Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

parašė Asta 18 Rgs ’09
Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Skonis: 8/10. Tikrai skanu, bet varškės sluoksnio norėtųsi šiek tiek drėgnesnio, švelnesnio. Tobulumui nėra ribų 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? SM

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Tešla:
200 g miltų
1 kiaušinis
2 valg.š. cukraus
50 g sviesto
2 valg.š. grietinės
1/2 arb.š. kepimo miltelių

Varškės įdaras:
500 g varškės
2 valg.š. cukraus
4 kiaušiniai
keli lašai vanilės esencijos

Riešutų – karamelės įdaras:
1 stiklinė riešutų
3/4 skardinės „Rududu”
3 kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

Tešlai ištirpintą ir atvėsintą sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, sudėti grietinę ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į drėgnų tešlos komponentų masę. Tešla turi gautis labai minkšta, bet nebelipti prie rankų. Iškočioti ir iškloti kepimo popieriumi išklotos formos (24 cm skersmens) dugną bei sieneles. (Man tešla šiek tiek lipo prie rankų, todėl jas vis pasimiltuodama, tešlą tiesiog rankomis lipinau prie dugno ir sienelių.)
Varškės įdarui varškę pertrinti iki vientisos masės, kol neliks jokių gumuliukų. Įmušti kiaušinius, įlašinti vanilės esencijos ir gerai išplakti.
Karamelės – riešutų įdarui skirtus kiaušinius gerai išplakti. Po truputį, juos vis plakant, sudėti kambario temperatūros „Rududu”. Plakti, kol gausis vientisa masė.
Ant tešlos supilti varškės įdarą, apibarstyti smulkintais riešutais. Ant riešutų tolygiai paskleisti Rududu – kiaušinių masę.
Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 45 minutes. Jei viršus pradeda per greitai ruduoti, uždengti folija. Iškeptą pyragą atšaldyti – palaikyti šaldytuve bent 4 valandas.

grietinėpyragasriešutairududusaldumynaivanilėvarškė
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
kitas įrašas
Pyragaičiai su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis tiramisu

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Mieliniai riestainėliai

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Kavos panna cotta su šokoladu

Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Rizotas su brokoliais

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Porų pyragas

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

4 komentarai

sima 8 Lie ’10 - 1:04 pm

kiek čia daug kiaušinių reikia… bandysiu turbūt mažinti varškėj kiaušinius ir į rududu nedėsiu tiek daug… gal Jūs irgi mažinot?

Reply
Asta 11 Lie ’10 - 8:59 am

Sima, ne, aš nemažinau 🙂 Kaip žinia, daugelis pyragų yra lepūs kiaušiniams 🙂 Maniškis juokiasi, kai aš iš karto du padėkliukus parduotuvėj čiumpu 😀
Bet, žinoma, jei tu proporcingai mažinsi visų produktų kiekį, gali mažinti ir kiaušinius 😉

Reply
Beveik gimtadienis « Saulėta virtuvė 18 Lap ’10 - 6:15 pm

[…] m. rugsėjo 18 d. saulėta virtuvė startavo su karameliniu varškės ir riešutų pyragu, ir pradėjo savo skanų ir dažniausiai saldų gyvenimą maisto tinklaraščių pasaulyje. Šis […]

Reply
Lauryna 2 Bal ’15 - 12:08 pm

kokio dydzio kiausiniai pas jus buvo?

Reply

Komentuoti: Lauryna Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų