Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

parašė Asta 18 Rgs ’09
Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Skonis: 8/10. Tikrai skanu, bet varškės sluoksnio norėtųsi šiek tiek drėgnesnio, švelnesnio. Tobulumui nėra ribų 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? SM

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Tešla:
200 g miltų
1 kiaušinis
2 valg.š. cukraus
50 g sviesto
2 valg.š. grietinės
1/2 arb.š. kepimo miltelių

Varškės įdaras:
500 g varškės
2 valg.š. cukraus
4 kiaušiniai
keli lašai vanilės esencijos

Riešutų – karamelės įdaras:
1 stiklinė riešutų
3/4 skardinės „Rududu”
3 kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

Tešlai ištirpintą ir atvėsintą sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, sudėti grietinę ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į drėgnų tešlos komponentų masę. Tešla turi gautis labai minkšta, bet nebelipti prie rankų. Iškočioti ir iškloti kepimo popieriumi išklotos formos (24 cm skersmens) dugną bei sieneles. (Man tešla šiek tiek lipo prie rankų, todėl jas vis pasimiltuodama, tešlą tiesiog rankomis lipinau prie dugno ir sienelių.)
Varškės įdarui varškę pertrinti iki vientisos masės, kol neliks jokių gumuliukų. Įmušti kiaušinius, įlašinti vanilės esencijos ir gerai išplakti.
Karamelės – riešutų įdarui skirtus kiaušinius gerai išplakti. Po truputį, juos vis plakant, sudėti kambario temperatūros „Rududu”. Plakti, kol gausis vientisa masė.
Ant tešlos supilti varškės įdarą, apibarstyti smulkintais riešutais. Ant riešutų tolygiai paskleisti Rududu – kiaušinių masę.
Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 45 minutes. Jei viršus pradeda per greitai ruduoti, uždengti folija. Iškeptą pyragą atšaldyti – palaikyti šaldytuve bent 4 valandas.

grietinėpyragasriešutairududusaldumynaivanilėvarškė
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
kitas įrašas
Pyragaičiai su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

Braškių Tiramisu

Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

Kakavinis varškės pyragas

Obuolių pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

Šilauogių „clafoutis“

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

Moliūgų tyrė

Naminė pica

4 komentarai

sima 8 Lie ’10 - 1:04 pm

kiek čia daug kiaušinių reikia… bandysiu turbūt mažinti varškėj kiaušinius ir į rududu nedėsiu tiek daug… gal Jūs irgi mažinot?

Reply
Asta 11 Lie ’10 - 8:59 am

Sima, ne, aš nemažinau 🙂 Kaip žinia, daugelis pyragų yra lepūs kiaušiniams 🙂 Maniškis juokiasi, kai aš iš karto du padėkliukus parduotuvėj čiumpu 😀
Bet, žinoma, jei tu proporcingai mažinsi visų produktų kiekį, gali mažinti ir kiaušinius 😉

Reply
Beveik gimtadienis « Saulėta virtuvė 18 Lap ’10 - 6:15 pm

[…] m. rugsėjo 18 d. saulėta virtuvė startavo su karameliniu varškės ir riešutų pyragu, ir pradėjo savo skanų ir dažniausiai saldų gyvenimą maisto tinklaraščių pasaulyje. Šis […]

Reply
Lauryna 2 Bal ’15 - 12:08 pm

kokio dydzio kiausiniai pas jus buvo?

Reply

Komentuoti: Lauryna Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų