Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIPusryčiaiŠaltieji gėrimai

Žaliasis kokteilis su persikais

parašė Asta 22 Geg ’18
Žaliasis kokteilis su persikais

Noriu apkabinti šį saulės spinduliais dosnų pavasarį ir niekad nepaleisti. Noriu išjausti jį visa širdimi; įkvėpti jo tiek giliai, kiek tik įmanoma. Įsidėti į kišenę, kad visada būtų šalia. Kad galėčiau jį paslapčia išsitraukti ir susišildyti sužvarbusias mintis net tada, kai ant saulės ilgam užslinks stori debesys. Noriu įsidėti jį į širdį, kad būtų ten visada. Šviestų, šildytų, žolės stiebeliais kutentų padus.

Pavasarį iš kiemo noriu parsinešti ir į mūsų namus. Į namus, kuriuose iki šiol vienintelis augalas buvo sausras narsiai išgyvenantis kaktusas. Šiemet viskas kitaip: prieš tris savaites, pamaniusi, kad išėjau iš proto, parsivežiau namo monsterą. Ar aš žinojau, kad žaluma namams suteikia tiek daug? Nujaučiau, bet nežinojau. Šiandien ant lentynos ryškius lapus saulei atsukusi ir dracena. Dievaži, dar prieš kiek daugiau nei mėnesį šie pavadinimai man skambėjo lyg užsienio kalba. O dabar aš, pasisėmusi pasitikėjimo savimi ir nosį kilstelėjusi per milimetrą viršun, vadinu save pradedančiąja sodininke. Bijau, kad namuose pritrūksiu lentynų – jau susirinkau pilnas saujas rekomendacijų ir nekantrauju puošti namus žaliuojančiais augalais.

Apie tai, kad įsileidau pavasarį ir į savo drabužinę, jau pasakojau anksčiau. Tik šis tas naujo, menkas papildymas – kelnes į sukneles bei sijonus iškeičiau ir namuose! Nors jau ne pirmus metus aiškiai žinau, kad esu suknelių žmogus, namuose jas dėvėti man atrodė nepatogu, nepraktiška. Žinot, tai kvailytės! Tinkamas ilgis, žinoma, svarbu, o kai jis tinkamas – tai ir patogu, ir praktiška. Ir – ką jau čia kuklinsiuosi – dabar kasdien jaučiuosi daug moteriškesnė, daug žavesnė, netgi daug labiau… savimi.

Galiausiai – o kaip gi kitaip – pavasaris įsisuko ir į virtuvę. Gaminu mažiau, bet kur kas dažniau maišau salotas (mamos darže jau užderėjo ir salotų, ir špinatų, ir krapų, ir svogūnų laiškų!), kur kas dažniau plakam vaisių kokteilius, šaldom naminius ledus, kuriam kepsninę kieme. Kartais pasimetu tarp pusryčių, pietų ir vakarienių, kurie pavasarį dažniau nei įprastai linkę išklysti iš grafiko ir valandų, bet mėgaujuosi kiekvienu kąsneliu.

Desertais mėgaujuosi taip pat – šimtąkart kėlusi sau iššūkį gyventi be(veik) be jų, galiausiai tikrai supratau ir sau pripažinau, kad to tikriausiai niekada nebus. Todėl dabar su saldumynais nebesipykstu; mokausi su jais, kaip ir su visu maistu, draugauti. Todėl, patikėkite, iš „Saulėtos virtuvės“ saldumynai tikrai niekada nedings, šypt.

Pavasarį trokštu lengvumo. Ne tik lengvų suknelių, lengvesnių knygų ir filmų, bet ir lengvų minčių. Svarbius sprendimus stengiuosi atidėti rytojui; dienai, kai galbūt apsiniauks ir lis nuo ryto ligi vakaro. Tai dienai, kuri galbūt – tikiuosi – dar ilgai neateis; o gal ateis jau šiandien ar rytoj.

O kai ateis, aš ją sutiksiu su šypsena. Su pavasariu, savo vietą radusiu mintyse ir širdyje.

 Žaliasis kokteilis

Juodą gertuvę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt

 Žaliasis kokteilis

Skonis: 10/10. Žalieji kokteiliai niekada nebūna tokie skanūs kaip pavasarį. Aš saviškus žaliai spalvinu su špinatais, parsivežtais iš mamos daržo – o tai dar dukart geriau! Bet net jei visi produktai į pirkinių krepšelį keliaus prekybos centre, kokteilis bus puikus. Pavasariškas, švelniai saldus, maloniai lengvas, o tuo pačiu – tikrai sotus. Tokį drąsiai galite ruošti pusryčiams, susipilti į gertuvę ir bėgti pro duris iš namų į laukiantį pasaulį.

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

 Žaliasis kokteilis

Žaliasis kokteilis su persikais

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

2 bananų
2 persikų
1 avokado
100 g špinatų
1 valg. š. medaus
400 ml kokosų pieno
250 ml pieno

GAMINIMO EIGA

1. Visus produktus sudėkite į kokteilių plaktuvą ir suplakite iki visiškai vientisos glotnios masės.
2. Supilstykite gėrimą į stiklines ar gertuves. Patiekite iš karto arba, jei skanausite vėliau, prieš gerdami gerai suplakite.

avokadaibananaigėrimaikokosų pienaskokteilismeduspersikaipusryčiaišpinataivaisių kokteilis
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižinių dribsnių blynai
kitas įrašas
Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Prancūziškas batonas (Baguette)

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Morkų pyragas be glitimo

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

MAMOS DIENA // Tiramisu keksiukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų