Skonis: 10/10. Be galo skanūs sausainiai! Vienareikšmiškai. Visiems visiems, kurie ragavo 🙂
Sudėtingumas: Yra ką nuveikti. Reikalauja ne tiek įgudusių rankų, kiek kantrybės kočiojant, pjaustant ir t.t., ir pan…
Kur radau? Sonatinos receptuose
Pyragaičiai su obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
300-350 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
obuolių
džemo ar uogienės
GAMINIMO EIGA
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų, gausis trupiniai. Įmušti kiaušinį ir užminkyti minkštą elastingą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
Iš tešlos iškočioti 3 – 4 mm storio lakštą ir stikline išpjauti porinį skaičių apskritimų. Ant apskritimo dėti po dvi obuolio skilteles (kad gautųsi apskritimas), į vidurį dėti po šaukštelį mėgstamos uogienės ar džemo (aš dėjau spanguolių uogienę). Ant viršaus uždėti kitą tešlos apskritimą, apspaudyti kraštus (galima pirštais sukant suformuoti „banguotus” kraštelius ir taip padaryti pyragaitį – gėlytę). Pyragėlius ištepti plaktu kiaušiniu.
Kepti 200 ºC įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. arba kol gražiai pagels.