašas
Pyragaičiai su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladainis (brownie) su riešutais

Tortas „Mostachon”

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Citrininis tiramisu

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

4 komentarai

sima 8 Lie ’10 - 1:04 pm

kiek čia daug kiaušinių reikia… bandysiu turbūt mažinti varškėj kiaušinius ir į rududu nedėsiu tiek daug… gal Jūs irgi mažinot?

Reply
Asta 11 Lie ’10 - 8:59 am

Sima, ne, aš nemažinau 🙂 Kaip žinia, daugelis pyragų yra lepūs kiaušiniams 🙂 Maniškis juokiasi, kai aš iš karto du padėkliukus parduotuvėj čiumpu 😀
Bet, žinoma, jei tu proporcingai mažinsi visų produktų kiekį, gali mažinti ir kiaušinius 😉

Reply
Beveik gimtadienis « Saulėta virtuvė 18 Lap ’10 - 6:15 pm

[…] m. rugsėjo 18 d. saulėta virtuvė startavo su karameliniu varškės ir riešutų pyragu, ir pradėjo savo skanų ir dažniausiai saldų gyvenimą maisto tinklaraščių pasaulyje. Šis […]

Reply
Lauryna 2 Bal ’15 - 12:08 pm

kokio dydzio kiausiniai pas jus buvo?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų